InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Film: Death Sentence
recensie

Film: Death Sentence

Death Sentence komt eind januari 2008 in de Belgische bioscoopzalen en werd geregisseerd door James Wan. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Garfield uit 1975.

Inhoud

Als Brendan het slachtoffer wordt van een bende-inwijdingsritueel, valt het gezin Hume in duigen. Hoewel vader Nick de dader in de rechtbank vrijuit laat gaan, is hij niet van plan de daad ongestraft te laten. Zijn wraak krijgt echter een onvoorzien staartje en voor hij het weet, is hij verwikkeld in een oorlog met een gevaarlijke bende die nergens voor terugschrikt. Ondanks de door politieagente Wallis aangeboden hulp is hij vastberaden de bende zelf aan te pakken met alle gevolgen van dien.

Cast

ActeurPersonage
Kevin BaconNick Hume
Kelly PrestonHelen Hume
Stuart LaffertyBrendan Hume
Jordan GarrettLucas Hume
Garrett HedlundBilly Darley
Matt O'LearyJoe Darley
John GoodmanBones Darley
Aisha TylerDetective Wallis

Beoordeling

Kevin Bacon is ijzersterk in zijn rol van vader die door zijn radeloosheid over de moord op zijn zoon van de ideale vader evolueert naar een moordmachine. Op zijn gezicht staat te lezen dat hij gruwelt van zijn eigen daden maar toch wil hij zijn missie tot een goed einde brengen. Hoewel de situaties waarin hij terecht komt soms onwerkelijk aandoen, weet Kevin Bacon het realistisch en aannemelijk over te brengen. En met zijn afgeschoren haar op het einde ziet hij er op zijn bijna vijftigste nog heel goed uit. Garret Hedlund is voor mij de verrassing van de film: deze jonge acteur zet de rol van de harde bendeleider die aangedaan is door de moord op zijn broer heel overtuigend neer. De enige noemenswaardige acteur in een bijrol in deze film is John Goodman, als wapenhandelaar en vader van de bendeleider. De rest van de acteurs brengen maar weinig bij aan het verhaal en de rol van Detective Wallis is ronduit slecht en irritant vertolkt.

Het camerawerk is van goede kwaliteit, maar niks speciaals. Tijdens de spannende achtervolgingsscènes is het soms wel moeilijk om een goed overzicht op het geheel te hebben.

Het verhaal is weinig vernieuwend of verrassend en klopt met momenten niet. Zo rijdt vader Nick zijn zoon na de aanslag op zijn leven naar het ziekenhuis terwijl hij enkele minuten voordien zijn vrouw heeft gebeld met de gsm. Een weldenkend mens vraagt zich op zo'n moment af waarom hij niet gewoon een ambulance belt. Het vele, overdreven geweld op het einde van de film en de "fuck's" die je elke twee minuten om de oren vliegen, deden mijn wenkbrauwen fronsen maar al bij al is deze film goed voor spannende, heftige actie. Ideaal voor een avondje ontspanning maar ook niet meer dan dat.
© 2008 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Preston Palace: all-inclusive hotel AlmeloPreston Palace: all-inclusive hotel AlmeloIn Almelo vind je één van de meest spectaculaire hotels van Nederland, namelijk Preston Palace. Het hotel van Preston Pa…
Preston Palace: arrangementen en uitgaanscentrumPreston Palace: arrangementen en uitgaanscentrumVerblijven bij Preston Palace is een avontuur op zich waarbij het slapen slechts één van de vele belevenissen is. Wie ee…
Preston Palace: tropisch zwembad en wellnessPreston Palace: tropisch zwembad en wellnessHet hotel Preston Palace is meer dan een gewoon hotel. Dankzij het all-inclusive principe kan er optimaal gebruik worden…
Borrelhapjes - met fruitKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Bronnen en referenties
  • Moviemeter iMDB

Reageer op het artikel "Film: Death Sentence"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Joost Wierenga, 28-04-2008 21:29 #1
Ik vind dat het een en ander van het bovenstaande rechtgezet moet worden: 'Het camerawerk is van goede kwaliteit, maar niks speciaals' het camerawerk is absoluut (op momenten) speciaal, de scène in de parkeerplaats is in een shot opgenomen, dit is echt heel goed gedaan, en is misschien niet een opgemerkt (zo goed)
tevens vind ik het verhaal juist vernieuwend, je ziet Nick daadwerkelijk 'leren' hoe hij om moet gaan met wapens, eerst is hij een kluns en langzamerhand leert hij dit.(niet te spreken over Detective Wallis, daarover zijn we het wel eens) En sinds wanneer spreken lui die in gangs hangen en mensen vermoorden met nette woorden? het is het echte leven waarin men zo vaak scheld (niet dat ik dit hier goed praat)
Ik vind Death Sentence echt een goede film, alleen al hoe sterk de emotie word weergegeven wanneer de eerste zoon dood gaat is een unicum. Erg goed verhaal, erg sterk geacteerd en zeer goed gefilmd/monteerd!
(en ik zou mijn kind ook meteen naar een ziekenhuis rijden als hij is neergestoken in een kut-buurt, wie weet hoe lang het duurt voordat de ambulance er is? of hoe ver/dichtbij het ziekenhuis is? daar kan je naar mijn mening niet over twisten) Reactie infoteur, 29-04-2008
Leuk om jouw mening over de film ook eens te lezen! Zo zie je maar dat smaken en meningen sterk kunnen verschillen :-)

Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 14-01-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!