InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Nederlands Film Festival 2018: locaties en tickets

Nederlands Film Festival 2018: locaties en tickets

Nederlands Film Festival 2018: locaties en tickets De belangrijkste dagen van het jaar voor de Nederlandse filmindustrie vinden ieder jaar plaats in de maand september. Elk najaar vindt dan namelijk het Nederlands Film Festival plaats in Utrecht. Behalve het vertonen van tal van nieuwe filmproducties en premieres worden ook de prestigieuze Gouden Kalveren uitgereikt. In 2018 vindt het Nederlands Film Festival, ook wel NFF genoemd, plaats van 27 september tot en met 5 oktober.

Nederlands Film Festival (NFF)

In 1981 werd voor de eerste maal het Nederlands Film Festival georganiseerd in Utrecht. Het Nederlands Film Festival, kortweg NFF genoemd, worden alle Nederlandse filmproducties getoond van dat jaar. Tijdens het evenement gaan er ook tal van Nederlandse filmproducties in première. Tot de filmproducties behoren naast speelfilms ook documentaires en televisieseries. Behalve films staat de stad Utrecht ook in het teken van cultuur, muziek, live-optredens, games, seminars en lezingen.

Uitreiking Gouden Kalf

Tijdens het Nederlands Film Festival worden ook de Gouden Kalveren uitgereikt. Een Gouden Kalf wordt gezien als de Nederlandse equivalent van de Oscars. Er worden onder andere Gouden Kalveren uitgereikt aan de beste acteur en beste actrice. De Gouden Kalveren zijn overigens niet de enige filmprijzen die worden uitgereikt tijdens het evenement, maar wel verreweg de meest prestigieuze.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kunnen op meerdere manieren worden gekocht. Een eerste optie is via de website van het Film Festival. Ook bij de centrale kassa in het Festivalpaviljoen op de Neude zijn de kaarten te koop. De centrale kassa is geopend van 9.00 tot 22.00 uur. Tenslotte zijn de toegangskaarten te koop bij festivallocaties met een eigen kassa, te weten Pathé Rembrandt, Wolff Citty, Filmtheater 't Hoogt, Louis Hartlooper Complex en Stadsschouwburg Utrecht. De kosten voor een los filmkaartje bedragen € 10 per persoon. Om onbeperkt zoveel reguliere voorstellingen te kunnen bezoeken kan je een Passe-Partout aanschaffen ter waarde van € 117,50.

Contact

Indien je nog vragen hebt over het aankopen van filmkaarten of voordeelpassen kan je contact opnemen met de organisatie via het e-mailadres kassainfo@filmfestival.nl of via het telefoonnummer 030-2303806 (10.00 - 18.00 uur).

Programma

De plek van het festival waar het vooral om draait is de locatie TivoliVredenburg. Hier vinden de meeste festiviteiten plaats zoals de opening van het festival, premières en de uitreiking van de Gouden Kalveren tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Het exacte programma volgt in de weken voorafgaande aan het festival. Buiten TivoliVredenburg drukt het Nederlandse Film Festival haar stempel op de rest van Utrecht. In alle andere Utrechtse bioscopen, theaters en filmhuizen zijn continu films te zien en op straat in de binnenstad vinden culturele activiteiten plaats met muziek en live-optredens.

Bereikbaarheid Utrecht

Het Nederlands Film Festival vindt plaats in het centraal gelegen Utrecht.

Nederlands Film Festival UtrechtTrein en openbaar vervoer

Op loopafstand van onder andere TivoliVredenburg is het treinstation Utrecht Centraal gelegen. Hier zijn ook een gelijknamige tramhalte en bushalte te vinden. Bezoekers van het Nederlands Film Festival wordt geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Auto en parkeren

Wie met de auto komt moet rekening houden met hoge parkeerkosten. In de binnenstad zijn meerdere parkeergarages en parkeerterreinen te vinden. De tarieven voor het parkeren in een parkeergarage variëren tussen de € 2,- en € 4,28 per uur. Een parkeerplattegrond inclusief tarieven vind je op www.utrecht.nl/parkeren.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Korte film op een postzegelTer ere van het 30e Nederlandse Film Festival komt TNT Post met een postzegel met daarop een heel kort filmpje van 1 sec…
Documentaire ‘Gesneuveld’ - militairen in AfghanistanDocumentaire ‘Gesneuveld’ - militairen in Afghanistan‘Gesneuveld’ is een documentaire van regisseur Robert Oey over de gesneuvelde militairen in Afghanistan en het leven met…
Keep an Eye Filmacademie FestivalKeep an Eye Filmacademie FestivalHet Keep an Eye Filmacademie Festival is een jaarlijks terugkerend evenement. Het is eigenlijk het eindexamenfestival vo…
Bronnen en referenties
  • www.filmfestival.nl
  • www.utrecht.nl

Reageer op het artikel "Nederlands Film Festival 2018: locaties en tickets"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Marieke de Koning, 06-06-2016 17:44 #1
Beste medewerkers,

De data van het Nederlands Film Festival 2016 staan helaas verkeerd. Deze data zijn veranderd: het festival duurt dit jaar tot 30 september. Zouden jullie dit aan kunnen passen?

Hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Marieke de Koning
Medewerker Pers & Publiciteit Nederlands Film Festival

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 03-09-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!