InfoNu.nl > Muziek en Film > Entertainment > Kindsterren: hun veelbewogen leven

Kindsterren: hun veelbewogen leven

Kindsterren: hun veelbewogen leven Kindsterren komen en gaan. Door de jaren heen zijn er veel de revue gepasseerd, waarvan sommigen zelden of nooit negatief in het nieuws kwamen en anderen er juist een patent op leken te hebben.

Shirley Temple

Shirley Temple (‘Stand Up and Cheer!’) was een van de eerste kindsterren. Met haar lieve poppengezichtje veroverde ze vele harten. Haar uiterlijk deed ze eer aan, want tijdens en ook na haar acteercarrière zijn er weinig schokkende verhalen over haar opgedoken. Toch geldt dit niet voor alle kindsterren.

Vroege dood: River Phoenix en Corey Haim

River Phoenix (‘Stand By Me’) begon al vroeg met acteren en had al heel wat veelbelovende rollen op zijn naam staan toen hij op de stoep van de nachtclub ‘The Viper Room’ in Los Angeles overleed na een overdosis drugs. Hij was pas 23 jaar oud. Meer recentelijk gebeurde hetzelfde met Corey Haim (‘The Lost Boys’). Hij stierf in 2010 op 38-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen, na een levenslang gevecht tegen zijn drugsverslaving. Corey Haim was samen met Corey Feldman (‘Friday the 13th: The Final Chapter’) een van de grootste tieneridolen uit de jaren 80, samen werden ze ‘The Two Coreys’ genoemd. Ook Corey Feldman heeft een drugsprobleem gehad, maar lijkt er vanaf te zijn gekomen.

Michael Jackson

Michael’s Jackson’s leven is vanaf het moment dat hij als klein jongetje samen met zijn broers op het podium stond breed uitgemeten in de media. Van ongelooflijke muzikale successen tot beschuldigingen van kindermisbruik, zijn leven werd gekenmerkt door uitersten. Omringd door schandalen lijkt ook zijn dood als gevolg van een overdosis medicijnen in 2009 tot op de dag van vandaag de gemoederen bezig te houden.

Tatum O’Neal en Drew Barrymore

Een van Michael Jackson’s vroegere vriendinnetjes is Tatum O’Neal, dochter van acteur Ryan O’Neal. Tatum kreeg op haar tiende een Oscar voor haar rol in 'Paper Moon' en is daarmee nog steeds de jongste actrice ooit die deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. De druk werd haar blijkbaar iets te groot, want ze ontwikkelde een drugsprobleem. Ook Drew Barrymore werd als jong meisje wereldberoemd door haar rol in de film ‘E.T. the Extra-Terrestrial’. Dit resulteerde al gauw in een alcohol- en drugsverslaving en een zelfmoordpoging toen ze nog een kind was. Waar Drew na haar wilde tienerjaren afstand heeft genomen van drugs en een succesvolle carrière tegemoet is gegaan, is Tatum meerdere malen in haar oude patroon teruggevallen.

Bron: CW02 Ed Bailey, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: CW02 Ed Bailey, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Brooke Shields en Jodie Foster

Een actrice die ook tot een van de vroegere vriendinnetjes van Michael Jackson behoort is Brooke Shields. Als klein meisje poseerde ze naakt en vooral na haar veelbesproken rol in ‘The Blue Lagoon’ werden er veel vraagtekens bij dit kindsterretje gezet. Deze hadden echter meer te maken met haar moeder dan met haarzelf. Hetzelfde geldt voor Jodie Foster (‘Taxi Driver’). Ook zij kon er niets aan doen dat een van haar fans een aanslag pleegde op de Amerikaanse president Ronald Reagan om indruk op haar te maken. Brooke Shields en Jodie Foster proberen sindsdien dan ook een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Weinig of geen misstappen

Ook de volgende acteurs en actrices die bekend zijn geworden door hun rol in een televisieserie hebben volgens de media weinig of geen misstappen begaan: Alyssa Milano (‘Who’s the Boss?’), Emmanuel Lewis (‘Webster’), Christina Applegate (‘Married with Children’), Kirk Cameron (‘Growing Pains’), Leonardo DiCaprio (‘Growing Pains’), Melissa Joan Hart (‘Sabrina The Teenage Witch’), Amanda Bynes (‘The Amanda Show’) en Hilary Duff (‘Lizzie McGuire’).

Problemen

Bron: EpicFlame, Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: EpicFlame, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Met enkele anderen liep het anders. Gary Coleman (‘Diff’rent Strokes’) was niet alleen veelbesproken door zijn kleine postuur, ook zijn financiële problemen, zelfmoordpogingen en geweldsincidenten waren voer voor de media. Dustin Diamond (‘Saved by the Bell’) kwam in het nieuws door zijn financiële problemen en een sex-tape die hij wellicht zelf naar buiten heeft gebracht. Macaulay Culkin (‘Home Alone’) werd gearresteerd wegens drugsbezit. Shannon Doherty (‘Beverly Hills 90210’) werd veroordeeld voor rijden onder invloed, evenals Haley Joel Osmont (‘The Sixth Sense’) en Tracey Gold (‘Growing Pains’) die beide betrokken waren bij een auto-ongeluk. Ook Mischa Barton (‘The O.C.’) werd gearresteerd wegens rijden onder invloed en drugsbezit. En het meest recente voorbeeld met dezelfde problemen is Lindsay Lohan (‘The Parent Trap’). Zij zat 14 dagen in de gevangenis waarna ze direct werd doorgestuurd naar een afkickkliniek.

Britney vs. Christina en Justin

Uit ‘The Mickey Mouse Club’ zijn heel wat sterren voortgekomen, waarvan Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake de bekendste zijn. Waar Britney’s leven eigenlijk samenhangt van schandalen – opgenomen worden in een afkickkliniek, het kaalscheren van haar hoofd, tijdelijk voogdij moeten afstaan over haar kinderen, in een ambulance worden afgevoerd wegens psychologische redenen – maken Christina en Justin het een stuk minder bont.

‘Full House’

‘Full House’ is een familieserie die eind jaren 80 en begin jaren 90 groot succes had. De drie dochters in de serie groeiden daardoor op voor de camera’s. Na het stoppen van de serie ontwikkelde Jodie Sweetin (‘Stephanie’) een alcohol- en drugsprobleem, terwijl Candace Cameron Bure (‘D.J.’) een vrij normaal leven lijkt te leiden. Mary-Kate en Ashley Olsen speelden samen de rol van ‘Michelle’ en zijn ook na ‘Full House’ altijd in de spotlight gebleven. Net na haar 18de verjaardag werd Mary-Kate opgenomen in een kliniek wegens een eetstoornis.

Anorexia

Niet alleen bij Mary-Kate Olsen leefde de druk om er dun uit te zien. Ook Tracey Gold (‘Growing Pains’) en Christina Ricci (‘The Addams Family’) hebben openlijk gesproken over hun gevecht tegen anorexia.

Nederlandse kindsterren

Nederland kent haar eigen kindsterren, denk aan Heintje, Danny de Munk en Jan Smit. Hun leven wordt echter heel wat minder beheerst door schandalen dan dat van sommige Amerikaanse collega’s.

Bron: Mike Schmid, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Mike Schmid, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Huidige kindsterren

Alle hoop is nu gevestigd op de huidige kindsterren zoals Justin Bieber, Willow Smith, Dakota Fanning (‘I Am Sam’), Abigail Breslin (‘Signs’), Jaden Smith (‘The Pursuit of Happyness’) en Angus T. Jones (‘Two and a Half Men’). Hét kindsterretje van dit moment, Miley Cyrus (‘Hannah Montana’), is al een aantal keren in opspraak geraakt door sexy foto’s en optredens. De Jonas Brothers lijken tot nu toe niet in de problemen te zijn gekomen, iets wat hun voorgangers Hanson ook altijd goed is gelukt. De hoofdrolspelers uit de ‘Harry Potter’ films lijken eveneens een schandaalvrij leven te leiden. Hoe het de kindsterren verder zal verlopen? De toekomst zal het uitwijzen.
© 2010 - 2018 Unagi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
He's Just Not That Into YouDe film He's Just Not That Into You is gebaseerd op het boek van Greg Behrendt en Liz Tuccillo uit 2005. Zij schreven oo…
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Michael Jackson feitjes die je nog niet wistSinds Michael Jackson is overleden is hij weer volop in het nieuws. Ik heb tussen de vele roddels door gezocht naar weet…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders?De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders?Na het overlijden van Michael Jackson begonnen de geruchten over de voogdij over zijn kinderen. Michael Jackson voedde d…
Bronnen en referenties
  • En.wikipedia.org
  • www.imdb.com
  • Afbeelding bron 1: CW02 Ed Bailey, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 2: EpicFlame, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Afbeelding bron 3: Mike Schmid, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Reageer op het artikel "Kindsterren: hun veelbewogen leven"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Unagi
Laatste update: 11-03-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!