InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Power Rangers 2017: Vooruitblik op de nieuwe bioscoopfilm

Power Rangers 2017: Vooruitblik op de nieuwe bioscoopfilm

Power Rangers 2017: Vooruitblik op de nieuwe bioscoopfilm Vanaf 23 maart 2017 is de nieuwe bioscoopfilm Power Rangers te zien op het witte doek. De Power Rangers werden sinds 1993 uitgezonden als live-actiontelevisieserie. De televisieserie is gebaseerd op de Super Sentai-serie uit Japan. In de nieuwe bioscoopfilm van de Power Rangers stuiten vijf scholieren op een ondergronds ruimteschip. In deze mysterieuze basis ontvangen de drie heren en twee dames superkrachten. Deze krachten zijn bedoeld om de wereld te beschermen. Geregisseerd door Dean Israelite met onder andere acteur Bryan Cranston en actrice Elizabeth Banks.

Mighty Morphin Power Rangers

Vijf middelbare scholieren doen door puur toeval een grootse ontdekking. De groep buitenbeentjes vinden een ondergrondse basis, of ook wel een ruimteschip genoemd. Het blijkt hun lot te zijn om de strijders van deze generatie te worden in een lange lijn van krijgers: de Power Rangers. Maar het kwaad zit vlak om de hoek. De gemene en krachtige heks Rita Repulsa begint een invasie op de aarde. Ze valt de aarde aan opzoek naar het Zeo-kristal met een leger van golems en een gigantisch gouden monster genaamd Goldar. De Power Rangers worden omweg geholpen door de mysterieuze Zordon om het kwaad te verslaan. Diverse personages als Rita, Goldar en Zordon zijn afkomstig van de eerste Power Rangers-serie uit 1993: The Mighty Morphin Power Rangers.

Reboot

De nieuwe Power Rangers-film van regisseur Israelite is een reboot van de Power Rangers: een nieuwe interpretatie van de gekleurde superhelden. Het is de eerste keer in de 21ste eeuw dat de Rangers een verfilming krijgen. In 2015 werd een korte onofficiële Power Rangers-film uitgebracht op YouTube door Joseph Kahn. De korte film had een zeer volwassen toon en werd door miljoenen mensen bekeken. Een jaar later werd de officiële Power Rangers-film bekendgemaakt. Een relatie tussen de korte film en de nieuwe Power Rangers-film is niet bevestigd. De nieuwe bioscoopfilm wordt gefundeerd door Saban Capital Group, de originele makers van de franchise. Saban kocht de rechten van de Power Rangers in 2010 weer terug van Disney.

Regisseur Dean Israelite

Dean Israelite is geboren op 20 september 1984 in Johannesburg, Zuid-Afrika. Israelite is regisseur en schrijver, maar voor de Power Rangers-film in 2017 heeft Israelite alleen de taak van regie op zich genomen. Voorgaande werken van de Zuid-Afrikaanse regisseur zijn onder andere Project Almanac en Acholiland. Beide films werden niet door alle critici lovend ontvangen. Website RottenTomatoes is een website die recensies van zoveel mogelijk critici verzamelt. De scores van al deze recensenten worden bij elkaar opgeteld voor één gemiddelde. Project Almanac heeft op RottenTomatoes een score van 35 procent. Een score ver onder het gemiddelde.

De Power Rangers updaten

Regisseur Israeliti vertelt in diverse media over de toon van de film en hoe een live-actiontelevisieserie uit de jaren 90 wordt vertaald naar het grote doek in 2017. “Hoe gaan we dit (de Power Rangers) updaten zodat ze passen in deze filmwereld van superhelden?” De regisseur vertelt Empire over een meer gegronde toon. “De film is meer gegrond en veel meer karakter-gedreven.” Zelfs Breaking Bad-acteur Bryan Cranston zette zijn vraagtekens neer bij het project voordat hij er aan wilde meewerken, “Zoals iedereen was ook Cranston sceptisch. Maar toen hij beelden begon te zien van de film, werd hij enthousiast en zag hij potentie”, aldus de regisseur van de nieuwe Power Rangers-film.

Cast Power Rangers

De Power Rangers worden gespeeld door vijf relatief nieuwe gezichten in de wereld van grote bioscoopfilms anno 2017. De Rangers worden gespeeld door: Becky G (gele Ranger), Naomi Scott (roze Ranger), Dacre Montgomery (rode Ranger), Ludi Lin (zwarte Ranger) en RJ Cyler (blauwe Ranger). Becky G is voornamelijk bekend als zangeres en stemactrice. Roze Ranger Naomi Scott heeft gewerkt als actrice voor het Disney-kanaal van Groot-Brittannië. Rode Ranger Dacre Montgomery speelde Billy in televisieserie Stranger Things. Zwarte Ranger Ludi Lin heeft gespeeld in televisieserie Marco Polo. De blauwe Ranger, gespeeld door RJ Cyler, is een danser, komiek, acteur en heeft onder andere gespeeld in Me and Earl and the Dying Girl.

Bryan Cranston

Bryan Cranston vertolkt de rol van Zordon, het pratende hoofd die de vijf scholieren voorziet van hun superkrachten. Bryan Cranston is bekend van de succesvolle serie Breaking Bad. Maar Cranston heeft ook gespeeld in de nieuwste Godzilla-film en Drive. Cranston is het gezicht en de stem van Zordon. Zordon was te zien in de eerste zes seizoenen van de Power Rangers. Hij wordt beschreven als een tovenaar. Tienduizend jaar geleden vocht Zordon met de gemene heks Rita Repulsa. Rita Repulsa heeft Zordon toen opgesloten in een zogenaamde tijdverstoring. Vandaar dat hij op een alternatieve wijze met de Rangers communiceert.

Elizabeth Banks

Actrice Elizabeth Banks speelt de gemene heks Rita Repulsa. Repulsa is opzoek naar het Zeo-kristal en valt de aarde aan om deze te vinden. Rita Repulsa is een personage afkomstig uit Mighty Morphin Power Rangers, de televisieserie uit 1993. Actrice Elizabeth Banks moet als de gemene heks het de Rangers lastig maken. Banks is al sinds 1998 werkzaam als actrice en heeft in diverse films en televisieseries gespeeld. Recente films waarin Banks heeft gespeeld zijn: The Hunger Games Mockingjay, Magic Mike XXL, Pitch Perfect 2 and Wet Hot American Summer. De Amerikaanse Elizabeth Banks is geboren in 1974 en brak door in de Spider-Man film uit 2012 waarin ze een secretaresse speelde.
© 2017 Thomashm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UEFA-Cup 2007-2008: speelschemaNet als de voorbije jaargangen werd er ook in de UEFA-Cup gespeeld met poulefase. De eerste drie van elke poule plaatsen…
Premier League 2014-2015 programmaPremier League 2014-2015 programmaManchester City is kampioen geworden van de Premier League in 2013-2014. Liverpool stond lang bovenaan maar wist in de l…
Speelschema Premier League 2012-2013Speelschema Premier League 2012-2013Speelschema Premier League 2012-2013. De Premier League is de hoogste divisie voor het voetbal in Engeland. De Premier L…
Speelschema Premier League 2011-2012Speelschema Premier League 2011-2012Speelschema Premier League 2011-2012. De Premier League is het hoogste niveau waarop gevoetbald kan worden in Engeland.…
Power Wrap voor een slank en gespierd lichaamPower Plate klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren. Maar kent u ook Power Wrap? Power Wrap is een lichaamspakking die u…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: IDominick, Flickr (CC BY-SA-2.0)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Power_Rangers
  • http://www.cheatsheet.com/entertainment/power-rangers-reboot-everything-we-know-and-dont-know.html/?a=viewall
  • http://toybook.com/saban-brands-acquires-power-rangers-from-the-walt-disney-company/
  • http://www.empireonline.com/movies/power-rangers/power-rangers-bryan-cranston-dean-israelite-grounded-reboot/
  • http://www.imdb.com/name/nm2410311/
  • http://www.imdb.com/name/nm0006969/?ref_=tt_cl_t1
  • http://www.imdb.com/name/nm0186505/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Zordon

Reageer op het artikel "Power Rangers 2017: Vooruitblik op de nieuwe bioscoopfilm"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Thomashm
Gepubliceerd: 24-02-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!