InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > IDFA's Delicatessen

IDFA's Delicatessen

IDFA's Delicatessen IDFA's Delicatessen is een bijzondere verzameling films van kwalitatief zeer hoogwaardig niveau. Het is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen IDFA en Cinema Delicatessen en is marktleider op het gebied van bijzondere en mooie films. Pas op! Eenmaal een film uit de IDFA Delicatessen reeks gezien wil je ze allemaal zien...

Wat is IDFA?

IDFA is een afkorting die staat voor International Documentary Filmfestival Amsterdam. IDFA is in 1988 opgericht. Het had toen ten doel om de cultuur rondom documentaires zowel nationaal als internationaal te stimuleren. Inmiddels heeft het dit doel ten volle bereikt en is het onderhand al gegroeid tot grootste documentaire filmfestival wereldwijd.

Het festival wordt jaarlijks gehouden en er worden verschillende belangrijke prijzen uitgereikt. IDFA selecteert films die vernieuwend zijn en de kijker zelf na laten denken over wat getoond wordt met als doel een discussie te starten. De film moet iets met de kijker doen, een gevoel opwekken.

Wat is Cinema Delicatessen?

Cinema Delicatessen is een filmdistributeur van films. Dit distribueren bestaat uit het verzorgen van de programmering, marketing en publiciteit van de films. Dit kan zowel voor bioscopen, dvd's en video on demand zijn.

De films die Cinema Delicatessen distribueert zijn vaak van Nederlandse bodem. Het genre bestaat vooral uit documentaires, kleine artistieke films, animatiefilms en korte films. De films worden geselecteerd op het mooiste verhaal en met een gemiddelde van twee films per maand die Cinema Delicatessen uitbrengt kunnen ze zeer selectief te werk gaan. De films van Cinema Delicatessen zijn dan ook van kwalitatief hoogwaardig niveau. Hiernaast organiseert Cinema Delicatessen ook bijzondere filmevenementen.

IDFA's Delicatessen

IDFA's Delicatessen is een samenwerkingsverband tussen IDFA en Cinema Delicatessen. Cinema Delicatessen kiest uit de films die worden vertoond tijdens het IDFA Festival de mooiste films eruit, en geeft deze uit op dvd. Alleen de mooiste pareltjes worden geselecteerd voor deze bijzondere verzameling van hedendaagse films van kwalitatief zeer hoogwaardig niveau.

Qua onderwerpen van deze films beslaat deze verzameling een groot gebied. Wat dacht je van het muzikale "We are together" over een kinderkoor in een Zuid-Afrikaans weeshuis? Of het sociaal geëngageerde "We feed the world" over de problemen met betrekking tot de wereldwijde verdeling van eten? Of het politieke "The Corporation" over de invloed van 's werelds machtigste multinationals? Of een van de zwoelste, meest levenslustige en troostrijke documentaireklassiekers ooit, "O Amor Natural"? Qua onderwerp een zeer grote verscheidenheid, maar stuk voor stuk films die je tot de top kunt rekenen! IDFA's Delicatessen zijn dan ook vrijwel allemaal ruim bekroond tijdens de vele film festivals waar deze films zijn vertoond.

Door de constante hoge kwaliteit en het zeer ruime aanbod van luchtige films waar je blij van wordt tot aangrijpende zware werken en leerzame documentaires zit er ook voor jou altijd wel een mooie film tussen. Wat ook een echte aanrader is: doe eens een IDFA Delicatessen film cadeau! Er is er altijd wel minstens één voor iedereen en elke gelegenheid. Dus waarom niet zelf eens in het geruime aanbod kijken?
© 2013 - 2018 Good-info, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Documentaire ‘Gesneuveld’ - militairen in AfghanistanDocumentaire ‘Gesneuveld’ - militairen in Afghanistan‘Gesneuveld’ is een documentaire van regisseur Robert Oey over de gesneuvelde militairen in Afghanistan en het leven met…
André Bazin: the ontology of the photographic imageIn zijn artikel The Ontology of the Photographic Image beschrijft André Bazin de ontwikkeling van de fotografie en de ci…
Cinema 4D, wat kun je ermee doen?Cinema 4D, wat kun je ermee doen?Cinema 4D is een softwareprogramma van het Duitste bedrijf Maxon. Met de softwarepakketten van Cinema 4D kunnen ontwerpe…
Philips Cinema 21:9 ambilight televisie: bioscoop voor thuisPhilips introduceert de eerste televisie ter wereld met de verhouding van een bioscoopbeeld: de Philips Cinema 21:9. Met…
9 Prachtige Europese Films - beste film per landHier de 9 beste Europese films. 9 films die in de filmhuizen een gigantisch succes waren. Elke film komt uit een ander l…

Reageer op het artikel "IDFA's Delicatessen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Good-info
Gepubliceerd: 17-04-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Schrijf mee!