InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Beauty and the Beast: Vooruitblik op de nieuwe Disney-Remake

Beauty and the Beast: Vooruitblik op de nieuwe Disney-Remake

Beauty and the Beast: Vooruitblik op de nieuwe Disney-Remake Beauty and the Beast is de volgende Disney-klassieker die de transformatie maakt van animatie naar live-actionfilm. De bioscoopfilm wordt geregisseerd door Bill Condon. De hoofdpersonages Belle en het Beest worden gespeeld door actrice Emma Watson en acteur Dan Stevens. De Disney-Remake verschijnt 29 maart 2017 in de Nederlandse bioscopen en volgt het verhaal van de arrogante prins die is omgetoverd tot een beest.

Verhaal

Het verhaal van de live-actionverfilming van Beauty and the Beast is voornamelijk gebaseerd op de geanimeerde Disney-klassieker uit 1991: Belle en het Beest in het Nederlands. Dit was destijds de 30ste geanimeerde film van Walt Disney Pictures. De geanimeerde film van Disney is op haar beurt weer gebaseerd op een volksverhaal van Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Het volksverhaal en de Disney-film uit 1991 heeft vele overeenkomsten, maar ook een paar aspecten die van elkaar verschillen.

Verschillen en overeenkomsten

Belangrijke overeenkomsten tussen de geanimeerde Disney-film en het volksverhaal uit 1756 is de prins die door een kwaadaardige spreuk in een beest wordt veranderd. De prins kan pas weer terug veranderen in een mens als iemand hem de ware liefde verklaart. Wat zich in het volksverhaal afspeelt, maar niet in de animatiefilm, is dat het beest Belle een jaar lang gevangen hield. In dit jaar vroeg het beest bijna elke dag aan Belle of zij met hem wilde trouwen. Belle wees hem steeds af. Na dit jaar mocht Belle drie dagen terug naar haar huis. Daar aangekomen deelde ze vele cadeaus uit aan haar familie, die ze had meegekregen van het beest. Maar de familie was jaloers op de nog veel mooiere presenten die Belle van het Beest had ontvangen. De familie hield haar uit jaloezie langer dan drie dagen vast in de hoop dat het beest Belle zou verscheuren.

Regisseur Bill Condon

De geanimeerde film Belle en het Beest bracht in de jaren 90 wereldwijd 403 miljoen op en wist vele prijzen in de wacht te slepen. Bill Condon is de regisseur die werd uitgekozen voor de verfilming van de live-actionversie van Belle en het Beest. Bill Condon is geboren in het jaar 1955 in New York. Condon is niet alleen regisseur, maar ook een schrijver van films. De meest bekende werken van Condon zijn: Dreamgirls, Kinsey, Gods and Monsters en beide delen van Twilight: Breaking Dawn. In 2006 won de regisseur een Golden Globe met Dreamgirls, een van de films die Condon zelf ook heeft geschreven. De films Kinsey en Gods and Monsters heeft Condon ook zelf geschreven en geregisseerd.

Emma Watson

Actrice Emma Watson is misschien wel de bekendste naam van de cast. De meesten kennen haar van de mega succesvolle Harry Potterfilms. Hierin vertolkte ze de rol van Hermelien. Maar ook toen de laatste Harry Potterfilm: Deathly Hallows part 2 uit de theaters verdween, bleef Watson werkzaam in de filmindustrie. De actrice is na Harry Potter te zien geweest in diverse films, waaronder The Bling Ring in 2013 en Noah in 2014. Toen het nieuws uitkwam dat Watson de rol van Belle zou vertolken, leek Emma vooral nerveus te zijn voor één aspect van haar nieuwe klus: het zingen. “Ik heb nog nooit hoeven zingen voor een rol. Dat geeft me een hele andere uitdaging. Dat is angstaanjagend.” Aldus Emma Watson in een interview met The Telegraph in 2016.

Dan Stevens

Tegenover Emma Watson vertolkt Dan Stevens de rol van het beest. Stevens is een Engelsman, geboren in 1982. Zijn acteercarrière begon tijdens zijn studie Engelse literatuur op de universiteit van Cambridge. Sindsdien heeft hij gespeeld in serie Legion als David Haller, The Guest en in Downtown Abbey. In 2014 werd Stevens genomineerd voor 'baanbrekende prestatie van het jaar' en 'beste acteur' bij de Golden Schmoes voor zijn rol in The Guest. De acteur vertelt in diverse media over het gebruik van CGI (computer gegenereerde afbeeldingen) in de 2017 editie van Beauty and the Beast. “Tijdens het filmen had ik geen idee hoe het beest eruit ging zien. Afgelopen maanden zag ik het beest echt tot leven komen”, aldus Dan Stevens in februari 2017 tijdens The Late Night Show van Seth Meyers.

Stemacteuren

Beauty and the Beast bevat ook diverse stemacteurs. Stemacteurs spreken de stemmen in van verschillende computergeanimeerde personages, zoals die van Lumiere, de pratende kandelaar. Deze stem wordt ingesproken door de Schotse Ewan McGregor, bekend van onder andere de Star Wars-prequels en Trainspotting. De pratende klok Cogsworth is ingesproken door Ian McKellen. Mckellen heeft rollen gespeeld als Gandalf van The Lord of the Rings en Magneto van de X-Menfilms.

Gaston

Andere noemenswaardige rollen in de nieuwe verfilming van Beauty and the Beast zijn die van Luke Evans als Gaston. Gaston is de antagonist (slechterik) die Belle het hof probeert te maken. Samen met zijn maatje Le Fou, gespeeld door Josh Gad, zorgen de twee voor diverse problemen die de hoofdpersonages moeten zien te overwinnen. De acteur die de rol van Gaston op zich heeft genomen is Luke Evans. Evans heeft in verschillende grote bioscoopfilms gespeeld, zoals Dracula uit 2014, de Hobbit-trilogie en the Fast and the Furious 6. Disney-fans die goed luisteren zullen wellicht de stem van Le Fou-acteur Josh Gad herkennen. Gad heeft namelijk de stem van Olaf ingesproken: de pratende sneeuwpop in Frozen, een van Disney haar meest succesvolle geanimeerde films.
© 2017 - 2018 Thomashm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Oscarwinnaars 1991De Oscarwinnaars 1991De Academy Awards van het jaar 1991. De beste films van dit jaar waren The silence of the lambs, Bugsy, Terminator 2: ju…
Monsterachtbanen: Wat is de langste achtbaan ter wereld?Monsterachtbanen: Wat is de langste achtbaan ter wereld?Bigger & better! Dat is de leuze van vele pretparkgiganten. Al is 'better' niet meteen het juiste woord voor alle achtba…
De Beauty Bar in opmarsDe Beauty Bar vindt zijn oorsprong in New York, waar je in een echte bar voor slechts $ 10 een martini en een manicure h…
Films over dinosauriërsDit is een lijst van wel veertig films waarin dinosauriërs voorkomen. Iedereen kent natuurlijk wel de grote kaskrakers z…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Coconut Wireless, Flickr (CC BY-ND-2.0)
  • http://www.imdb.com/title/tt2771200/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belle_en_het_Beest
  • http://www.surlalunefairytales.com/beautybeast/index.html
  • http://www.pitt.edu/~dash/type0425c.html
  • http://www.imdb.com/name/nm0174374/?ref_=tt_ov_dr
  • http://www.cinemablend.com/new/Emma-Watson-Biggest-Challenge-Belle-Beauty-Beast-70294.html
  • http://www.justjared.com/2017/02/07/dan-stevens-says-starring-in-beauty-and-the-beast-is-a-dream-come-true/

Reageer op het artikel "Beauty and the Beast: Vooruitblik op de nieuwe Disney-Remake"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Thomashm
Laatste update: 04-03-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!