InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: The Ruins
recensie

Filmrecensie: The Ruins

The Ruins is een horrorfilm uit 2008, geregisseerd door Carter Smith met Jena Malone, Laura Ramsey, Jonathan Tucker, Joe Anderson en Shawn Ashmore in de hoofdrollen.

Inhoud

Stacy en Amy zijn met hun vriendjes, Eric en Jeff, op vakantie in Mexico als ze de Duitser Mathias leren kennen. Hij stelt voor om een ruïne te gaan bezoeken, samen met de Griek Dimitri. Zijn broer Heinrich en diens vriendin zijn reeds op de archeologische site die niet vermeld wordt in de toeristengidsen. Eenmaal op de plaats aangekomen wordt de groep omringd door Maya's. De vrienden beseffen al snel dat er iets niet pluis is en ze vluchten naar de top van de ruïne waar ze de tentjes van Heinrich en zijn vriendin vinden. Er is echter geen spoor van het koppeltje te vinden. De toeristen zakken af in de ruïne en ontdekken al snel waar de Maya's zo bang voor zijn. Zullen de vrienden kunnen ontsnappen aan het kwaad en de Maya's?

Cast

PersonageActeur
StacyLaura Ramsey
AmyJena Malone
EricShawn Ashmore
JeffJonathan Tucker
MathiasJoe Anderson
DimitriDimitri Baveas
Voorman Maya'sSergio Calderón

Beoordeling

The Ruins is een goed verteerbare horrorfilm. Geen zombies of geesten deze keer maar een meer origineel kwaad. De film begint heel traag waardoor ik wel de neiging had om hem af te zetten. In dat eerste deel leer je de personages kennen maar verder in de film vind je niet veel karakterontwikkeling meer terug. Niet dat dat stoorde, het tweede deel van de film bevat genoeg spanning om je op het puntje van je stoel te houden. Er gebeuren niet veel gore dingen waardoor een echte horrorfreak wel op zijn honger zal blijven zitten. Wel is er de hele film door een nagelbijtende spannende sfeer aanwezig en er zitten enkele scènes in die je zullen doen huiveren. Het grootste deel van de film speelt zich af op één plaats, nl. de ruïne, gelukkig is deze locatie adembenemend en werd ze door de filmmaker goed gebruikt.

Alle acteurs zetten een geloofwaardige vertolking neer en zijn daarenboven nog leuk om naar te kijken. Natuurlijk vervallen de meisjes geregeld in gekrijs maar niet op een manier dat het vervelend wordt.

Conclusie: natuurlijk is het verhaal van Amerikaanse toeristen die op reis iets tegenkomen al vaak verfilmd maar The Ruins vind ik verfrissend op dat vlak. Hoewel de hoofdpersonages jong zijn, is dit geen tienerfilm. Misschien niet geschikt voor de echte horrorfans, wel goed voor een avondje bibberen en beven.
© 2009 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sHet getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sRond de 14e eeuw zijn er een aantal Europeanen naar Amerika vertrokken waar ze allerlei volkeren ontdekten. Een van deze…
Maya piramides en gebouwenMaya piramides en gebouwenMaya piramides behoren tot de meest indrukwekkende monumenten in de moderne wereld. Dit artikel zal ingaan over verschil…
Voetballer Robert EnkeRobert Enke is geboren te Jena op 24 augustus 1977 en is vermoedelijk door zelfmoord om het leven gekomen op 10 november…
De Maya's kenden het wielEr circuleren allerlei beelden over de Maya´s die niet kloppen. Een bekend beeld is dat de Maya´s niet beschikten over h…
Guatemala, land van oerwoud en de MayaOndanks dat Guatemala toeristisch gezien nog in de kinderschoenen staat, is het een boeiend land, met oerwoud, grote mer…
Bronnen en referenties
  • IMDb

Reageer op het artikel "Filmrecensie: The Ruins"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 24-06-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!