InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > The Children of Huang Shi (film)

The Children of Huang Shi (film)

“War made them orphans. Love made them legends.” Een op waarheid gebasseerd verhaal over een jonge journalist die tijdens de Japanse bezetting in China een groep weeskinderen redt.

Verhaal

Het verhaal van The Children of Huang Shi begint in 1937. De Britse journalist George reist naar het door Japan bezette China om nieuws te zoeken. Tijdens een van zijn reizen word hij ontdekt door Japanners die hem gevangen nemen. De verzetsstrijder Chen helpt hem ontsnappen uit de gevangenis en stuurt hem naar een klooster in de provincie Huang Shi. Als hij daar aankomt, ziet George dat het klooster is ingericht als jongensweeshuis voor oorlogswezen . George voelt zich niet op zijn plek en dat lijkt voor de jongens wederzijds. Gelukkig krijgt hij hulp van de stoere Australische verpleegster Lee. Na veel doorzettingsvermogen wint George het vertrouwen van de wezen en ontstaat er toch een band tussen hem en de jongens. Hij onderwijst hen, leert hen basketballen en tuinieren. Als in 1944 de Jappaners dichtbij het weeshuis komen, wil George met de jongens vluchten. Samen met Lee en Chen gaat de groep van 60 weeskinderen op pad. Het wordt een lange en gevaarlijke voettocht van meer dan duizend kilometer door de bergen naar de tempels van Shandan.

Filminformatie

  • Jaar van uitgave: 2008
  • Speelduur: 125 minuten
  • Genre: Drama, Oorlog

Regie

De regiseur van Children of Huang Shi is Roger Spottiswoode, Amerikaans regisseur en schrijver. Hij regiseerde ook o.a. de James Bond-film Tomorrow Never Dies en The 6th Day .

Cast

  • Jonathan Rhys Meyers (o.a. August Rush ) als George Hogg
  • Radha Mitchell (o.a. Silent Hill ) als Lee Pearson
  • Chow Yun Fat (o.a. Curse of the Golden Flower ) als Chen Hansheng
  • Michelle Yeoh (o.a. Memoirs of a Geisha ) als Mrs. Wang

Overig

Deze film is gebasseerd op een waargebeurd verhaal. De jongens hebben een maand gelopen om in Lanzhou (720 kilometer) te komen. Vanaf deze plek regelde George trucks om de jongens naar Shandan te brengen. Aan het eind van de film laat de regiseur enkele weeskinderen, inmiddels bejaarde mannen, aan het woord. George stierf aan tetanus, een maand voordat Japan zich overgaf. De jongens noemden hem Ho Ke.
© 2010 - 2019 Inis, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Astma, ephedra en ChinaEphedra, Lobelia, Panax ginseng, plantennamen die nog steeds tot de verbeelding spreken en in het verleden ook bijgedrag…
De geschiedenis van de Chinese muurDe geschiedenis van de Chinese muurDe Chinese muur is een oud bouwwerk dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat en zich voor een deel in bergachtig gebied…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/George_Hogg_(adventurer) www.imdb.com

Reageer op het artikel "The Children of Huang Shi (film)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Inis
Gepubliceerd: 21-02-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!