InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Films voor Valentijnsdag: Wat kijk je met je liefje?

Films voor Valentijnsdag: Wat kijk je met je liefje?

Films voor Valentijnsdag: Wat kijk je met je liefje? Het is Valentijnsdag. Je wilt een leuke film kijken met je liefje. Wat gaat het worden? Een romantische komedie om lekker samen te lachen? Een horrorfilm om in zijn armen te kruipen wanneer het te eng wordt? Een spannende actiefilm? Wat zijn leuke films om te kijken op Valentijnsdag?

Valentijnsfilm 2013

Rond Valentijnsdag komen er altijd wel nieuwe films in de bioscoop. Welke nieuwe films komen er in 2013 uit, of zijn (net) uit rond de tijd dat Valentijnsdag zich aankondigt?

The To Do List - komedie, tienerfilm
Op 14 februari 2013 komt een nieuwe film in de bioscoop, namelijk The To Do List. Dit is een film over meisje, Brandy Clark, dat voordat ze naar de universiteit gaat meer ervaring wil opdoen op seksueel gebied. Ze stelt dus een to-do lijst op die ze moet afwerken voordat ze in de herfst naar de campus vertrekt. In film die zich afspeelt in de jaren 90 en deels geïnspireerd door het leven van de regisseuse zelf (Maggie Carey).
 • Jaar: 2013
 • Hoofdacteurs: Aubrey Plaza, Johnny Simmons, Bill Hader

Les Misérables - musical, romantisch drama
Het wereldbekende verhaal over Jean Valjean, zich afspelend in de negentiende eeuw van Frankrijk, tijdens de Revolutie. Jean Valjean wordt achternagezeten door de politieagent Javert als hij uit de gevangenis weet te komen. Jean neemt de beslissing voor Fantine te werken en wordt dan hopeloos verliefd op de dochter, Cosette. Een film met bekende acteurs als Hugh Jackman (Jean Valjean), Russell Crowe (Javert) en Anne Hathaway (Fantine). Cosette wordt gespeeld door Amanda Seyfried.
 • Jaar: 2012
 • Hoofdacteurs: Hugh Jackson, Russell Crowe, Anna Hathaway, Amanda Seyfried

Valentijnsdag: romantische films voor mannen

Knocked Up - romantische komedie
Na een one-night-stand kan Seth Rogen niet geloven dat de vrouw die te mooi leek om waar te zijn zwanger van hem blijkt te zijn. Een komische film die zowel aanslaat bij man als vrouw.
 • Jaar: 2007
 • Hoofdacteurs: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd

Blade Runner - science fiction
Een film over een man die in een toekomst L.A. weer aan de slag moet als "blade runner" om menselijke klonen achterna te zitten die zijn ontsnapt uit een kolonie van buiten de aarde. Natuurlijk is het niet alleen strijd, maar komt er ook een romantische relatie in voor tussen Decker en een van de klonen, Rachael.
 • Jaar: 1982
 • Hoofdacteurs: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

Klassiekers voor Valentijnsdag

Er zijn films die het altijd goed doen en die al jarenlang bekend staan om hun romantische gehalte. Welke films zijn echt geslaagde romantische films, van komedies tot drama's?

The Notebook - romantisch drama
Het verhaal over een relatie tussen rijk en arm. Een arme man wordt hopeloos verliefd of een rijke jonge vrouw en helpt haar bij het leren kennen van de wereld en vrijheid. Maar lang zijn ze niet bij elkaar, als ze uit elkaar worden getrokken door hun sociale verschillen.
 • Jaar: 2004
 • Hoofdacteurs: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

The Goodbye Girl - romantische komedie
Deze film gaat over het verhaal van een vrouw die steeds weer gedumpt wordt door vriendjes die bij haar inwoonden. Ook deze keer wordt ze achtergelaten, samen met een dochtertje van tien. In haar appartement komt een arrogante acteur te wonen die haar en haar dochter toestaat in het appartement te blijven als hij het als onderhuurder tot zijn woning maakt. De twee volwassenen zijn als kat en hond, vechtend, maar natuurlijk leren de twee elkaar steeds beter kennen, en met de gevolgen van dien... Een film perfect voor Valentijnsdag.
 • Jaar: 1977
 • Hoofdacteurs: Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings

When Harry Met Sally - romantische komedie
Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord. Eén van de meest bekende romantische films over twee mensen die elkaar tegenkomen, door het lot bij elkaar gekomen. Harry en Sally kennen elkaar al tijden, zijn erg goede vrienden, maar zit er meer in? Kunnen mannen en vrouwen met elkaar omgaan zonder verliefd te worden? Ook Sally en Harry vragen zich af of er meer is, of dat seks hun vriendschap enkel zal verpesten? Met Billy Crystal en Meg Ryan.
 • Jaar: 1989
 • Hoofdacteurs: Billy Crystel, Meg Ryan, Carrie Fisher

An Affair to Remember - romantisch drama
Het verhaal over twee mensen die op elkaar verliefd worden tijdens een reis op zee. Omdat ze beiden eigenlijk met een ander zouden trouwen, besluiten ze elkaar de belofte te doen dat zij elkaar over zes maanden treffen op het Empire State Building, als zij nog steeds graag bij elkaar willen zijn. Het is natuurlijk de vraag of ze echt bij elkaar terecht zullen komen.
 • Jaar: 1957
 • Hoofdacteurs: Carry Grant, Deborah Kerr, Richard Denning

Love Actually - romantische komedie
Het verhaal van van acht verschillende stellen en hoe zij omgaan met hun liefdesleven. Verhalen die met elkaar in relatie worden gebracht en toch ieder zo verschillend zijn. Het verhaal speelt zich af tijdens Kerstmis in Londen. Een film vol bekende Britse acteurs en actrices.
 • Jaar: 2003
 • Hoofdacteurs: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson

Eternal Sunrise of the Spotless Mind - romantisch drama/sci-fi
Je beseft pas wat je hebt als je het kwijtraakt. Dat is het verhaal dat hier wordt verteld. Een stel wil elkaar uit het geheugen wissen wanneer ze denken dat hun relatie niet langer stand houdt. Maar juist doordat ze van elkaar af proberen te komen beginnen ze te beseffen wat ze werkelijk met en aan elkaar hadden. Met Jim Carrey en Kate Winslet.
 • Jaar: 2004
 • Hoofdacteurs: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Say Anything - romantische komedie
Twee jonge mensen worden verliefd nadat ze zijn geslaagd op de middelbare school. Het verhaal speelt zich af in de zomer, waarna Diane naar Engeland zal gaan met een beurs. Gaat Diane naar Engeland of kiest ze voor haar vriend? En hoe gaan ze om met de tegenstand vanuit de familie?
 • Jaar: 1989
 • Hoofdacteurs: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney

As Good As It Gets - romantische komedie
Het verhaal over een romanschrijver, een alleenstaande moeder (en tevens serveerster) en een kunstenaar. De drie komen met elkaar in aanraking door omstandigheden. De relatie versterkt en verslapt tussen het trio. De koudbloedige romanschrijver blijkt toch een hart te hebben en de moeder wordt geholpen met haar zieke zoontje. Een echte feel-good film.
 • Jaar: 1997
 • Hoofdacteurs: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear

The Princess Bride - avontuurlijke familiefilm
Een echt sprookjesverhaal over een gemene prins en een mooie prinses. Het sprookje is gebaseerd op een boek, en gaat over een jongen die probeert zijn liefde weg te krijgen van een gemene prins met wie zij zou gaan trouwen. Zal het hem lukken, is de vraag...
 • Jaar: 1987
 • Hoofdacteurs: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright

Before Sunrise - romantisch drama
Een romantische avond in Wenen. Twee jonge mensen, een man en een vrouw. Ze ontmoeten elkaar tijdens een treinreis in Europa, maar beseffen algauw dat het bij deze ene nacht zal blijven.
 • Jaar: 1995
 • Hoofdacteurs: Ethan Hawke, Julie Delphy, Andrea Eckert
© 2013 - 2019 Moneyq89, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Waar komt Valentijnsdag vandaan?14 februari is het weer zo ver. Valentijnsdag. Een dag waarbij je partner je extra mag verwennen. De dag waarbij je de l…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Valentijnsdag, verras uw partner!Valentijnsdag, verras uw partner!Valentijnsdag staat weer voor de deur. Hoewel het feest der geliefden de afgelopen jaren populairder is dan ooit, is het…
Gedichten, kadotjes, bloemen en een boel liefde; Valentijn!Gedichten, kadotjes, bloemen en een boel liefde; Valentijn!Ieder jaar op 14 februari is het weer zover. Stellen verklaren hun liefde aan elkaar, het is Valentijnsdag. Vaak krijgen…
Bronnen en referenties
 • http://www.imdb.com

Reageer op het artikel "Films voor Valentijnsdag: Wat kijk je met je liefje?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Moneyq89
Gepubliceerd: 09-01-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!