InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Sinterklaasfilms 2018 en de top tien allertijden

Sinterklaasfilms 2018 en de top tien allertijden

Sinterklaasfilms 2018 en de top tien allertijden Ieder jaar in november vieren we in Nederland de intocht van Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten. Ook al mag Sinterklaas dan een kindervriend zijn, ook menig volwassen hartje gaat rond vijf december harder kloppen. Een leuke ontspannen bezigheid in de periode voor vijf december is dan ook het bekijken van een leuke sinterklaasfilm. Nieuw in 2018 zijn de films: Sinterklaas en de vlucht door de lucht en de film Party Piet Pablo en de de gestolen cadeaus. Natuurlijk is het ook leuk om een oudere film te bekijken. Voor alle Sinterklaasfans is er een top tien opgesteld met de tien leukste sinterklaasfilms allertijden.

Nieuw in 2018

In 2018 draaien er twee nieuwe sinterklaasfilms in de Nederlandse bioscopen. Het gaat om de film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus en Sinterklaas en de vlucht door de lucht.

Party Piet

In de film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus is de hoofdrolspeler Party Piet Pablo, bekend van de Club van Sinterklaas. Samen met Love Piet, Stresspiet en Meisjespiet komt hij er achter dat de cadeautjes gestolen zijn. Helaas krijgt Party Piet Pablo hier de schuld van.

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

In deze film draait het om de verwende Floor, die gewend is dat haar vader ervoor zorgt dat ze alles krijgt, wat ze wil. Helaas vraagt Floor ook dingen die bijna onmogelijk zijn om te krijgen. Ze wil namelijk een zwembad vol chocolademunten. Radeloos gaat haar vader een plan bedenken om dit te verwezenlijken. Hij ontvoert Sinterklaas en vraagt aan de Pieten 1 miljoen aan chocolademunten als losgeld.

Sinterklaasfilm uit 2017

Zodra Sinterklaas in Nederland is aangekomen, ontvangt hij grote zakken met post. Het gaat om vele verlanglijstjes, maar ook de brief van de tienjarige Bloem. Ze heeft een grote wens en dat is om een ritje op de rug van Amerigo te maken. Sinterklaas, laat de droom van Bloem uitkomen. Maar dat had hij beter niet kunnen doen! Tijdens het ritje verlies Amerigo namelijk zijn gouden hoefijzer met magische krachten.

Roetvegen

Het uiterlijk van de De Club Pieten, zoals de helpers van Sinterklaas in de film heten, hebben vanaf 2017 een ander uiterlijk gekregen. De Pieten gaan vanaf de nieuwe film van 2017 met roetvegen door het leven. "We voelden dat we niet achter konden blijven", aldus de programmamakers. Volgens eigen zeggen hebben de makers er wel alles aan gedaan om te zorgen dat de magie blijft bestaan.

Sinterklaasfilms uit 2016

In december 2016 ging er een nieuwe film van de Club van Sinterklaas in première.

De Club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes

In De Club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes worden Testpiet, Coole Piet, Muziekpiet, Hoge Piet, Keukenpiet en Danspiet geconfronteerd met slechterik Kornee, die vroeger nooit een cadeautje kreeg van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij een speelgoedknuffel ontwikkeld die cadeautjes uit schoenen van kinderen steelt. In de film is een rol weggelegd voor Vlinder Kamerling, de dochter van Isa Hoes en de in 2010 overleden acteur Antonie Kamerling.

Top tien leukste Sinterklaasfilms aller tijden

Filmvandaag.nl publiceerde in 2018 een lijst met daarin de Sinterklaasfilms gesorteerd op IMDb-score.
 1. Trippel Trappel: Dierensinterklaas (2014) met een IMDb-score van 7,1
 2. Het Paard van Sinterklaas (2005) met een IMDb-score van 7.1
 3. Alles is Liefde (2007) met een IMDb-score van 7.0
 4. Makkers, staakt uw wild geraas (1960) met een IMDb-score van 6.7
 5. Waar is het paard van Sinterklaas? (2007) met een IMDb-score van 6,5
 6. Sinterklaas en de Pepernoten Chaos (2013) met een IMDb-score van 6.4
 7. Sinterklaas & Pakjesboot 13 (2006) met een IMDb-score van 6.3
 8. De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter (2012) met een IMDb-score van 6.3
 9. Sinterklaas en de vlucht door de lucht (2018) met een IMDb-score van 6.2
 10. De Club van Sinterklaas & De Pietenschool (2013) met een IMDb-score van 6.2

Lees verder

© 2013 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaasfilms 2014: Voor kinderen en volwassenenIn november en december is het voor veel kinderen en vaak ook volwassenen een spannende periode. In deze twee maanden za…
Landelijke intocht Sinterklaas 2017 in Dokkum en SintfilmLandelijke intocht Sinterklaas 2017 in Dokkum en SintfilmIn 2017 vond de landelijke intocht van de Sinterklaas plaats op zaterdag 18 november in Dokkum. Het eerste Sinterklaasjo…
Sinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtrecensieSinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtSinterklaas bestaat! Is een boek van de bekende adviseur van Sinterklaas: Bram van der Vlugt. Van der Vlugt, die in 2010…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: RiaDierikx, Pixabay
 • www.clubvansinterklaas.nl
 • https://www.filmvandaag.nl/sinterklaasfilms?sort=score

Reageer op het artikel "Sinterklaasfilms 2018 en de top tien allertijden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 10-12-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!