InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Speelfilm “The League of Extraordinary Gentleman”
recensie

Speelfilm “The League of Extraordinary Gentleman”

Speelfilm “The League of Extraordinary Gentleman” Alleen de naam is al een mond vol en dat de film ‘extraordinary’ is, is wel gebleken. Een aardig aantal bekende acteurs die in 2003 aan deze film meededen, met in de hoofdrol Sir Sean Connery.

De film

De film gaat over een groepje mensen met legendarische krachten die als individuen nu een team moeten vormen om de wereld van de ondergang te redden. De mysterieuze “M” roept in Londen de mensen bij elkaar die het team moeten vormen, t.w.
  • Captain Nemo met zijn onderzeer
  • Rodney Skinner die door zijn uitvinding onzichtbaar geworden is
  • Dorian Gray die zijn portret ouder ziet worden maar niet hijzelf
  • Mina Harker de vampier
  • Dr. Henry Jekyll die door een drankje te dringen Edward Hyde wordt en enorm sterk
  • Tom Sawyer een Amerikaanse geheime dienst agent
  • Allan Quatermain de oude rot die nog eenmaal een team moet leiden om de klus te klaren

De Phantom wil van iedereen een stukje hun kracht stelen om uiteindelijk de wereld te gaan beheersen. Al snel blijkt in het team iemand te zitten die een dubbele rol vervuld en de Phantom dat te brengen wat hem uiteindelijk de onmetelijke kracht brengt.

Gedurende hun zoektocht die via Venetië voert naar de poolkap zal iedereen iets van zijn kracht gebruiken om het team verder te brengen en de dubbelspeler te ontmaskeren en uiteindelijk de wereld te redden. Althans, dat hopen we...

De recensie

De 20th Century Fox film is losjes gebaseerd op een strip met dezelfde naam. Regisseur Stephen Norrington, die ook voor films Death Machine en Blade tekende, nam de film voor een groot gedeelte in Hongarije op. Hoofdrollen waren weggelegd voor Sean Connery, Peta Wilson, Stuart Townsend en Tony Curran.

Trevor Jones die al veel bekende werken op zijn naam heeft staan, tekende voor de muziek in deze film.

De film werd niet goed ontvangen, omdat vooral de hoofdrolspelers niet voldoende uitgediept zouden zijn. Dat klopt ook wel en mist net datgene wat de film iets aantrekkelijker gemaakt zou hebben, dan alleen de actie en avonturen die het verhaal weergeeft.
De film kostte zo’n 78 miljoen en bracht uiteindelijk zo’n 180 miljoen op. Blijkbaar dachten de bezoekers van de bioscoop er toch anders over dan de critici.

Het is geen hoogstaand werk geworden, maar wie van actie en avonturen houdt en een beetje fantasie heeft, zal deze zeker een aardige film vinden om te bekijken.

Te huur en te koop op DVD/on demand en af ent op op televisie.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sir Thomas Sean ConnerySir Thomas Sean ConnerySean Connery, een levende legende die voor het eerst echt in de spotlights kwam als de eerste Bond, James Bond. Door vel…
Speelfilm The RockrecensieSpeelfilm The RockDeze uit 1996 afkomstige ongecompliceerde speelfilm - met grote namen als Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris - wist…
Filmrecensie Family BusinessrecensieFilmrecensie Family BusinessFamily Business is een uit 1989 daterende speelfilm gemaakt door Sidney Lumet met grote namen als Sean Connery, Dustin H…
Wie is James Bond?Wie is James Bond?Generaties zijn opgegroeid met de films van geheim agent James Bond. Wie kent hem niet, de geheim agent met een groot zw…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Speelfilm “The League of Extraordinary Gentleman”"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 21-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Bovennatuurlijke speelfilms
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!