InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Premonition
recensie

Filmrecensie: Premonition

Premonition is een thriller uit 2007, geregisseerd door Mennan Yapo, met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Julian McMahon.

Inhoud

Op een dag krijgt Linda Hanson het vreselijke nieuws dat haar man de dag voordien overleden is in een auto-ongeluk. De volgende dag is haar man echter nog aanwezig in haar leven. Als ze de dag nadien wakker wordt, belandt ze weer in de wereld waarin Jim dood is en Linda begrijpt er niets meer van. Met de hulp van een psycholoog en een geestelijke probeert ze te achterhalen wat er gebeurt. Kan ze het ongeluk op tijd voorkomen of is er geen ontkomen aan het lot?

Cast

PersonageActeur
Linda HansonSandra Bullock
Jim HansonJulian McMahon
Megan HansonShyann McClure
Bridgette HansonCourtney Taylor Burness
AnnieNia Long
JoanneKate Nelligan

Beoordeling

Deze film zal de puzzelaars onder ons zeker kunnen entertainen. De film begint de melding van de dood van Jim Hanson aan zijn vrouw Linda. Een dag later ontwaakt Linda en vindt ze haar man zittend aan de keukentafel. Er rijzen direct een hoop vragen: droomde Linda de melding van zijn dood of is ze nu aan het dromen? En als ze niet aan het dromen is, wat gebeurt er dan wel? De tijdsprongtruc wordt daarna nog verschillende keren herhaald: de ene keer dat Linda ontwaakt, bevindt ze zich in de periode na de dood van haar man, de volgende keer dat ze ontwaakt, leeft hij nog altijd. Het is dan ook van groot belang dat je je aandacht erbij houdt.

Net als Linda blijft de kijker tot het einde in het ongewisse over de constante tijdsprongen, wat er voor zorgt dat je ofwel geïntrigeerd bent, ofwel gek wordt van die constante sprongen. Ik vond het redelijk intrigerend, omdat je je constant afvraagt of het nu dromen of tijdsprongen zijn, tot de moment dat het godsdienstige er werd bijgesleurd, toen werd het voor mij belachelijk. Ook wordt het trucje net een paar keer te veel gebruikt om interessant te blijven.

De plot moet het vooral hebben van die fragmentarische uitwerking want het verhaal op zich stelt niet zo heel veel voor. Linda Hanson probeert heel de film te achterhalen waarom de dagen zo door elkaar lopen en uit te zoeken hoe ze de dood van haar man kan voorkomen. Er zitten ook enkele onwaarschijnlijkheden in de film, vooral op het einde, waardoor de film zijn geloofwaardigheid verliest.

Soms lijkt de film wel op een onewomanshow, gelukkig acteert Sandra Bullock goed en overtuigend. Dat kan echter niet gezegd worden van haar tegenspeler, Julian McMahon, die zeer afwezig lijkt in de film en helemaal niet overtuigd met zijn spel.

Al bij al een soms wat chaotische film zonder Hollywoodeinde maar met een sterk acterende Sandra Bullock, die helaas maar matig kan boeien.
© 2009 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensiePremonition - ResensieSandra Bullock reist weer door de tijd, in haar vorige film, 'The Lake House', had ze een relatie met Keanu Reeves waarb…
Filmrecensie PremonitionrecensieFilmrecensie PremonitionEen uit 2007 afkomstige thriller van de hand van regisseur Mennan Yapo, een Duitser van Turkse afkomst, met in de hoofdr…
The Lake House: Sandra Bullock Keanu Reeves & van AmmelrooyThe Lake House is een romantische film met Sandra Bullock, Keanu Reeves én de Nederlandse Willeke van Ammelrooij. Het hu…
Humor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’recensieHumor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’Dat Sandra Bullock komisch talent heeft is wel bekend en toch slaat ze zo nu en dan de plank stevig mis. Zo niet met Two…
Filmrecensie “Murder by numbers”recensieFilmrecensie “Murder by numbers”De Zwitser Barbet Schroeder had de regie over deze aardige psychologische thriller uit april 2002 met o.a. Sandra Bulloc…
Bronnen en referenties
  • IMDb Moviemeter

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Premonition"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 02-01-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!