InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Lakeview Terrace
recensie

Filmrecensie: Lakeview Terrace

Lakeview Terrace is een drama/thriller, geregisseerd door Neil LaBute, met Samuel L. Jackson, Patrick Wilson en Kerry Washington in de hoofdrollen.

Inhoud

Als Chris en Lisa Mattson naar hun droomhuis verhuizen in Lakeview Terrace beseffen ze niet welke horror hen te wachten staat. Hun nieuwe buurman, Abel Turner, is een LAPD-agent en een strenge alleenstaande vader. Hij waakt over de buurt maar voor Chris en Lisa wordt het waken al snel lastig: ze kunnen geen stap in huis verzetten zonder dat Abel het heeft gezien en hij uit openlijk zijn tegenkanting tegen hun multiraciale relatie (Chris is een blanke man en Lisa is een zwarte vrouw). Zijn constante bemoeienissen en pesterijen worden alsmaar erger en opvallender totdat het het koppel bijna te veel wordt maar ze beslissen zich niet zonder slag of stoot door Abel uit hun huis en de buurt te laten verdrijven.

Cast

PersonageActeur
Abel TurnerSamuel L. Jackson
Chris MattsonPatrick Wilson
Lisa MattsonKerry Washington

Beoordeling

Deze film gaat in de eerste plaats over racisme, ethnische spanningen en wat pesterijen met een mens kunnen doen maar ook machtsmisbruik en klassenstrijd staan centraal in dit drama/thriller. In het eerste uur maken we kennis met Abel Turner: een zwarte, alleenstaande, strenge vader en al meer dan twintig jaar trouw in dienst bij LAPD. Hij geniet van de intimiderende macht die uitgaat van het uniform, zijn badge en zijn wapen en, zoals je snel kunt merken, schrikt er niet van terug om deze aan te wenden bij de escalerende burenruzie. Samuel L. Jackson zet de rol zo realistisch neer dat je een geweldige hekel aan hem krijgt in de loop van de film. Echter, na het eerste uur verandert hij van een controlefreak en watchdog in een gestoorde psychopaat, waarbij hij zulke rare dingen begint te doen dat het niet meer geloofwaardig is. Zo houdt de strenge vader ineens voor een collega een vrijgezellenfeestje tot in de vroege uurtjes van de nacht.

Patrick Wilson en Kerry Washington hebben geen moeite om zich staande te houden naast hun meer ervaren collega. Ze zetten een zeer geloofwaardige en gesmaakte vertolking van een gemengd koppel neer dat moegetergd wordt door hun buurman.

Gedurende de hele film voel je een constante, onderhuidse spanning en volgen de conflicten elkaar in een goed tempo op. Vooral het eerste uur geeft dit een dramatische, drukkende sfeer, daarna is de regisseur precies tilt geslagen: de conflicten worden alsmaar groter en daarmee ook minder geloofwaardig tot de uiteindelijk, wat mij betreft van de pot gerukte, climax. Doodzonde, want dit had een sterke film kunnen zijn maar mondt uit in een standaard Hollywoodfilmpje.
© 2008 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Presidenten van de Verenigde StatenPresidenten van de Verenigde StatenIn 2016 zijn er opnieuw verkiezingen voor het Amerikaanse Presidentschap gehouden, de volgende staan voor 2020 op het pr…
President van Amerika, James Polk 1845-1849President van Amerika, James Polk 1845-1849James Knox Polk was voordat hij de politiek in ging een echte losbol. Van zijn politieke peetvader, Andrew Jackson, kree…
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Pulp Fiction (1994)Pulp Fiction (1994)Pulp Fiction is een Amerikaanse misdaadfilm, geregiseerd door Quentin Tarantino. De cast bestaat onder andere uit John T…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
Bronnen en referenties
  • IMDb

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Lakeview Terrace"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 10-12-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!