InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Starsky & Hutch: The Movie
recensie

Starsky & Hutch: The Movie

Starsky & Hutch: The Movie Een film gebaseerd op de karakters afkomstig uit de populaire televisiereeks die ook in de jaren 70 bij ons te zien was.

Algemene informatie

Starsky & Hutch vertelt het verhaal van ene David Starsky (Ben Stiller) en Ken Hutchinson kortweg Hutch (Owen Wilson). De film moet doorgaan als een soort prequel van hoe de twee undercover politiemannen die in het fictieve Bay City werken elkaar leerden kennen.

Het verhaal

Met hun trademark rode Ford Gran Torino bestrijden Starsky & Hutch de misdaad en gaan ze in deze film achter de drugdealer Reese (Vince Vaughn) aan. Ze doen dit op nogal onstuimige manier tot groot ongenoegen van hun baas Kapitein Dobey (Fred Williamson) en met de hulp van de zwarte informant Huggy Bear (Snoop Dogg).

Filminformatie

 • Titel : Starsky & Hutch : The Movie
 • Land : Verenigde Staten
 • Genre : Aktie / Misdaad
 • Lengte : 101 Minuten
 • Regisseur : Todd Phillips
 • Hoofdrolspelers : Ben Stiller,Owen Wilson,Snoop Dogg,Fred Williamson,Vince Vaughn,Carmen Electra,Juliette Lewis
 • Jaar : 2004
 • Distributeur : Dimension Films / Warner Bros. Pictures / Buena Vista International

Weetjes over starsky & hutch the movie

 • Don Cheadle en Chris Rock waren ook een tijdje in de running voor de rol van Huggy Bear die uiteindelijk naar Snoop Dogg ging.Vince Vaughn zou normaal gezien Hutch gespeeld hebben maar kreeg uiteindelijk de rol van Reese.
 • Het stadsplan op de muur in de chef van Starsky & Hutch z'n bureel is een stadsplan van Los Angeles dat 90 graden tegen de klok in gedraaid staat.
 • 10 Ford Gran Torino's werden voor deze productie vernield waarvan 2 tijdens de sprong naar de boot toe. Er waren overigens maar twee echte Torino's in de film die volledig intact waren. De meeste andere wagens waren maar gedeeltelijk een Ford Torino die met allerlei andere wisselstukken opgelapt en herschilderd werden.
 • Het personage van Vince Vaughn had oorspronkelijk een scene waarin hij een liedje zong voor z'n dochter. Het liedje ging echter letterlijk niet door omwille van een probleem met de rechten op het nummer.
 • 'Don't Give Up On Us Baby', dat door Hutch gezongen wordt in de film werd reeds in 1977 uitgebracht en toen gezongen door David Soul, die Hutch speelde in de originele televisiereeks uit 1975.
 • Regisseur Todd Phillips zocht zich gek naar een Lincoln in dezelfde kleur waar Huggy Bear in de tv reeks met reed. Hij kon nergens een identieke wagen vinden. Toen vernam hij dat Snoop Dogg zelf zo'n wagen in de kleur had die hij zocht. De wagen die je in de film dus ziet is de echte wagen van Snoop Dogg.

Dvd details

 • Aantal Discs : 1
 • Bloopers
 • Deleted Scenes
 • Making of documentaire
 • Audiocommentaar van de regisseur
 • Audiocommentaar van de cast
 • Videoclip

Ghostwriter's mening

Wat was me dit voor een ongelooflijke bullshit qua film. Het verhaal is compleet ongeloofwaardig en er zit veel teveel comedy in deze film en dat past hier niet. Als je nooit de oude televisiereeks gezien hebt (ook op DVD verkrijgbaar) zal je het waarschijnlijk een leuke film vinden. Voor mij is Starsky & Hutch echter jeugdnostalgie waar ik voor mocht opblijven als ik heel braaf was geweest. Ik vond dit pure verkrachting van het origineel. Ben Stiller speelt - de in de reeks eerder zwijgzame en denkende Starsky - als een soort hyperkinetisch konijn op speed. Owen Wilson maakt van Hutch net geen verwijfde homo. Ook de karakters van Snoop Dogg en Fred Williamson zijn vreselijk cliche. Wat regisseur Todd Phillips in hemelsnaam bezield heeft is me niet echt duidelijk. Ik hou m'n hart al vast voor de verfilming van The Six Million Dollar Man (De man van zes miljoen) waar ie nu met bezig is en wat ook al zo'n reeks uit mijn jeugd was. Paul Michael Glaser en David Soul de originele Starsky & Hutch zijn op het einde van de film heel even te zien in een cameo rolletje. Verder is deze film een ramp. Ik ben halverwege zelfs even in slaap gesukkeld. Er zitten waanzinnig veel fouten in zoals een bestelwagen van UPS die te zien is en andere logo's van bedrijven die in de jaren 70 nog niet bestonden of er wiens logo er zo niet uitzag toen. Er is zelfs een gsm mast zichtbaar in een bepaalde scene. Bovendien zijn er een aantal scenes waar de dochter van de drugdealer haar bar mitzvah viert. Dit joodse feest is niet voor meisjes bestemd,enkel voor jongens zover ik me kan herinneren. Starsky en Hutch zijn ook te zien als mimespelers,sorry maar dat is er totaal over en iets wat de originele karakters nooit zouden doen. De DVD bevat twee audiocommentaar tracks. Eén met regisseur Todd Philips en een andere met Ben Stiller en Owen Wilson. Veel zinnigs hebben ze niet te vertellen. Verder is er nog wat rommel zoals bloopers,enkele deleted scenes en een docu. De extra's zijn op zich boeiender dan heel de film. Ik herhaal,wie de reeks nooit gezien heeft zal dit wel ok vinden,maar ik dus niet. Zelden zo uitgekeken naar een film en zo teleurgesteld geweest achteraf.

Ghostwriter's Beoordeling : 3/10
© 2006 - 2018 Ghostwriter, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Starsky & HutchrecensieFilmrecensie: Starsky & HutchDe speelfilm uit 2004 is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. De speelfilm is nagenoeg een-op-ee…
Beroemde auto's uit films en seriesBeroemde auto's uit films en seriesFilms en auto's gaan heel goed samen. In sommige gevallen is de auto uit de film nog bekender dan de acteur of actrice d…
Recensie: Night at the MuseumrecensieRecensie: Night at the MuseumEen film over een man die als nachtbewaker bij een museum gaat werken waar de museumstukken 's nachts tot leven komen. M…
Winnaars van de MTV Best Kiss AwardDe meeste van ons zwijmelen helemaal weg bij een goede onscreen-kiss. Daarom geeft MTV jaarlijks bij de MTV Movie Awards…

Reageer op het artikel "Starsky & Hutch: The Movie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ghostwriter
Gepubliceerd: 19-10-2006
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!