InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Vooruitblik op de Marvel-superheldenfilms tot en met 2018

Vooruitblik op de Marvel-superheldenfilms tot en met 2018

Marvel Studios is goed bezig. De filmstudio en stripuitgeverij achter onder andere Captain America, Amazing Spider-Man en The Avengers brengt de ene na de andere hit uit, en de studio heeft nog veel meer voor ons in petto. Een overzicht. Sinds de overname door Disney heeft Marvel Studios een reeks spannende en zeer succesvolle superheldenfilms op het witte doek gebracht. Het bedrijf heeft dan ook genoeg helden om uit te kiezen; de studio is verantwoordelijkheid voor de geboorte van bekende helden als Spider-Man, The Hulk, Daredevil, X-Men en nog veel meer. Tussen nu en 2018 gaat Marvel een flink aantal nieuwe superheldenfilms uitbrengen. We geven je een overzicht.

Guardians of the Galaxy (2014)

Marvel gaat ons tracteren op Guardians of the Galaxy. Dit is niet een van de meeste bekende strips van Marvel, maar de film heeft wel de ingredienten om een succes te worden. Een groep buitenaardse antihelden, geleid door half-mens/half alien Peter Quill neemt het in de ruimte op tegen kwaadaardige wezens. Een snufje Star Wars, een snufje superheldenfilm, samen een intrigerend gegeven voor een echte popcornfilm.

Fantastic Four (2015)

Na twee redelijk succesvolle films in het eerste decennium van deze eeuw gaan de Fantastic Four een nieuwe start krijgen. Mr. Fantastic, The Thing, The Invisible Woman en The Human Torch zijn nog steeds erg populair, en het is dan ook interessant om te zien wat een geheel nieuwe groep filmmakers en acteurs met deze materie gaat doen.

Ant-Man (2015)

Ant-Man is, letterlijk en figuurlijk, niet een van de grootste helden die Marvel in haar stal heeft. Toch zou deze film heel leuk kunnen worden, aangezien Ant-Man een aimabele antiheld is die ook eens een keer wat anders is dan de standaard supersterke, ik-sla-me-wel-door-de-slechteriken-heen superheld die we normaal gesproken in dit soort films zien. Dat Edgar Wright, bekend van onder andere Shaun of the Dead en Hot Fuzz, de film gaat regisseren is wat ons betreft een mooie bonus die garandeert dat dit geen standaard actiespektakel gaat worden.

Avengers: Age of Ultron (2015)

De eerste Avengers film was een mega-hit, die er mede toe heeft geleid dat elke filmstudio met begerige ogen iedere superheldenstrip die er ooit is gemaakt bekijkt, in de hoop deze ook om te kunnen toveren in succesvolle films. Ook dit tweede deel belooft veel goeds. Alle helden uit de eerdere film komen weer terug, en ze nemen het dit keer op tegen uber-baddie Ultron, die snode plannen heeft voor onze wereld.

Captain America 3 (2016)

Na het succes van de eerste twee Captain America films, alsmede The Avengers, zat het er natuurlijk in dat we Captain America nog een keer op het witte doek te zien zouden krijgen. Veel meer details zijn er nog niet bekend, maar er zijn van Captain America genoeg comics uitgekomen in Amerika die de transitie naar het witte doek prima zouden doorstaan.

X-Men Apocalypse (2016)

Er zijn nu vijf films van de X-Men uitgekomen, en ook het zesde deel staat in de startblokken. X-Men Apocalypse is een verhaallijn die jaren geleden voor veel ophef zorgde onder X-Men fans, we zullen in 2016 zien of ook de bioscoopversie van dit verhaal hoge ogen kan gaan gooien.

Wolverine, Fantastic Four 2, Amazing Spider-Man 3 (2017-2018)

Nog drie sequels die door Marvel alvast op de agenda gezet zijn. Het hangt er dan wel nog even vanaf of de nieuwe Fantastic Four film een succes gaat worden of daar een deel twee van gaat komen, maar de andere twee sequels zijn behoorlijke zekerheidjes.
© 2014 - 2017 Patrickrijnders, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Guardians of the Galaxy, redders van het universumDe wereld heeft er een stel nieuwe filmhelden bij. Na jarenlang de hoofdrol te hebben gespeeld in Amerikaanse comics die…
De Marvel films van 2015 tot 2019De Marvel films van 2015 tot 2019Marvel Studios boekt grote successen met hun superheldenfilms zoals Iron Man en The Avengers. Daarom ziet het er nog nie…
Marvel Super Helden bij Plus SupermarktenOp 27 april 2014 is de Marvel Super Helden spaaractie bij Plus van start gegaan. Een goede timing, want op 24 april is T…
Marvel Comics - geschiedenisMarvel Comics - geschiedenisDe Amerikaanse uitgeverij Marvel Comics bracht in de loop der jaren een groot aantal superhelden voort, waaronder Captai…
Filmrecensie: 'Captain America: The First Avenger'Een actiefilm uit 2011, geregisseerd door Joe Johnston met Chris Evans in de hoofdrol als Captain America. De film werd…
Bronnen en referenties
  • www.marvel.com
  • www.wikipedia.org
  • www.imdb.com

Reageer op het artikel "Vooruitblik op de Marvel-superheldenfilms tot en met 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Patrickrijnders
Gepubliceerd: 29-05-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!