InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Paranormal Activity
recensie

Filmrecensie: Paranormal Activity

Paranormal Activity is een horrorfilm over paranormale verschijnselen van Oren Peli, met in de hoofdrollen Katie Featherston, Micah Sloat en een onbekend paranormaal verschijnsel.

Inhoud

Katie en Micah zijn een jong koppel dat net is gaan samenwonen. Als Katie Micah eindelijk vertelt dat ze al sinds haar achtste achtervolgd en geteisterd wordt door een geest gelooft hij haar niet. Hij koopt een filmcamera om de nachtelijke activiteiten in hun huis vast te leggen. Als er de eerste nachten niet veel beweging wordt geregistreerd, wordt Micah ongeduldig en begint hij de geest uit te dagen.

Cast

PersonageActeur
KatieKatie Featherston
MicahMicah Sloat
MediumMark Fredrichs
DianeAshley Palmer
Amber Amber Armstrong

Beoordeling

Het is knap dat een film die maar 15.000 dollar heeft gekost al na enkele weken miljoenen dollars kan opbrengen maar ik vrees dat de grote volkstoeloop voor deze film meer met een hype te maken heeft dan met het geweldige verhaal. Feit is dat het verhaal heel simpel en dunnetjes is. Daarnaast doet het concept direct denken aan The Blair Witch Project, met een home-camera en paranormale verschijnselen.

In het eerste uur van de film wordt de spanning opgebouwd door gebruik te maken van geluiden en enkele minimale schrikeffecten. De horrorliefhebber heeft veel kans om hier in slaap te vallen. De film wordt gepromoot als "The scariest movie you will ever see", persoonlijk vind ik dat de grootste onzin. Op het moment dat het echt "scary" wordt, zullen veel mensen al afgehaakt hebben. In het laatste half uur worden zowat alle trucen uit de kast gehaald. Helaas wordt er veel gebruik gemaakt van clichés, zoals het ouijabord (met dat onderwerp heb ik vijftien jaar geleden al een nationale opstelwedstrijd gewonnen, niet echt origineel dus), voetstappen in poeder en vreemde geluiden.

Het decor is niet echt spectaculair, het hele verhaal speelt zich af in de woonkamer en de slaapkamer. Veel afwisseling in decor krijg je dus niet. Sommige scènes spelen zich buiten het beeld af, om de spanning te vergroten. Omdat alles met een homecamera werd gefilmd, verwachtte ik veel schokkende beelden maar dit valt goed te doen. De scènes in de slaapkamer werden gefilmd met statief en de andere scènes vanuit de hand. Wat me wel stoorde, was dat tijdens de nacht altijd het tijdstip wordt aangegeven met een timer terwijl die timer tijdens de dag niet te zien is. In mijn logische redenering kan dit niet: een camera geeft ofwel altijd ofwel nooit de tijd aan maar geen mengelmoes van de twee.

De acteerprestaties zijn zeer realistisch, je hebt echt het idee dat je naar een homevideo aan het kijken bent. Katie en Micah acteren voor 80% van de film alleen en dan is het wel aangenaam om naar goede acteurs te kunnen kijken. De twee doen in elk geval goed hun best: de chemie tussen de twee is aanwezig en hun reacties zijn realistisch en aannemelijk.

Het einde vond ik schokkend en overdreven. Helaas wordt er niks verklaard en blijf je met een onverzadigd gevoel zitten. Deze film heeft me nog enkele nachten bezig gehouden; bezig gehouden met het bedenken van redenen waarom mensen deze film zouden willen zien. Deze film kan je best links laten liggen, tenzij je nog nooit een horrorfilm hebt gezien of jonger dan 14 jaar bent.
© 2009 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De activity trackerActivity trackers worden steeds hipper. Beroemde mensen lopen ermee rond, sporters gebruiken het en je ziet ze steeds va…
Verschil tussen paranormal romance en urban fantasyVerschil tussen paranormal romance en urban fantasyParanormal romance en urban fantasy zijn twee verschillende subgenres afkomstig van het overkoepelende boekgenre fantasy…
Google My Activity: je zoekgeschiedenis op het webGoogle My Activity: je zoekgeschiedenis op het webGoogle beschikt ook over een beroemde website, Google My Activity (Mijn Activiteit) genaamd. Het surfgedrag in het recen…
recensieFilmrecensie: Mockingbird don't singMockingbird don't sing is een drama gebaseerd op waargebeurde feiten uit 2001 en werd geregisseerd door Harry Bromley Da…
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
Bronnen en referenties
  • IMDB

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Paranormal Activity"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Patrick, 28-12-2009 00:32 #1
Ben het eens met de recensie voornamelijk het deel: "Deze film heeft me nog enkele nachten bezig gehouden; bezig gehouden met het bedenken van redenen waarom mensen deze film zouden willen zien. Deze film kan je best links laten liggen, tenzij je nog nooit een horrorfilm hebt gezien of jonger dan 14 jaar bent."

Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 26-11-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!