InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Film 27 Dresses
recensie

Film 27 Dresses

Film 27 Dresses 27 Dresses zal de romantische komedie van het voorjaar worden. De makers van de film hebben gekozen voor een bepaalde formule en zijn daar geen seconde van afgeweken. Na 27 keer bruidsmeisje te zijn geweest, vraagt een jonge vrouw zich af of ze voor de 28ste keer bruidsmeisje moet zijn bij de bruiloft van haar zus. Het is een vreemde keuze om deze perfecte romantische film een maand voor Valentijnsdag uit te brengen, want 27 Dresses staat voor alles wat romantisch is. De makers van de film hebben gekozen voor een bepaalde formule en zijn daar geen seconde van afgeweken. Er zijn geen verrassingen, maar de verhaallijn is consequent en inspirerend. Dit komt met namen door het acteerspel van hoofdrolspeler Katherine Heigl en haar tegenpool James Marsden. Neem deze twee weg en het niveau van de film is al weer een stuk lager.

Liefde

De acteurs laten ons geloven dat er iets van liefde is. Het verhaal is simpel. Jane (Heigl) is een amateur-weddingplanner. Ze houdt van bruiloften en de sprookjesachtige omgeving eromheen. Haar mooiste momenten zijn wanneer de bruid richting het altaar gaat waar de bruidegom op haar wacht. Overdag werkt ze als assistente bij een reclamebureau, maar haar echte passie is om vrienden te helpen bij het plannen van de perfecte bruiloften. Ze zal alles doen, van het voorpassen van de trouwjurk tot de onderhandelingen met de taartenbakker. Ze is al 27 maal bruidsmeisje geweest en hoopt dat op een dag ook haar prins langs zal komen.Ze is heimelijk verliefd op George (Edward Burns), maar durft dit hem niet te vertellen. Maar haar zus Tess is haar voor en gaat met hem trouwen. Natuurlijk mag Jane opdraven om te helpen bij de bruiloft. Een complimenterende factor is dat Kevin (James Marsden), een journalist voor The New York Journal, gefascineerd is door haar verhaal en heimelijk een artikel over haar wil sschrijven. De twee zijn als water en vuur en dat leidt tot een wederzijdse chemie, die natuurlijk op een gegeven moment te streng is om te negeren. Dat gebeurt op het moment dat beiden iets te veel op hebben en Elton Johns 'Bennu and the Jets' aan het zingen zijn.

Comedie

Heigl is de perfecte actrice voor in een romantische comedie. Ze is aantrekkelijk, energiek, en vastbereaden als ze wil. Ze heeft gevoel voor humor en de juiste timing. Als ze verder gaat met dit soort films dan zou ze op een gelijk niveau met Julia Roberts en Reese Witherspoon kunnen komen. James Marsden is geen magneet, maar brengt wel charisma ten toon dan in films als X-Men of Superman Returns. Hij begrijpt ook dat het haar film is en acteert ingetogen. Alles bij elkaar is het geen topfilm, maar zeker aanbevelingswaardig.
© 2008 - 2019 Simcha, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Red je huwelijk door kijken van films5 romantische komedies kijken kan de kans op een scheiding meer dan halveren en is even effectief als therapie. Dit wijs…
recensieThe House of Branching Love - RecensieThe House of Branching Love is de nieuwste film van Mika Kaurismäki. Deze romantische komedie, die één van de successen…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Film 27 Dresses"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Simcha
Laatste update: 17-10-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!