recensie

Hannah Montana: The Movie

Hannah Montana: The Movie Hannah Montana: The Movie is de verfilming van de Amerikaanse sitcom Hannah Montana, die in Nederland vanaf 9 juli in de bioscoop zal verschijnen. In Amerika gaat hij al in april in première, maar in Nederland zal deze echte meidenfilm in de zomervakantie proberen de tieners naar de bioscoop te trekken. Wat kunnen we verwachten?

Hannah Montana

Miley Cyrus wordt behoorlijk overdonderd door de populariteit van haar alterego Hannah Montana. Na een catfight om een paar schoenen met Tyra Banks, het geen gedag hebben kunnen zeggen tegen haar broer omdat ze aan het shoppen was, en na te laat gekomen te zijn voor Lilly's sweet sixteen als Hannah, haalt haar vader Billy Ray Cyrus haar over om terug te gaan naar haar geboortestad Crowley Corners, Tennessee, om eens wat te bezinnen. Als Miley vraagt of haar carriere als Hannah Montana over is, vraagt Robby haar dit na twee weken nog eens te vragen.

Terwijl ze in Crowley Corners is, brengt Miley tijd door met haar beste vrienden Lilly (Emily Osment) en Oliver (Mitchel Musso), maar heeft het wel moeilijk nu ze zich moet aanpassen aan het leven op de boerderij. Tijdens het verjaardagsfeest van Lilly, wordt Miley gedwongen te gaan als haar alter-ego Hannah Montana, en voert het nummer "Let's Get Crazy" op, vergezeld door Steve Rushton op de gitaar. Dit gaat helemaal mis omdat iedereen alleen nog maar bezig is met Hannah en niet meer met de Jarige Jet.

In haar geboortestad ontwikkeld Miley een diepe band met Travis Brody (Lucas Till), een jeugdvriend. Robby krijgt een relatie met Lorelei, gespeeld door Melora Hardin. Er ontstaan echter problemen als Oswald, een local die weet van Miley's geheime identiteit, dit bekend dreigt te maken voor zijn eigen gewin. Miley komt er dan achter dat ze haar leven in Tennessee net zo leuk vindt als haar leven als Hannah Montana en overweegt of ze een keuze moet maken voor een van beide.

Productie en muziek

In april van vorig jaar zei Miley in de "The Miley & Mandy Show" serie op YouTube, tegen Ryan Seacrest dat ze over twee weken naar Tennessee zou vliegen en daar een aantal maanden zou blijven om te filmen. Ook maakte ze opmerkingen over bekende guest stars en over paardrijden.

E! Online maakte bekend dat er zich een ongeluk heeft voorgedaan tijdens het filmen toen een zware windstoot een scherm tegen een reuzenrad aanblies waarin een aantal van de guest stars zaten. Gelukkig liep niemand ernstige verwondingen op en kon het filme weer hervat worden.

Ook in een en ander bekend geworden over de muziek. Het nummer "Backwards", geschreven door Marcel en Tony Mullins en opgenomen door Rascal Flatts, zal in de film te horen zijn. Oook een nummer met de titel "Crazier, geschreven door Taylor Swift zal in de film zitten, evenals een tweetal hits van de Britse rockster Steve Rushton.

Walt Disney Records zal eind maart 2009 de soundtracks uitbrengen met daarop nummer van eerdergenoemde artiesten plus de hoofdrolspelers zelf. De titeltrack zou aanvankelijk geschreven worden door Oscar-winnaar Alan Silvestri, die al iets had geschreven met Glen Ballard. Het nummer zou "Butterfly Fly Away" heten. Hij moest echter afhaken toen er een probleem in de planning onttond met G.I. Joe: The Rise of Cobra, waar hij ook aan meewerkt. John Debney moest dit gaatje opvullen, en hij nam het genoemde nummer op met de Hollywood Studio Symphony bij het Sony Scoring Stage.

Soundtracks

De volgende nummer vormen de soundtracks van Hannah Montana: The Movie:
 • "You'll Always Find Your Way Back Home" - Hannah Montana
 • "Let's Get Crazy" - Hannah Montana
 • "The Good Life" - Hannah Montana
 • "Everything I Want" - Steve Rushton
 • "Don't Walk Away" - Miley Cyrus
 • "Hoedown Throwdown" - Miley Cyrus
 • "Dream" - Miley Cyrus
 • "The Climb" - Miley Cyrus
 • "Butterfly Fly Away" - Miley Cyrus en Billy Ray Cyrus
 • "Backwards" (Acoustic) - Rascal Flatts
 • "Back to Tennessee" - Billy Ray Cyrus
 • "Crazier" - Taylor Swift
 • "Bless the Broken Road" - (Acousticch) - Rascal Flatts
 • "Let's Do This" - Hannah Montana
 • "Spotlight" - Hannah Montana
 • "Game Over" - Steve Rushton
 • "What's Not To Like" - Hannah Montana
 • "The Best of Both Worlds: 2009 Movie Mix" - Hannah Montana

Lees verder

© 2009 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieBoekrecensie: Code 37: In Gods Naam - Tille VincentIn In Gods Naam gaat het team van Hannah Maes op zoek naar een verkrachter die zich God waant. Een nieuwe case voor de S…
Zangeres en actrice Selena GomezZangeres en actrice Selena GomezSelena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze speelde in meerdere Disney-series en bracht nummers uit als Love…
Mijn naam is Hannah van Valerie BlumenthalMijn naam is Hannah van Valerie Blumenthal'Mijn naam is Hannah' van Valerie Blumenthal is een bestseller die in de afgelopen jaren in heel veel kranten en tijdsch…
De Oscarwinnaars 1986De Oscarwinnaars 1986De Academy Awards van het jaar 1986. De beste films van dit jaar waren Platoon, Hannah and her sisters, A room with a vi…

Recensie speelfilm ‘Troy’recensieRecensie speelfilm ‘Troy’Ook de bekendste acteurs maken wel eens misstappen. Zo maakte Brad Pitt in 2004 ‘Troy’, over de Griekse Achilles. Op zic…
Spanning in de thriller ‘Panic Room’recensieSpanning in de thriller ‘Panic Room’Dat Jodie Foster mooie films maakt is nooit een geheim geweest, maar soms is een thriller net iets beter dan de gemiddel…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay

Reageer op het artikel "Hannah Montana: The Movie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 01-04-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Filmrecensies
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!