InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Sinterklaasfilms 2014: Voor kinderen en volwassenen

Sinterklaasfilms 2014: Voor kinderen en volwassenen

In november en december is het voor veel kinderen en vaak ook volwassenen een spannende periode. In deze twee maanden zal Sinterklaas Nederland weer een bezoekje brengen. Al heel wat jaren worden er rond de periode dat de goedheiligman in Nederland is Sinterklaasfilms in de bioscopen gedraaid. Ook in 2014 zijn er een aantal grote Sinterklaasfilms te zien. Tijdens de Sinterklaasperiode van 2014 kun je in de bioscoop genieten van Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring, De Club van Sinterklaas en het pratende paard, Trippel Trappel: Dierensinterklaas en de film Pak van mijn Hart. De eerste drie films zijn gericht op kinderen en de laatste film is meer gericht op volwassenen. In 2014 zijn er vier Sinterklaasfilms in de bioscoop te zien. Sinterklaas & Diego: Het geheim van de Ring en De Club van Sinterklaas en het pratende Paard zijn twee kinderfilms met acteurs. Trippel Trappel: Dierensinterklaas daarentegen is een animatiefilm voor kinderen. Pak van mijn Hart richt zich op de volwassenen en borduurt voort op het succes van Alles is Liefde uit 2007.

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Sinterklaas en Diego zijn al vaker samen te zien geweest. Niet alleen in een eerdere film, genaamd Sint & Diego: De Magische Bron van Myra, maar ook al in verschillende televisieseries. In de Sinterklaasfilm Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring slaan de twee weer hun handen in één. De premièredatum van de film is 8 oktober 2014.

Acteurs

 • Peter Faber - Sinterklaas
 • Harold Verwoert - Piet Diego
 • Ernst Daniël Smid - Kerstman
 • Merel de Zwart - Anna
 • Jelle Ozinga - Max
 • Anna Speller - Famke

Verhaal

Sinterklaas heeft moeite om al de pakjes op tijd te bezorgen bij alle kinderen. Diego heeft een goed plan en wil de Kerstman om hulp vragen. Hij vraagt de kinderen Anna en Max en de stuntelpiet mee naar de Noordpool, waar de Kerstman woont. Echter staan de vier al snel oog in oog met twee ontsnapte boeven, Famke en Yvette.

De Club van Sinterklaas en het pratende Paard

Woensdag 15 oktober 2014 is de première van De Club van Sinterklaas en het pratende Paard. Al heel wat jaren kennen we De Club van Sinterklaas van onder andere televisieseries, maar ook van films zoals De Club van Sinterklaas en de Pietenschool uit 2013.

Acteurs

 • Wilbert Gieske - Sinterklaas
 • Job Bovelander - Coole Piet
 • Tijn Kroon - Stijn
 • Sven de Ridder - Jef Vandenaere
 • Beryl van Praag - Testpiet

Verhaal

Amerigo, het paard van Sinterklaas blijkt te kunnen praten. Niet alleen Sinterklaas is erg verbaasd, maar ook de pieten begrijpen niet hoe dit kan. Jef Vandenaere denkt echter een slaatje te kunnen slaan uit dit paard. Hij ontvoert Amerigo om op te treden met hem in een talentenjacht. Sinterklaas en de pieten kunnen niet zonder het paard. Stijn komt Sinterklaas helpen om Amerigo terug te krijgen voordat het pakjesavond is.

Trippel Trappel: Dierensinterklaas

De datum 8 oktober 2014 is ook de premièredatum van de animatiefilm Trippel Trappel: Dierensinterklaas. De film is de allereerste animatie Sinterklaasfilm van Nederland. Trippel Trappel: Dierensinterklaas richt zich vooral op de allerjongsten. De stemmen van deze film zijn onder andere ingesproken door Bartho Braat, Georgina Verbaan en Kasper van Kooten.

Verhaal

Waarom krijgen dieren eigenlijk geen cadeautjes met Sinterklaas? Dat vragen huisdier Fretje en zijn vrienden zich af. Fretje is ervan overtuigd dat dieren net zo braaf kunnen zijn als kinderen en spoort zijn maatjes aan om een verlanglijst te maken. Samen met Takkie, een wandelende tak en Kari, een kanarie gaat Fretje op avontuur om de verlanglijstjes bij Sinterklaas te brengen. Maar als ze Sinterklaas bijna bereiken lijkt hun plan toch nog te mislukken.

Pak van mijn hart

Ook op 6 november 2014 is er een première van een Sinterklaasfilm. De film Pak van mijn Hart is een romantische komedie en richt zich op een volwassen publiek. De film probeert het succes te evenaren van de winterse Sinterklaasfilm Alle is Liefde, die in 2007 werd uitgebracht. Bekende namen spelen de hoofdrollen.

Acteurs

 • Fedja van Huêt - Niek
 • Chantal Janzen - Julia
 • Benja Bruijning - Tom
 • Halina Reijn - Karin
 • Bram van der Vlugt - Niek sr.
 • Beppie Melissen - Nel

Verhaal

Het kledingverhuurbedrijf en de Sinterklaascentrale, gerund door Niek en Tom, is razend druk rond de Sinterklaasperiode. De mannen werken zich een slag in de rondte als ineens de mysterieuze Julia in de zaak staat. Zij doet de mannen een aanbod dat ze niet kunnen afslaan. Maar dit aanbod verandert het leven van de twee broers voorgoed.
© 2014 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasRond half november komt sinterklaas weer in Nederland. Maar wie is die sinterklaas en waarom vieren we sinterklaas?
Sinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtrecensieSinterklaas bestaat! Het boek van Bram van der VlugtSinterklaas bestaat! Is een boek van de bekende adviseur van Sinterklaas: Bram van der Vlugt. Van der Vlugt, die in 2010…
Bronnen en referenties
 • www.biosagenda.nl
 • www.trippeltrappel.nl

Reageer op het artikel "Sinterklaasfilms 2014: Voor kinderen en volwassenen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!