InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Recensie: Horton
recensie

Recensie: Horton

Recensie: Horton Er waren op het moment dat de film verscheen grote verwachtingen rondom 'Horton Hears a Who', de nieuwste animatiefilm van 20th Century Fox. Deze film verscheen in 2008. Horton is een heuse familiefilm. Aan de ene kant richt zij zich op kinderen, aan de andere kant zijn oer ook veel grappen die voor volwassenen leuk zijn. De film is een verfilming van het boek van Dr. Seuss. In de Engelse versie worden de stemmen ingesproken door onder andere Jim Carrey en Steve Carel. In Nederland zijn dat onder andere Carive van Houten en Giel Beelen. Er zijn grote verwachtingen rondom 'Horton Hears a Who', de nieuwste animatiefilm van 20th Century Fox. De film is namelijk gemaakt door dezelfde mensen die zaten achter'Ice Age: een regelrechte kaskraker en nu al een klassieker onder de animatiefilms. Bovendien is 'Horton' een verfilming van een boek van Dr. Seuss. Horton is een familiefilm waarin ook regelmatig grappen zitten die op een volwassen publiek mikken.

Verhaal

Het verhaal gaat als volgt: Horton de olifant ontdekt een minuscule wereld, waarin de Who's wonen. Hij kan ze niet zien, maar ze hebben zijn hulp nodig. zijn buren verklaren hem voor gek, maar toch wil Sour Kangaroo het stadje vernietigen. Horton besluit ze te negeren en de bewoners van Whoville te helpen. Zijn motto is: " I meant what I said, and I said what I meant. An elephant's faithful, one hundred percent!" en "A Person's a person no matter how small".

Stemmen

Jim Carrey en Steve Carrel verlenen bij de orginele versie hun stemmen respectievelijk aan Horton en de burgemeester. Vooral Carrey zie je goed terug in zijn personage. Net als de acteur gebruikt de olifant gekke stemmetjes en trekt hij rare bekken. Vermakelijk, vooral voor Carrey fans. De stemmen in de originele versie zijn erg geestig, maar de Nederlandse versie heeft met Michiel Huisman, Carice van Houten, Filemon Wesselink en Giel Beelen ook flink wat talent aan boord."

Scèness

Enkele cènes zijn zo voortreffelijk, dat het woord Ďadembenemendí ze misschien nog geen recht doet. Veel aandacht gaat uit naar details in de natuur; alleen al de openingsscène waarin een druppel water van een blad glijdt, in zijn val een stekelige bal raakt, die vervolgens het bos doorrolt en de bloem verplettert, waarop het betreffende stofje rustte is spectaculair. Ook de scène in het klaverveld is prachtig.

Film

Sommige zaken maken de film soms wat rommelig. Zoals Horton die in een scène als een pokémon wordt getekend. Dit is onnodig en jammer, want er zijn een hoop dingen die wel grappig zijn. Bijvoorbeeld wanneer onhandigheid van Horton in de jungle zorgt voor een wel heel gevaarlijke wortelkanaalbehandeling in Who-ville. De 97 kinderen van de burgemeester, die allemaal 1 seconde quality time krijgen met hun pa. Die scènes zorgen wél voor een glimlach om je lippen. Helaas zijn die momenten schaars en krijgt de film je niet één keer hard aan het lachen.

De film is op 19 maart 2008 in Nederland in premieré gegaan, en duurt in totaal 88 minuten. De stemmen worden onder andere gedaan door Jim Carrey, Steve Carell, Carol Burnett en Will Arnett.
© 2008 - 2019 Simcha, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoofdpijn: symptomen clusterhoofdpijn en aangezichtspijnHoofdpijn: symptomen clusterhoofdpijn en aangezichtspijnClusterhoofdpijn bestaat uit hevige aanvallen van hoofdpijn (vooral 's nachts). Ze komen in perioden (clusters) voor. De…
Jimmy Driftwood - Battle of New OrleansHet lied "Battle of New Orleans" werd geschreven door de geschiedenis leraar Jimmy Driftwood. Hij zette historische gebe…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
Arteriitis temporalis: hoofdpijn die blindheid veroorzaaktArteriitis temporalis: hoofdpijn die blindheid veroorzaaktArteriitis temporalis is een vorm van hoofdpijn die in het ergste geval kan leiden tot blindheid of een aneurysma van de…
recensieAnimatiefilm Big Buck BunnyBig Buck Bunny is één van de projecten waar de Blender Foundation in 2008 aan gewerkt heeft om de professionaliteit en m…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TeJyng, Pixabay

Reageer op het artikel "Recensie: Horton"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Simcha
Laatste update: 23-11-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!