InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Recensie: Night at the Museum
recensie

Recensie: Night at the Museum

Recensie: Night at the Museum Een film over een man die als nachtbewaker bij een museum gaat werken waar de museumstukken 's nachts tot leven komen. Mooi grafisch inelkaar gezet, slordige plot en teleurstellend acteerwerk van Ben Stiller, Owen Wilson, Robin Williams en meer grote namen.
  • Regie: Shawn Levy
  • Productie: 20th Century Fox, 1492 Pictures, 21 Laps Entertainment
  • Met: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Mickey Rooney, Rickey Gervais, Steve Coogan
  • Genre: Komedie / Actie
  • Duur: 105 minuten
  • Premiere Nederland: 15 februari 2007
  • Beoordeling: 5

Plot

Larry Daley (Stiller) heeft geen baan en stelt zijn zoon hier in teleur. Ongemotiveerd begint hij als nachtwaker bij het "Museum of Natural History". Tijdens zijn diensten komt hij er achter dat de museumstukken tot leven te komen door een eeuwenoude vloek van een Egyptische steen. Gladiator en cowboypoppetjes (waaronder Owen Wilson) strijden ’s nachts om displayruimte, de Neanderthalers zijn druk bezig vuur te maken, en de T-rex in de ontvangsthal draaft als een dolle door de gangen heen. De avond wordt een totale chaos en Larry besluit er mee te stoppen. Maar om zijn zoontje te laten zien dat hij wel wat van zijn leven kan maken en dat een museum wel spannend kan zijn, besluit hij terug te gaan en zijn zoon mee te nemen. Die avond gaat weer alles mis, het museum en de stukken moeten gered worden van allerlei problemen en een wassenbeeld van president Teddy Roosevelt (Robin Williams) is de enige naar wie hij kan keren voor hulp, denkt hij… Al gauw komen alle beelden, dieren en poppetjes in actie om samen met Larry hun ondergang te redden.

Mening

Teleurstellende verhaal

Het lijkt zo’n goed concept: een museum wat tot leven komt. De film naar een kinderboek van Milan Trenc zijnde, moet je ook niet meer verwachten dan een kinderverhaal maar de verwachting mag wel hoog genoeg zijn dat het verhaal netjes afgerond is. Met het tot leven komen van de poppen en dieren in het museum is te weinig gedaan, er zitten natuurlijk wel grappige dingen bij, maar als kijker blijf je met het gevoel achter dat er meer mee gedaan, verzonnen en gespeeld had kunnen worden. Helaas is de film een slordige vertoning en kloppen veel geschiedkundige elementen niet. Ookal is het bedoeld voor kinderen, deze film is in die zin disrespectvol tegenover hen door de vele elementen in het verhaal die niet kloppen. Daarnaast is het moraal van de familiefilm scheef doordat een zoon boos mag zijn omdat zijn vader geen goeie baan heeft en de vader alles op alles stelt om weer geliefd te worden door zijn zoon. Slordig dus.
Het verhaal mist simpelweg een plot, verhaallijn, begin-einde, spanning, wendingen, vlotheid en orginaliteit

Veel grote artiesten, weinig inhoud

Wie kijkt niet uit naar het duo Ben Stiller en Owen Wilson. Helaas stelt de film in beide je teleur.. Hetzelfde geldt voor Stiller en Wilson. De dialogen die er zijn, zijn leuk, maar de chemie is er niet. Daarentegen speelt Wilson zijn karakter heel komisch maar de kijker krijgt te weinig tijd om er echt van te kunnen genieten, want zijn rol is klein in de film. Ook vor grote namen zoals Williams, Dick van Dycke en Ricky Gervais is er geen ruimte om hun rollen goed te spelen.

Vermakelijk

Algeheel gezien is de film wel vermakelijk. Grafisch zit de film prachtig in elkaar. Kostuum en de make-up die van poppen tot mensen veranderen, maar ook animatie van levende dinosauriërskeletten zijn heel levensecht. In tegenstelling tot het verhaal is de film mooi om naar te kijken.. Over het algemeen loopt de film vol van flauwe grapjes die voor kinderen vast grappig zijn, maar het voor volwassenen ergerlijk zijn omdat het de film sloom en stug maakt. Wel is het een echte feel-good film waardoor je toch nog met een goed gevoel de bioscoop uit loopt, wat een kleine verzachting van de ergernis is.

Neem je kinderen mee als ze jonger zijn dan 12 of als je een echte Ben Stiller fan bent, maar dan nog, verwacht er niet te veel van.
© 2007 - 2018 Olijfia, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Starsky & HutchrecensieFilmrecensie: Starsky & HutchDe speelfilm uit 2004 is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. De speelfilm is nagenoeg een-op-ee…
Starsky & Hutch: The MovierecensieStarsky & Hutch: The MovieEen film gebaseerd op de karakters afkomstig uit de populaire televisiereeks die ook in de jaren 70 bij ons te zien was.
recensiePatch Adams - FilmrecensieDead Poets Society, Good Will Hunting, Patch Adams: je kunt ze ondertussen het 'Robin Williams'-genre noemen - productie…
Pacino en Williams in ‘Insomnia’recensiePacino en Williams in ‘Insomnia’Insomnia, of slapeloosheid in het Nederlands, is zo’n film met een goed verhaal, schitterende hoofdrolspelers en wat toc…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…

Reageer op het artikel "Recensie: Night at the Museum"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Olijfia
Gepubliceerd: 30-01-2007
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!