Sinterklaasfilms 2019 en de top tien allertijden

Sinterklaasfilms 2019 en de top tien allertijden Ieder jaar in november vieren we in Nederland de intocht van Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten. Ook al mag Sinterklaas dan een kindervriend zijn, ook menig volwassen hartje gaat rond vijf december harder kloppen. Een leuke ontspannen bezigheid in de periode voor vijf december is dan ook het bekijken van een leuke sinterklaasfilm. Nieuw in 2019 zijn de films: Waar is het grote boek van Sinterklaas en De brief voor Sinterklaas. Voor alle Sinterklaasfans is er een top tien opgesteld met de tien leukste Sinterklaasfilms allertijden. In 2019 zijn er twee nieuwe Sinterklaasfilms in de bioscopen te zien. De Brief voor Sinterklaas ging op 9 oktober 2019 in première en de film Waar is het grote boek van Sinterklaas was op 16 oktober 2019 voor het eerst in de bioscoop te zien.

Waar is het grote boek van Sinterklaas?

In de film 'Waar is het grote boek van Sinterklaas' is Guus Blik de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van Nederland. Hij vindt het maar stom dat Sinterklaas gratis speelgoed geeft aan kinderen, daarom bedenkt hij een plan. Hij steelt het grote boek, waardoor pakjesavond bijna niet door kan gaan. Sinterklaas weet niet meer wat hij moet doen en vraagt uiteindelijk aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar Guus Blik blijkt ook de Kerstman dwars te zitten.

Cast:

 • Carlo Boszhard,
 • Irene Moors,
 • Wilbert Gieske,
 • Vic de Wachter,
 • Maaike Martens,
 • Soy Kroon

De brief voor Sinterklaas

In De brief voor Sinterklaas wordt de intocht van Sinterklaas overschaduwd door een groot probleem van Sinterklaas. Hij heeft namelijk te weinig Pieten. Sinterklaas besluit een talentenjacht voor Pieten te organiseren. Sem besluit zich gelijk in te schrijven, want als hij een Piet wordt, dan durft niemand hem vast nog te pesten. Alleen weet niemand dat Huibert Jan een gemeen plan heeft. Hij wil de talentenjacht saboteren, waardoor pakjesavond in gevaar komt.

Cast:

 • Bram van der Vlugt,
 • Pamela Teves,
 • Edo Brunner,
 • Lieke van Lexmond,
 • Bo Burger,
 • Joshua Albano,
 • Maaike Bakker,
 • Jelle de Jong,
 • Kylian de Pagter,
 • Erik e Vogel,
 • Roel Dirven,
 • Aaron Groeneveld,
 • Lulu

Sinterklaasfilms 2018

In 2018 waren er twee nieuwe Sinterklaasfilms in de bioscopen te zien.

Party Piet

In de film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus is de hoofdrolspeler Party Piet Pablo, bekend van de Club van Sinterklaas. Samen met Love Piet, Stresspiet en Meisjespiet komt hij er achter dat de cadeautjes gestolen zijn. Helaas krijgt Party Piet Pablo hier de schuld van.

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

In deze film draait het om de verwende Floor, die gewend is dat haar vader ervoor zorgt dat ze alles krijgt, wat ze wil. Helaas vraagt Floor ook dingen die bijna onmogelijk zijn om te krijgen. Ze wil namelijk een zwembad vol chocolademunten. Radeloos gaat haar vader een plan bedenken om dit te verwezenlijken. Hij ontvoert Sinterklaas en vraagt aan de Pieten 1 miljoen aan chocolademunten als losgeld.

Sinterklaasfilm uit 2017

Zodra Sinterklaas in Nederland is aangekomen, ontvangt hij grote zakken met post. Het gaat om vele verlanglijstjes, maar ook de brief van de tienjarige Bloem. Ze heeft een grote wens en dat is om een ritje op de rug van Amerigo te maken. Sinterklaas, laat de droom van Bloem uitkomen. Maar dat had hij beter niet kunnen doen! Tijdens het ritje verlies Amerigo namelijk zijn gouden hoefijzer met magische krachten.

Roetvegen

Het uiterlijk van de De Club Pieten, zoals de helpers van Sinterklaas in de film heten, hebben vanaf 2017 een ander uiterlijk gekregen. De Pieten gaan vanaf de nieuwe film van 2017 met roetvegen door het leven. "We voelden dat we niet achter konden blijven", aldus de programmamakers. Volgens eigen zeggen hebben de makers er wel alles aan gedaan om te zorgen dat de magie blijft bestaan.

Top tien leukste Sinterklaasfilms aller tijden

Filmvandaag.nl publiceerde in 2019 een lijst met daarin de Sinterklaasfilms gesorteerd op IMDb-score.
 1. Trippel Trappel: Dierensinterklaas (2014) met een IMDb-score van 7,0
 2. Alles is Liefde (2007) met een IMDb-score van 7.0
 3. Het Paard van Sinterklaas (2005) met een IMDb-score van 7.0
 4. Sinterklaas & Pakjesboot 13 (2006) met een IMDb-score van 6.6
 5. Makkers, staakt uw wild geraas (1960) met een IMDb-score van 6.6
 6. Waar is het paard van Sinterklaas? (2007) met een IMDb-score van 6,5
 7. De Club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes (2015) met een IMDb-score van 6.4
 8. De brief voor Sinterklaas (2019) met een IMDb-score van 6.4
 9. Sinterklaas en de Pepernoten Chaos (2013) met een IMDb-score van 6.3
 10. De Club van Sinterklaas en het Geheim van de Speelgoeddokter met een IMDB-score van 6.1

Lees verder

© 2013 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kinderfilms: SinterklaasKinderfilms: SinterklaasHet is een hype de laatste jaren. Ieder jaar voor Sinterklaas komt er wel een nieuwe film uit met de Goedheilig man en z…
Horrorclown Pennywise keert terug in It Chapter Two (2019)Horrorclown Pennywise keert terug in It Chapter Two (2019)De beroemde thriller It van Stephen King is door Warner Bros verfilmd. In 2017 kwam het eerste deel uit en in september…
Disney’s Dumbo (2019): een live-action remakeDisney’s Dumbo (2019): een live-action remakeOp 29 maart 2019 brengt Disney Dumbo uit: een speelfilm over een circusfamilie die een olifant ontdekt die met zijn giga…
Korte film op een postzegelTer ere van het 30e Nederlandse Film Festival komt TNT Post met een postzegel met daarop een heel kort filmpje van 1 sec…

Dvd-bespreking: Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative SetrecensieDvd-bespreking: Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative SetDe 'Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative Set' werd, zoals de titel reeds vermeld, uitgegeven ter gelegenheid van de…
recensieFilmrecensie: Runaway BrideIke Turner is een cynische columnist voor een New Yorkse krant waarvan zijn ex-vrouw de eigenaresse is. Op een dag heeft…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: RiaDierikx, Pixabay
 • www.clubvansinterklaas.nl
 • https://www.filmvandaag.nl/sinterklaasfilms?sort=score

Reageer op het artikel "Sinterklaasfilms 2019 en de top tien allertijden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: November 2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!