InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Butterfly On A Wheel (Shattered)
recensie

Filmrecensie: Butterfly On A Wheel (Shattered)

Butterfly On A Wheel is een drama/thriller, geregisseerd door Mike Barker, met in de hoofdrollen Pierce Brosnan, Maria Bello en Gerard Butler.

Inhoud

Abby en Neil hebben een mooi leven samen: ze hebben een goede job, een leuk huis, een goedgevulde bankrekening en een mooie dochter. Op het moment dat hun dochter ontvoerd wordt, wordt hun hele leven door elkaar geschud. Terwijl hun dochter thuis wordt vastgehouden, moet het koppel 24 uur lang de bevelen van een psychopaat volgen die dreigt hun dochter te vermoorden als ze niet doen wat hij vraagt. Er volgt een eindeloze, vreemde en gekke rollercoasterrit door de stad waarbij ze de gekste bevelen moeten opvolgen. Ondertussen blijven ze in het ongewisse over de motieven van de psychopaat.

Cast

PersonageActeur
Tom RyanPierce Brosnan
Abby RandallMaria Bello
Neil RandallGerard Butler
Sophie RandallEmma Karwandy

Beoordeling

Deze thriller is niet bepaald een hoogvlieger te noemen. De film begint met een voorstelling van het gezin Randall, dat het goed heeft samen. Enkele subtiele handelingen leggen hier al een deel van de plot bloot, maar je moet een oplettende kijker zijn om deze op te pikken en te kunnen interpreteren.

Na het eerste saaie kwartier komt de film in een stroomversnelling: dochter Sophie wordt thuis vastgehouden door de babysitter terwijl een psychopaat, die zich op de achterbank van de familiewagen had verschanst, de ouders gevangen houdt. Zijn vraag is hoe ver de ouders zouden gaan om hun kind te laten leven. Om deze vraag te testen, laat hij de ouders de vreemdste opdrachten uitvoeren. Ik kon amper geloven hoe snel de ouders zich gewonnen geven en hun lot helemaal aan de psychopaat overlaten zonder de minste tegenstand. De vader doet enkele, weinig overtuigende, pogingen om naar de politie te stappen en hen de situatie uit te leggen maar laat zich telkens snel door de moeder overhalen om het niet te doen. Daarom vond ik de plot maar weinig realistisch.

De opdrachten die Tom Ryan zijn slachtoffers laat uitvoeren, zijn soms te belachelijk voor woorden waardoor de film niet echt spannend wordt. Je vraagt je wel de hele film af wat zijn motief nu eigenlijk is. Helaas moet je heel de film bekijken om zijn motief te ontdekken. De ontknoping was wat mij betreft het enige hoogtepunt van de film hoewel de plottwists op het einde niet echt als een verrassing kwamen voor mij (door die subtiele handelingen in het begin).

De acteerprestaties van Pierce Brosnan en Maria Bello zijn degelijk en overtuigend. Het accent dat Pierce Brosnan hanteert, begon me na een tijdje wel tegen te steken. Gerard Butler kwam nogal houterig over en werd volledig overklast door de andere twee.

Ook over de technische kant van de film ben ik maar weinig lyrisch. Er wordt geen gebruik gemaakt van visuele hoogstandjes en er vallen maar weinig mooie shots te zien.

Al bij al vind ik Butterfly On A Wheel maar een middelmatige dramafilm.
© 2008 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wie is James Bond?Wie is James Bond?Generaties zijn opgegroeid met de films van geheim agent James Bond. Wie kent hem niet, de geheim agent met een groot zw…
Filmrecensie After the sunsetrecensieFilmrecensie After the sunsetDeze uit 2004 afkomstige actie comedy werd geregisseerd door Brett Ratner en heeft tal van bekende sterren in de hoofdro…
Skyfall: de 23e James Bond filmSkyfall: de 23e James Bond film50 jaar na de allereerste James Bond-film is hier alweer het 23e deel van de razendpopulaire spion James Bond, ook wel b…
Bronnen en referenties
  • IMDb Moviemeter

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Butterfly On A Wheel (Shattered)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 31-12-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!