recensie

Filmrecensie: Into The Wild

Into The Wild is een drama/roadmovie, gebaseerd op waargebeurde feiten, geregisseerd door Sean Penn, met in de hoofdrol Emile Hirsch. Er is ook een boek geschreven over de avonturen van Christopher McCandless.

Inhoud

De ultieme vrijheid, dat is wat Christopher McCandless wil ervaren en dus vertrekt hij na zijn universitaire studies op een trektocht naar Alaska waar hij in de natuur wil gaan wonen. Hij wil zich onttrekken aan de materialistische wereld, de ouderlijke macht en de verplichtingen van de maatschappij. Om zich helemaal te kunnen overgeven aan de ultieme vrijheid geeft hij zijn studiegeld aan een goed doel, laat hij zijn auto achter in de woestijn en verbrandt hij zijn cash geld. Al liftend en levend van de goodwill van anderen en af en toe een baan trekt hij door Amerika naar Alaska. Op zijn trektocht ontmoet hij verschillende interessante figuren die zijn vertrouwen in zijn leefwijze versterken. Uiteindelijk lukt het hem om Alaska te bereiken en te profiteren van de ultieme vrijheid en al het moois dat de natuur daar voor hem in petto heeft.

Cast

PersonageActeur
Christopher McCandless Emile Hirsch
Carine McCandlessJena Malone
Billie McCandlessMarcia Gay Harden
Walt McCandlessWilliam Hurt
RaineyBrian H. Dierker
Jan BurresCatherine Keener
Wayne WesterbergVince Vaughn
Tracy TatroKristen Stewart
Ron FranzHal Holbrook

Beoordeling

Heb je even genoeg van gewelddadige of romantische films, dan is deze sobere maar heel mooie film zeker een aanrader. Special effects moet je niet verwachten maar in plaats daarvan krijg je een prachtige film met mooie landschappen, een fijne sfeer en muziek die de hele sfeer mooi complementeert.

De film verloopt niet in chronologische volgorde, wat er voor zorgt dat je goed moet opletten om helemaal te kunnen volgen en waardoor je maar stukje bij beetje Chris' achterliggende motivatie te horen krijgt. Het geeft een prettige, interessante en afwisselende kijkervaring. Gedurende de hele film is er een voice-over van Carine McCandless, Chris' zus, die vertelt hoe zij en haar ouders de trektocht van haar broer hebben ervaren. Soms komt dit irriterend over maar het geeft je wel een inkijk in het gevoelsleven van haar en de ouders, die niets meer van hem hoorden na zijn diploma-uitreiking.

Een groot deel van de film acteert Emile Hirsch helemaal alleen en gelukkig lukt het hem goed om deze film te dragen. Voor mij was hij een nieuw gezicht en het was een aangename kennismaking, wat mij betreft. De rest van de cast zorgt voor een goede ondersteuning van het hoofdpersonage.

Het enige minpunt dat ik kan bedenken, is dat de film op het einde nogal langdradig wordt. Een speelduur van meer dan twee uur is zelfs voor deze prachtige, sobere film te veel van het goede. Maar als je wil afkicken van de typische Hollywoodfilm, dan is deze film, die nog dagenlang in je gedachten blijft ronddwalen, zeker een goede keuze. Kleine waarschuwing: sluit jezelf goed op want na afloop van de film krijg je zin om alles achter te laten en zelf op trektocht te vertrekken.
© 2008 - 2020 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Into the Wild filmrecensierecensieInto the Wild filmrecensieInto the Wild is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Chris McCandless.…
Kristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteKristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteDe acteercarrière van Kristen Stewart start al op zeer jonge leeftijd. In 2002 heeft zij als tiener haar eerste hoofdrol…
Madonna, the Queen of Pop, de beginjarenOp 16 augustus 2008 is ze vijftig geworden, maar nog steeds kan ze zich meten met de jonge sterren. Madonna veroverde ee…
Hoe Madonna begonDeze artiest is over de hele wereld wel beroemd. Zij het om haar veranderende uiterlijk of omdat ze al jaren meedraait i…

Disney Treasures: Silly SymphoniesWie is er niet mee opgegroeid de verhalen van de 3 biggetjes, het lelijke eendje en de grote boze wolf. Allemaal kennen…
recensieFilmrecensie: LoftLoft is een Belgische thriller/dramafilm uit 2008 naar een scenario van Bart De Pauw, geregisseerd door Erik Van Looy. D…
Bronnen en referenties
  • IMDb

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Into The Wild"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 14-12-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!