InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Things We Lost in the Fire
recensie

Filmrecensie: Things We Lost in the Fire

Things We Lost in the Fire is een melodrama uit 2007, geregisseerd door Susanne Bier, met in de hoofdrollen Halle Berry, Benicio del Toro en David Duchovny.

Inhoud

Als Audrey Burke onverwachts haar man Brian verliest nadat hij zich moeide in een partnerruzie, doet ze het ondenkbare: ze nodigt haar mans beste vriend, de heroïnverslaafde Jerry Sunborne die alles verloor door zijn verslaving, uit om bij haar en de kinderen te komen wonen. Hoewel ze Jerry jarenlang haatte en het haatte dat haar man contact met hem bleef houden, wil ze hem toch in huis nemen. Samen proberen ze het verdriet zo goed mogelijk te verwerken en het leven terug op te nemen. Jerry doet verwoede pogingen om af te kicken en helpt het gezin waar mogelijk. Samen leren ze opnieuw de waarde van het leven kennen en proberen ze hun leven weer op het juiste spoor te zetten.

Cast

PersonageActeur
Audrey BurkeHalle Berry
Jerry SunborneBenicio del Toro
Brian BurkeDavid Duchovny
Harper BurkeAlexis Llewellyn
Dory BurkeMicah Berry
KellyAlison Lohman
Howard GlassmanJohn Carroll Lynch

Beoordeling

Deze film laat je niet onberoerd en achteraf bleef ik verdweesd achter. De hele film staat in het teken van rouwen, het personage van Halle Berry rouwt twee uur aan een stuk en maakt daarbij verschillende stadia door. Hoewel het thema vooral beelden van gehuil doet opdoemen, is de film geen kroniek van een tranendal. De film vertelt het verhaal van een vrouw die haar leven terug probeert op te bouwen na de dood van haar geliefde en zielsverwant, we volgen hoe Audrey het verlies probeert te begrijpen en langzaam aan ook te aanvaarden. Gelukkig is er ook tijd voor een grappig moment, zoals die keer dat Audrey Jerry vraagt om bij haar in bed te komen liggen en aan haar oorlelletje te trekken.

De acteerprestaties van zowel Halle Berry als Benicio del Torro zijn Oscarwaardig. Halle Berry is een gebroken vrouw die er niet onderdoor mag gaan voor haar kinderens bestwil. Door de goede vriend van haar overleden man in huis te halen, wil ze graag een stukje van hem altijd dicht bij haar hebben. Benicio del Torro acteert zo levensecht dat hij echt aan de heroïne lijkt te zitten. Zijn doorleefde gezicht en puike acteerprestaties maken van hem de ideale junk. Het enige minpuntje is zijn eerste afkickpoging die net iets te gemakkelijk lijkt te verlopen maar dat is slechts een detail in deze verder smetteloze vertolking.

De filmografie van deze film is met momenten bevreemdend. Regisseur Suzanne Bier heeft een sterke voorkeur voor close-ups, voornamelijk van ogen. De film is er dan ook met doorspekt, wat de film heel intiem maakt. De film baadt daarnaast in een melancholische, droeve sfeer maar is nooit over the top.

Dit is een film die je niet snel loslaat en ondanks het zware thema niet vervalt in een eindeloos tranendal.
© 2009 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
#1 Hits van 1980Voor een artiest is het een hele eer als al zijn of haar fans hun nummers mooi vinden. Maar het is voor een artiest hele…
Knight Rider. Een serie uit de jaren '80Knight Rider. Een serie uit de jaren '80Knight Rider. De serie met David Hasselhoff uit de jaren '80 met zijn superauto Kitt. Samen met zijn auto werkt hij voor…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…
Bronnen en referenties
  • IMDb Moviemeter

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Things We Lost in the Fire"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Laatste update: 04-06-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!