recensie

Baby Driver: Amerikaanse komische muzikale actiefilm

Baby Driver: Amerikaanse komische muzikale actiefilm Baby Driver is een Amerikaanse actiefilm geschreven en geregisseerd door Edgar Wright. De film draait om de jonge Baby. Hij heeft een nogal unieke baan; Baby bestuurt vluchtauto's voor een stel overvallers. In zijn kindertijd is er echter een gehoorprobleem ontstaan en daarom luistert hij altijd naar muziek zodat hij geen geruis hoort. Op een dag ontmoet Baby de liefde van zijn leven en wil hij zijn leven beteren. De première van Baby Driver vond plaats op 11 maart 2017.

Specificaties

 • Genre: komische actiefilm.
 • Duur: 113 minuten.
 • Jaar première: 2017.
 • Taal: Engels.
 • Ondertiteling: onder andere in het Nederlands.
 • Kleur: Kleur.
 • Leeftijd: 12+.
 • Bedenker: Edgar Wright.
 • Regisseur: Edgar Wright.

Baby Driver: het plot

De jonge Baby woont in Atlanta, Georgia en woont samen met zijn dove pleegvader Joseph. Baby bestuurt vluchtauto's voor criminelen. De overvallen worden geassembleerd door Doc. Baby kan geen kant op want hij moet een schuld aflossen bij hem en is dus min of meer verplicht om voor hem te werken. Baby lijdt ook nog eens aan Tinnitus. Dit is het waarnemen van een voortdurend geluid, zonder dat er in de omgeving een geluidsbron aan te wijzen is. Door dit gehoorprobleem luistert hij altijd, dus ook tijdens het rijden, naar muziek. Dit doet hij zodat hij geen gepiep en geruis hoort. Op een dag ontmoet Baby serveerster Debora en is op slag verliefd. Hij besluit te stoppen met zijn 'baan' en wil hij het rechte pad op gaan, met alle gevolgen van dien.

Cast

 • Ansel Elgort als Baby
 • Lily James als Deborah
 • Kevin Spacey als Doc
 • Jon Hamm als Buddy
 • Jamie Foxx als Bats
 • Jon Bernthal als Griff

Filmlocatie

Het filmen duurde van 17 februari tot 13 mei 2016. Baby Driver is opgenomen in Atlanta, de hoofdstad en tegelijk grootste stad van de staat Georgia in de Verenigde Staten. De filmlocatie is gekozen op basis van de woonplaats van de hoofdpersoon. Met name de straten van Atlanta komen fantastisch naar voren in Baby Driver, er zijn heel wat buitenopnames en de kijker krijgt een goed beeld van de omgeving.

Camerawerk

De manier van filmen is kundig en lekker snel. Baby raast echt door de straten van Atlanta met zijn auto. De omgeving is leuk om naar te kijken en wordt zeer duidelijk getoond. Er zijn daarbij best wat bijzondere en met name vlotte shots te zien. Er is heel wat interactie tussen de hoofdrolspelers en dit komt sterk naar voren. De camera weet de kijker te fascineren door net op de juiste momenten bepaalde close-ups te tonen en in te zoomen.

Acteerspel

Het acteerspel is uitstekend in Baby Driver. Zo vertolkt de Amerikaans acteur, muziekproducer en dj Ansel Elgort de hoofdrol. Als acteur is hij onder andere bekend door het vertolken van Augustus Waters in The Fault in Our Stars. Hij speelt Baby, een jonge leuke knul met heel wat pit en de acteur weet dit enorm goed neer te zetten. Elgort zorgt ervoor dat de kijker best wat sympathie voor het personage Baby krijgt. De rest van de cast speelt ook uitstekend met uitblinker Kevin Spacey. Hij is een Amerikaans acteur en won ooit een Oscar voor Beste Acteur in American Beauty. Spacey speelt in Baby Driver slechterik Doc en doet dit vol overgave. Zijn spel is uitzonderlijk goed en zeer professioneel. Hij is geloofwaardig.

Scenario: structuur en spanning

Baby Driver is aan de ene kant een zeer goede film. Het is namelijk een uniek concept; gedurende de film hoort de kijker constant wat Baby hoort, namelijk muziek. Dat maakt de film zeer bijzonder. Baby wil geen geruis horen dus zet verschillende deuntjes op en dat komt zeer mooi naar voren. Aan de andere kant is het een wat chaotische actiefilm. Het is best spannend maar het verhaal verloopt wat snel, het springt van scène naar scène. Dat neemt niet weg dat er heel wat te beleven valt en er best wat diepgang in het scenario zit. Baby Driver is een goede Amerikaanse komische muzikale actiefilm.
© 2017 - 2022 Noah120, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alcoholvrije cocktailsAlcoholvrije cocktailsLekkere alcoholvrije cocktails voor het moment alcohol dat even niet mag, ook gewoon lekker als dorstlesser op warme zom…
Maak pdf’s met AcroPdfMaak pdf’s met AcroPdfIn feite was OpenOffice.org de eerste die programmatuur beschikbaar stelde waarmee je eenvoudig pdf’s kunt maken. Inmidd…
De nadelen van ledverlichtingDe nadelen van ledverlichtingOveral hoor je positieve verhalen over ledverlichting. Laten we ook vooropstelling dat ledverlichting een prachtige uitv…

Unbreakable Kimmy Schmidt, een sitcom over een ex-sektelidrecensieUnbreakable Kimmy Schmidt, een sitcom over een ex-sektelidUnbreakable Kimmy Schmidt is een Amerikaanse sitcom. De serie draait geheel om de 29-jarige Kimmy Schmidt. Ze is net ger…
The Program, een film over wielrenner Lance ArmstrongrecensieThe Program, een film over wielrenner Lance ArmstrongThe Program is een Brits-Franse film. Het is gebaseerd is op het boek Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong v…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Baby_Driver
 • https://www.pathe.nl/film/21402/baby-driver
Noah120 (17 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.