recensie

Bloodline, het zwarte schaap binnen een hechte familie

Bloodline, het zwarte schaap binnen een hechte familie Bloodline is een Amerikaanse drama-tv-serie bedacht door Todd Kessler, Glenn Kessler en Daniel Zelman. De serie draait geheel om de familie Rayburn, een respectabele familie wonende in de Florida Keys. Van de buitenkant lijkt de familie misschien wel het ideale gezin maar er overheerst een duister verleden. Het eerste seizoen van de serie ging op 20 maart 2015 in première op de streamingdienst Netflix.

Specificaties

 • Genre: drama, thriller
 • Duur: 45-65 minuten per aflevering
 • Jaar première: 2015
 • Taal: Engels.
 • Ondertiteling: onder andere in het Nederlands
 • Kleur: Kleur
 • Leeftijd: 16+
 • Bedenkers: Todd A. Kessler, Glenn Kessler, Daniel Zelman
 • Regisseur: Jeff Nichols

Bloodline: het plot

De familie Rayburn woont in de Florida Keys. Robert Rayburn is het hoofd van de familie en samen met zijn echtgenote Sally runt hij een succesvol hotel aan het strand. Ze zijn belangrijke gezichten in de regio. Met hun kinderen lijkt alles koek en ei; John is de lokale sheriff, Kevin runt de haven en Meg is de advocaat van het familiebedrijf. Echter hebben Robert en Sally nog een kind; Danny, het zwarte schaap van de familie. Hij is jaren weggeweest maar Danny keert terug naar Islamorada, Florida voor een familiereünie. Danny heeft trauma´s en zijn familie is dan ook in shock dat hij opeens terug is. Danny is echter vastbesloten om in de Florida Keys te blijven. Hierdoor komen allerlei duistere geheimen van de familieleden naar voren en daar is niet iedereen blij mee.

Cast

 • Kyle Chandler als John Rayburn
 • Linda Cardellini als Meg Rayburn
 • Norbert Leo Butz als Kevin Rayburn
 • Sissy Spacek als Sally Rayburn
 • Enrique Murciano als Marco Diaz
 • Ben Mendelsohn als Danny Rayburn
 • Jacinda Barrett als Diana Rayburn
 • Jamie McShane als Eric O'Bannon
 • Katie Finneran als Belle Rayburn

Filmlocatie

De show is opgenomen in de Florida Keys. De Keys zijn een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Amerikaanse staat Florida. De keuze om hier de serie te schieten is volgens de regisseur doordat dit een waar paradijs is; de zee is helder blauw, er zijn witte stranden en op de Florida Keys heerst een tropisch klimaat. Het gebied is uitstekend gekozen, alleen al omdat de familie een hotel runt en het zorgt dan ook voor een bijzondere sfeer. Daarbij is het juist uniek dat nou net in dit paradijs een donker familieverleden overheerst.

Camerawerk

De wijze van filmen is zeer goed; vooral de wondermooie locatie in Florida smaakt naar meer. De omgeving is aangenaam om naar te kijken en wordt zeer goed in beeld gebracht. Er zijn daarbij best wat unieke shots te zien, bijvoorbeeld op zee waar er ook heel wat afspeelt. De camera weet de kijker te boeien door net op de juiste momenten bepaalde close ups te tonen.

Acteerspel

Het acteerspel is uitstekend in Bloodline. Zo vertolkt de Australische acteur Paul Benjamin (Ben) Mendelsohn de hoofdrol. Hij speelt Danny en weet dit enorm realistisch neer te zetten. Hij is zeer geloofwaardig en toont meerdere facetten in een karakter; aan de ene kant is Danny ijzersterk en overwint hij alles en iedereen maar aan de andere kant is hij door alle tragedies uiterst labiel. Mendelsohn zorgt dat de kijker onder andere gevoelens van medelijden krijgt voor het personage Danny. De rest van de cast speelt goed met uitblinker Kyle Martin Chandler. Hij is een Amerikaans film- en televisieacteur. In Bloodline speelt hij John Rayburn. Zijn trauma´s en verdriet worden door de acteur zeer kundig getoond. Ook is duidelijk hij dat hij zijn familie altijd zal beschermen, erg mooi om te zien.

Scenario: structuur en spanning

Bloodline is echt een fantastische serie. Wat vooral opvalt allereerst dat dit om een hechte familie gaat en eigenlijk worden er twee kanten getoond; een lieve familie waar veel liefde en geluk aanwezig is, maar ook komt er een grauw verleden naar voren, vol tragedies. Wat dat betreft is dit ook een donker, duister scenario. Het verhaal bezit een mooie structuur, maar het bouwt zich wel langzaam op. Het begint dus wat sober maar loopt naar een bepaalde climax toe. Wat ook opvalt is dat er best wat flashbacks getoond worden die een tipje van de sluier oplichten. Zeer goed gedaan! Het is duidelijk dat Danny vol met trauma´s zit. Het scenario bezit enorm veel onverwachte wendingen en dit zorgt voor een unieke serie.
© 2017 - 2022 Noah120, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Netflix Party, wat is het en hoe werkt het?Netflix Party, wat is het en hoe werkt het?Samen een film kijken op Netflix kan supergezellig zijn. Met Netflix Party kun je samen met iemand anders een film of se…
Romy Schneider; films en awardsHalverwege de jaren ’70 is Romy Schneider diep ongelukkig, haar scheiding van de vader van haar zoon David is een feit.…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…

The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilmrecensieThe Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilmThe Boss Baby is een Amerikaanse computeranimatiefilm. Het is losjes gebaseerd op het prentenboek The Boss Baby van Marl…
Filmrecensie: het inspirerende verhaal van 'Soul Surfer'recensieFilmrecensie: het inspirerende verhaal van 'Soul Surfer'In 2011 draaide de inspirerende dramafilm ‘Soul Surfer’, gebaseerd op een uitzonderlijk waargebeurd verhaal, voor het ee…
Bronnen en referenties
 • https://www.netflix.com/nl/title/80010655
 • http://www.imdb.com/title/tt3520702/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloodline_(televisieserie)
Noah120 (17 artikelen)
Laatste update: 17-08-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.