InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Romantiek en humor in de film ‘He’s Just Not That Into You’
recensie

Romantiek en humor in de film ‘He’s Just Not That Into You’

Romantiek en humor in de film ‘He’s Just Not That Into You’ Je moet wel even de titel goed lezen, maar als je die even buiten beschouwing laat is het een film die ontroert, komische momenten heeft en vooral veel romantiek ... of wat daar voor door moet gaan.

Het verhaal

De verhaallijnen

Het verhaal begint bij Gigi, gespeeld door Ginnifer Goodwin, die net even iets te krampachtig aan een vriendje wil komen. Dates nabelt als ze niet snel genoeg terugbellen en erg desperaat overkomt. Dan komt ze de baas van een kroeg/restaurant Alex tegen, gespeeld door Justin Long. Ze is er niet verliefd op, maar hij legt haar uit hoe mannen daten en adviseert haar gaandeweg over haar dates en wat ze wel en niet moet doen. Alles op de meest oppervlakkige manier die je maar kunt bedenken.

Intussen praat ze er ook over met vriendinnen en collega’s Beth, gespeeld door Jennifer Aniston, en Janine, gespeeld door Jennifer Connelly. Deze staan haar met raad en daad bij, maar hebben zelf ook de nodige zorgen. Zo is Beth helemaal in het trouwgebeuren opgeslokt (haar zus gaat trouwen) en haar vriend Neil, gespeeld door Ben Affleck, is weliswaar na 7 jaar nog stapelverliefd op haar, maar ziet niets in trouwen. Het zegt hem niets en legt haar dit ook uit. Toch stelt ze hem voor een ultimatum en hij weigert. Met als gevolg dat Beth en Neil uit elkaar gaan.

Janine heeft zo haar problemen met haar man Ben, gespeeld door Bradley Cooper, want deze komt in de supermarkt Anna, gespeeld door Scarlett Johansson tegen. Hij raakt verliefd op haar maar doet eerst moeite dit te weerstaan. Diezelfde Anna heeft een vreemde relatie met Conor, gespeeld door Kevin Connolly. Want ze hebben wel eens seks gehad en zijn maatjes, maar Conor wil meer dan Anna.

Als laatste is Mary, gespeeld door Drew Barrymore, aan de beurt. Zij date via internet en enig moment wordt het haar allemaal te veel en snapt ze er niets meer van wie ze date, de manier waarop ze het uit moet maken of om moet zetten naar een normale relatie.

Het einde

De film laat afwisselend de stellen zien met als eindpunt Gigi en Alex die snappen dat dit een echte relatie is en Alex die de vluchtige lover speelt, wordt stapel verliefd op Gigi. Een koekje van eigen deeg als Gigi hem uitlegt hoe verliefdheid werkt.
Janine komt er achter dat haar man Ben haar voorliegt (en dus wel vreemd gegaan is met Anna) en gaat scheiden, haar nieuwe weg is een eigen bestaan in haar eentje opbouwen.

Diezelfde Ben loopt nu met zijn ziel onder zijn arm, want Anna, waar hij plots verliefd op werd, heeft hem nu ook laten zitten. Ditzelfde geldt voor Anna zelf.

Mary komt haar blind date tegen en het blijkt Conor te zijn en ze worden verliefd op elkaar. Tenslotte ziet Beth de relativiteit van trouwen als ze het geruzie en gezapig gedoe van haar getrouwde zussen ziet en zoekt Neil op. Hij wil graag bij haar terugkomen en gaat zelf zover dat hij haar toch ten huwelijk vraagt ... en dus eind goed al goed film.

De recensie

Achter de schermen

Deze door Ken Kwalis in 2008 geregisseerde film (en in 2009 uitgekomen) is een luchtige aaneenschakeling van relatieperikelen. De film werd geproduceerd door Nancy Juvonen en Drew Barrymore, met een werkbudget van zo’n 25 miljoen dollar en de film zal qua opbrengsten ver boven het budget uitstijgen. New Line Cinema heeft de film uitgebracht.

Het verhaal en de acteurs

Een uitgebreide cast met veel bekende acteurs en een aaneenschakeling van relatiegedoe. Toch lopen de acteurs elkaar niet voor de voeten en zijn de verschillende verhaallijnen goed te volgen. De ene acteur is wat komischer dan de ander, maar is deels te wijten aan het script. Het verhaal is lichtvoetig, maar heel herkenbaar. Jennifer Connelly valt iets uit de toom als het gaat om de geloofwaardigheid van haar rol en Ginnifer Goodwin is erg goed als het desperate meisje dat zo graag een relatie wil.

Grappig is de bijrol van oudgediende Kris Kristofferson als de vader van Beth. Al met al is de film zondermeer een aanrader wie wat dit genre houdt.

Op TV, op DVD/on demand ... de film is amusant en komt nogal eens voorbij.
© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…
Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, ‘F…
Actrice Jennifer Aniston, Friends en de jaren daarnaActrice Jennifer Aniston, Friends en de jaren daarnaJe hebt actrices die ‘top of the bill’ zijn en dit sec vanwege hun acteerkwaliteiten en actrices die absoluut aardig act…
Jennifer AnistonZe heeft talent, ze is knap en ze behoort tot de ‘Rich and Famous’. Jennifer Aniston natuurlijk. Ze is een getalenteerde…
Filmrecensie Rumor has itrecensieFilmrecensie Rumor has itIn 2005 maakt regisseur/acteur Rob Reiner deze speelfilm als een soort creatief vervolg op het succesvolle boek The Grad…

Reageer op het artikel "Romantiek en humor in de film ‘He’s Just Not That Into You’"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 04-02-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!