InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > De gelukkige huisvrouw

De gelukkige huisvrouw

'De gelukkige huisvrouw' is net uit in de bioscoop en schijnt een heftige film te zijn. Maar waar gaat deze film dan over? En welke acteurs telt de film? In dit artikel alles over " de gelukkige huisvrouw".

Waar gaat 'de gelukkige huisvrouw' over?

Lea meyer is een gelukkige vrouw. Haar man houdt van haar, brengt bakken met geld in het laatje, en houdt, net als lea van seks. Lea's leven lijkt perfect. Maar dan laat Harry, haar man, Lea weten dat hij graag een kind van haar wil. Lea is totaal uitgeput door de geboorte van haar zoon Harry Junior, en voelt eigenlijk geen band met haar kind. Lea krijgt waanvoorstellingen, ze komt vast te zitten in een psychose, en wordt verplicht opgenomen. Lea steekt de gek aan met de psychiaters en de andere patiënten in de instelling, maar gaandeweg ontdekt ze iets van zichzelf in haar medepatiënten. Lea probeert overal een grap van te maken, maar binnen in haar schuilt een hoop onverwerkt verdriet. Wanneer Lea weer terug thuis is lukt het haar niet haar ritme op te pakken. Ze ontdekt dat ze pas een gelukkige huisvrouw kan worden, als ze haar verleden achter haar laat.

Welke acteurs en actrices spelen een hoofdrol?

Lea wordt gespeeld door Carice van Houten. Carice van Houten speelde onlangs in "komt een vrouw bij de dokter". Haar man Harry wordt gespeeld door Waldemar Torenstra. Hij is onder andere bekend van " ja zuster, nee zuster" en " bright flight".

Door wie is het boek 'de gelukkige huisvrouw' geschreven?

Het boek is geschreven door Heleen van Royen. Heleen van Royen werd in 1965 geboren en is na haar afstuderen aan de School voor Journalistiek gaan werken bij Haarlems Dagblad. In 2000 kwam haar boek " de gelukkige huisvrouw" uit en hiervan werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Dit boek is vertaald voor acht landen en een ontzettend groot succes. Heleen verwerkte in dit boek haar eigen ervaringen.

Wie maakte de titelsong voor 'de gelukkige huisvrouw'?

De titelsong werd gezongen door Anouk en heet ' For bitter or worse'. Dit is dezelfde naam als het album waarop dit nummer staat. Anouk schreef dit nummer samen met Tjeerd Bomhof.

Wat betekent een postpartum psychose?

Als een vrouw zich na de bevalling van een kind wekenlang somber voelt, kan het zijn dat zij in een postnatale psychose zit. De vrouw is dan angstig, erg prikkelbaar en neerslachtig. Dit wordt ook wel een postpartum psychose genoemd. Verschijnselen die optreden bij deze psychose zijn verschillend. Postpartum betekent kraambed. De vrouw beleeft vaak weinig plezier aan de baby, ze kan extreem vermoeid en lusteloos zijn en prikkelbaar en agressief uitvallen. De vrouw verliest haar gevoel voor eigenwaarde en kan het gevoel hebben van binnen 'dood' te zijn. Meer algemene klachten zijn hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. De vrouw kan ook waanbeelden krijgen en het contact met de werkelijkheid verliezen. Wanneer dit gebeurt word vaak de hulp van een deskundige ingeschakeld.

Wat zegt kijkwijzer over 'de gelukkige huisvrouw'?

De film is voor 12 jaar en ouder. Er wordt gewaarschuwd dat de film eng kan zijn, en voor grof taalgebruik.

Positieve recensies over ' de gelukkige huisvrouw' :

'Ik heb een aantal keer verschikkelijk moeten lachen'.

Negatieve recensies over ' de gelukkige huisvrouw':

'De film is voorspelbaar'.

Draait ' de gelukkige huisvrouw' al in de bisocoop?

Vanaf 14 april 2010 is de film te zien in de bioscoop. De film draait niet in elke bioscoop.

Waar zijn de film en het boek te koop en hoeveel kosten ze?

De film is verkrijgbaar in de winkel vanaf 28 september 2010 en kost nu nog 24.99 euro. Het boek is verkrijgbaar in de meeste boekenwinkels en literatuurzaken en kost 12.50 euro.
© 2010 - 2017 Geanne1992, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieFilmrecensie De Gelukkige HuisvrouwDe gelukkige huisvrouw is een verfilming van het gelijknamige boek van Heleen van Royen, die in 2010 in de bioscopen ver…
Postnatale depressie: symptomen, oorzaken & behandelingEen postnatale depressie is een depressie die optreedt bij vrouwen na een zwangerschap. Wat zijn de symptomen? Hoe ontst…
Prachtig en uniek: de Mannentester van Heleen van RoyenrecensiePrachtig en uniek: de Mannentester van Heleen van RoyenDe mannentester van Heleen van Royen is een meeslepend, spannend, maar ook een verrassend boek. Het is met een vaart ges…
Film Jackie met Jelka en Carice van Houten en Holly HunterFilm Jackie met Jelka en Carice van Houten en Holly HunterDe film Jackie met in de hoofdrol Jelka van Houten, Carice van Houten en Holly Hunter gaat over de tweelingzussen Daan e…
De ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerIn week 33 van een zwangerschap weegt een baby zo'n 2000 gram, en is ongeveer 41 centimeter lang. De baby wordt de komen…
Bronnen en referenties
  • www.degelukkigehuisvrouwdefilm.nl http://www.heleenvanroyen.nl http://www.subjectivisten.nl/de_subjectivisten/2010/04/de-gelukkige-huisvrouw-antoinette-beumer-2010.html?cid=6a00d834e5f17c53ef0133ecc98cae970b http://www.movie2movie.nl/p103228-Preview-De-Gelukkige-huisvrouw.html

Reageer op het artikel "De gelukkige huisvrouw"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Huub, 23-10-2010 22:07 #3
Ik heb genoten van de film, ik kan hem iedereen aanraden. Kan iemand mij vertellen wat de titel en van wie de muziek is op het eind van de film tijdens de aftiteling.

Eva, 24-05-2010 22:52 #2
De tekst is inmiddels aangepast, prima. Echter nog één kleine kanttekening: een postpartumpsychose treedt meestal op direct na de bevalling tot maximaal enkele weken erna (of na het stoppen van de borstvoeding), dus "als een vrouw zich maandenlang na de bevalling van een kind somber voelt", is dat doorgaans geen teken van een kraambedpsychose, omdat die vaak tekenen van ernstige manie vertoont die al vrij snel na de bevalling zichtbaar zijn.

Eva, 15-05-2010 17:59 #1
Ten onrechte worden de termen 'postnatale depressie' en 'postnatale of postpartum psychose' in bovenstaand artikel door elkaar gebruikt. Het betreft echter twee totaal verschillende aandoeningen met elk zijn eigen symptomen, ook is het niet zo dat een postpartum depressie in een psychose kan overgaan o.i.d., een postpartum(kraambed)psychose is van oudsher bekende psychiatrische stoornis en dient ten alle tijde behandeld te worden met psychofarmaca, voorgeschreven door een psychiater.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kraambedpsychose

Infoteur: Geanne1992
Laatste update: 25-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Schrijf mee!