InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > De film: Snuf de Hond

De film: Snuf de Hond

Snuf de Hond. Wie kent de boeken niet? Een serie boeken die gaan over de spannende avonturen van Tom en zijn hond Snuf. Het boek "Snuf de hond in oorlogstijd" is nu verfilmd.

De film

Het is 1945. In Friesland woont Tom bij zijn tante en oom op boerderij “Vredehoeve”. Hij kan moeilijk zijn plek vinden op het platteland. Tom is boos en zit vol woede omdat zijn ouders zijn omgekomen bij de Duitse bombardementen in Rotterdam.
Tom wil maar één ding. Vechten en wraak nemen.
Tom heeft van zijn oom en tante een hond gekregen. Zo heeft Tom een maatje om zich heen. Tom noemt de hond Snuf. Snuf is een mooie, lieve herdershond.
Mirjam is het Joodse vriendinnetje van Tom. Mirjam zit op dezelfde boerderij als Tom. Alleen Mirjam zit daar ondergedoken voor de Duitsers.
Mirjam probeert Tom te helpen minder boos te zijn. Samen met Snuf, beleven Mirjam en Tom de spannendste avonturen. Uiteindelijk lukt het de drie om de Canadezen te helpen het dorp te bevrijden.

Regisseur

De regisseur van de film is Steven de Jong. Steven de Jong is ook de regisseur van de Kameleon films. Zijn bekendheid kreeg Steven de Jong met de film: De scheepsjongens van de Bontekoe die in 2007 werd uitgebracht.

Crew

  • Tom – Tom van Kalmthout
  • Mirjam – Vivian van Huiden
  • Bauke – Rense Westra
  • Haaksma / Kapitein Brandenburg – Bas Muijs
  • Dries – Wim Serlie
  • Officier Von Braunschweig – Thomas Monti

Titelsong

De titelsong van de film heet: Heilig Vuur en wordt gezongen door Syb van der Ploeg.

Schrijver van de boeken

Piet Prins schreef het eerste boek van Snuf de herdershond in 1953. Het boek heet: Snuf de Hond. Snuf de hond werd een groot succes en tot aan zijn dood (1985) schreef Piet nog meer delen.
Piet Prins (pseudoniem voor Piet Jongeling) werd in 1942 gearresteerd en overgebracht naar een concentratiekamp. Hij werd beschuldigd van illegale activiteiten. Gelukkig liep het voor Piet goed af en na de bevrijding werd hij hoofdredacteur van het Gereformeerd Gezinsblad, nu genaamd het Nederlands Dagblad.

Regisseur Steven de Jong heeft eerder de Kameleon-films gemaakt en is vooral bekend door zijn verfilming van 'De Scheepsjongens van Bontekoe' (2007).


Bioscoop

Snuf de hond is vanaf 26 juni 2008 te zien in verschillende bioscopen in Nederland. De speelduur van de film is ongeveer 97 minuten. Snuf de Hond is een echte kinderfilm, te bekijken voor jong en oud.
© 2008 - 2017 Arjanne26, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Schotse herdershond en de border collieDe Schotse herdershond en de border collieWanneer je op zoek bent naar een lieve en trouwe hond, zal een Schotse herder zeker wat voor jou zijn. Het zijn bijzonde…
Film Als je verliefd wordt met Bas Muijs en Fajah LourensFilm Als je verliefd wordt met Bas Muijs en Fajah LourensDe film Als je verliefd wordt gaat over Benjamin. Hij wordt stapelverliefd op een van zijn collega’s. ze lijkt alleen ni…
De Duitse HerdershondDe duitse herdershond is een van de populairste rassen ter wereld. De eerste honden stammen af van van de dieren die wer…
Wat kost een rashond?Wat kost een rashond?Een hond is een rashond als deze staat ingeschreven in het stamboom van het betreffende hondenras. De uiterlijkheden van…
Franse herdershond: De BriardFranse herdershond: De BriardDe briard is, samen met de beauceron, een Franse herder. Het zijn echte werkhonden, oorspronkelijk gehouden om het vee t…

Reageer op het artikel "De film: Snuf de Hond"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Arjanne26
Gepubliceerd: 22-06-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Schrijf mee!