InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: The Other Man
recensie

Filmrecensie: The Other Man

The Other Man is een drama van Richard Eyre met Laura Linney, Liam Leeson en Antonio Banderas in de hoofdrollen.

Inhoud

Lisa is een gelauwerde schoenenontwerpster. Haar man Peter komt er achter dat zijn vrouw hem ontrouw was en komt via e-mails in contact met Ralph, de man waar ze hem mee bedroog. Hij besluit naar Italië af te reizen en zich te wreken op Ralph. Hij vindt de minnaar van zijn vrouw en volgt hem tijdens zijn dagelijkse bezigheden. Hij ontdekt dat Ralph vaak schaakt op café en werpt zich op als zijn nieuwe schaakpartner. Tijdens de schaakspelletjes komt hij alles te weten over Ralph en zijn affaire met Lisa. Ralph heeft geen idee wie zijn nieuwe schaakvriend is tot hij door Lisa wordt uitgenodigd aan het Comomeer.

Cast

PersonageActeur
LisaLaura Linney
PeterLiam Neeson
AbigailRomola Garai
RalphAntonio Banderas

Beoordeling

De verhaallijn van de film is vreselijk. Je ziet aan het begin van de film dat Lisa zich klaarmaakt om naar Italië te gaan en daarna wordt er in alle talen gezwegen over wat er met haar gebeurd is. Ik vroeg mij de hele tijd af of ik misschien een deel had overgeslagen of iets gemist had maar op het einde bleek net dat de twist van het verhaal te zijn. Een ontzettende afknapper wat mij betreft. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van flashbacks die er, samen met het vreemde verhaal, voor zorgen dat je regelmatig niet helemaal kan volgen. Toen ik de korte inhoud van de film las, sprak het mij zeker aan - er zit zeker iets in - en hoopte ik op een goede film maar deze verwachtingen werden helaas niet ingelost.

Nochtans is de cast niet van de minsten. Antonio Banderas speelt een man met flair, die in zijn eigen sprookjeswereld lijkt te leven. De man heeft weer zoiets ongrijpbaars over zich waardoor hij niet van deze wereld lijkt te komen en ook in deze film is dat niet anders. Liam Neeson is overtuigend als de bedrogen man die eerst overloopt van woede, waarna hij door middel van gesprekken met haar minnaar haar bewegingsmotieven probeert te begrijpen. Laura Linney komt te weinig in beeld om een goede recensie te geven over haar prestatie. Romola Garai is een verfrissende verschijning waar we nog veel van gaan horen, haar rol als dochter is overtuigend en met flair gespeeld.

De beelden zijn prachtig o.a. door de filmlocaties Madrid, London, Lake Como en Elly. Dat is zo'n beetje het enige pluspunt aan deze film en kon deze saaie film niet meer redden.
© 2010 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: The other manrecensieFilmrecensie: The other manDe Engelse regisseur Sir Richard Eyre, die bij het Nederlandse publiek minder bekend is met zijn films, regisseerde deze…
Actrice Catherine Zeta-JonesActrice Catherine Zeta-JonesDe actrice is al vanaf 1984 actief maar voor het grote publiek pas sinds haar rol tegenover Antonio Banderas en Anthony…
La Piel que habito, Pedro AlmodóvarrecensieLa Piel que habito, Pedro AlmodóvarDe film "La piel que habito" (de huid waarin ik woon) van de Spaanse regisseur Almodóvar is in november 2011 in Nederlan…
Bronnen en referenties
  • IMDb
  • Moviemeter

Reageer op het artikel "Filmrecensie: The Other Man"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 08-05-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!