InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Reservation Road
recensie

Filmrecensie: Reservation Road

Reservation Road is een drama/thriller van Terry George en draait sinds 12 maart 2008 in de Belgische filmzalen. De film is gebaseerd op een boek van John Burnham Schwartz.

Inhoud

In Reservation Road maken we kennis met twee vaders die door een ongeval in elkaars leven komen.
Ethan Learner heeft een perfect gezin met een zoon Josh die een cellovirtuoos is en een dochter Emma die fantastisch piano speelt. Als hij en zijn gezin tijdens het naar huis rijden van een cellorecital aan een tankstation op Reservation Road stoppen om te plassen en ruitenvloeistof te kopen, wordt zijn zoon het slachtoffer van een hit & run.
Dwight Arno is een gescheiden advocaat die nog gevoelens heeft voor zijn ex-vrouw en heeft één zoon, Lucas, met wie hij een passie voor football deelt. Als hij naar huis rijdt van een Red Soxwedstrijd moet hij uitwijken voor een auto en rijdt een jongen aan. Uit schrik voor de gevolgen rijdt hij door.
Als Ethan besluit een advocaat onder de arm te nemen om schot in de zaak te krijgen, komen beide mannen rechtstreeks met elkaar in contact. Zal Dwight zijn geweten onder controle kunnen houden en zal Ethan de aanrijder van zijn zoon herkennen?

Cast

PersonageActeur
Ethan LearnerJoaquin Phoenix
Grace LearnerJennifer Connelly
Josh LearnerSean Curley
Emma LearnerElle Fanning
Dwight ArnoMark Ruffalo
Lucas ArnoEddie Alderson
Ruth WheldonMira Sorvino
Norris WheldonGary Kohn

Beoordeling

In deze film worden beide kanten van het verhaal achter een ongeval belicht: we krijgen zowel het verhaal van de dader en het gezin van het slachtoffer te zien, wat er voor zorgt dat je voor beiden sympathie krijgt. Het verhaal zit goed en logisch in elkaar, gaat over gewone mensen die in een pijnlijke situatie terechtkomen en dit elk op hun eigen manier proberen te verwerken. Het verhaal wordt droog verteld, zonder te veel franjes die je kunnen afleiden van de ernst van het verhaal, enkel het einde wordt te Amerikaans naar mijn smaak. De spanning is constant voelbaar, zodat je nieuwsgierig blijft naar de afloop van het verhaal.
De acteerprestaties van Joaquin Phoenix zijn bevredigend maar niet altijd even overtuigend te noemen; ik heb Joaquin Phoenix in elk geval al meer memorabele rollen zien spelen. Jennifer Connelly doet goed werk als de moeder die ondanks het verlies haar gezin probeert overeind te houden maar Mark Ruffalo, als advocaat wiens geweten begint te knagen, steekt er met kop en schouders bovenuit: zijn radeloosheid, zijn gewetensproblemen en de angst om zijn zoon te verliezen, komen goed tot uiting.
Al bij al een goede film die je doet stilstaan bij de gevolgen die een ongeval kan hebben.
© 2008 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieFilmrecensie: SpotlightDe film Spotlight gaat over een onderzoeksteam van The Boston Globe, dat een grootschalige misbruikzaak op het spoor is.…
Joaquín Cortés; de koning van de flamencoHij danst. Hij danst fantastisch. Hij is Spaans, macho en mooi. Helaas is hij in ons nuchtere Nederland nog niet zo beke…
Bronnen en referenties
  • IMDb

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Reservation Road"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 24-03-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!