InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Flickan Som Lekte Med Elden
recensie

Filmrecensie: Flickan Som Lekte Med Elden

Flickan som lekte med elden is de tweede film van de verfilmde Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. De film werd geregisseerd door Daniel Alfredson en de hoofdrollen worden vertolkt door Michael Nyqvist en Noomi Rapace.

Inhoud

Millennium werkt aan een artikel over mensenhandel maar net voor de publicatie worden de journalist en zijn vriendin, die ook een thesis over de vrouwelijke slachtoffers heeft geschreven, vermoord. Als ook Nils Bjurman, Lisbeth Salanders voogd, vermoord wordt en haar vingeradrukken op de gebruikte revolver worden aangetroffen, wordt de jacht op Lisbeth Salander geopend. Al snel komt een zekere Zalachenko in Mikael Blomkvists vizier en ontdekt hij de relatie tussen deze man en Lisbeth Salander en welke invloed hij op de getroubleerde jonge vrouw heeft gehad. In tussentijd probeert Lisbeth Salander uit de handen van de politie en de moordenaars te blijven en maakt ze zelf jacht op Alexander Zalachenko.

Cast

PersonageActeur
Lisbeth SalanderNoomi Rapace
Mikael BlomkvistMichael Nyqvist
Erika BergerLena Endre
Nils BjurmanPeter Andersson
Alexander ZalachenkoGeorgi Staykov
Ronald NiedermannMicke Spreitz
Miriam WuYasmine Garbi

Beoordeling

Noot vooraf: Ik heb op het moment dat ik deze review schrijf de drie films al gezien maar de boeken nog niet gelezen.

Na het bekijken van de eerste film lagen mijn verwachtingen zeer hoog, hoewel ik op meerdere recensiesites had gelezen dat deze en de derde film een stuk minder goed waren dan de eerste film. Helaas hebben de recensiesites gelijk. Deze film kan niet tippen aan de eerste film maar dat wil niet zeggen dat hij niet het bekijken waard is. Het verhaal is minder complex en voornamelijk op Lisbeth Salander gefocust waardoor je wel makkelijker kan volgen. Daar waar de vorige film een thriller was die het moest hebben van de geweldige verhaallijnen, wordt er hier meer teruggevallen op actiescènes, die vaak fel overdreven lijken. Het verhaal wordt hier en daar zelfs wat ongeloofwaardig. Maar als je in de eerste film, net als ik, mateloos gefascineerd werd door Lisbeth Salander mag je deze en de volgende film zeker niet missen. Stukje bij beetje komen we meer te weten over haar duistere verleden en de flashbacks uit de eerste film worden verklaard.

Noomi Rapace ziet er in deze film iets minder extreem uit dan in de eerste - wat ik persoonlijk wel jammer vond - maar blijft een geweldige acteerprestatie neerzetten waardoor ik helemaal gefascineerd raakte door de extreme, tegendraadse vrouw. Ook de andere acteerprestaties zijn weer puik maar er is niemand die er echt bovenuit springt.

Cinematografisch is deze film minder boeiend en mooi als de voorgaande, wat een stuk de film naar beneden haalt. In tegenstelling tot de eerste film kon deze me niet altijd boeien, de uitgerokken spanning van de eerste film was er niet meer in te vinden. Toch bleef ik interesse behouden voor het personage Lisbeth Salander, wat me toch deed besluiten de laatste film ook te bekijken. Dit wijd ik volledig aan de acteerprestatie van Noomi Rapace.

Hoewel deze niet zo hoog scoorde als de eerste film is het een must-see als je graag weet hoe het verhaal van Lisbeth Salander in elkaar zit.

Lees verder

© 2010 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Stieg Larsson - De Millennium TrilogierecensieStieg Larsson - De Millennium TrilogieIn 2004 overleed de journalist en auteur Stieg Larsson (1954-2004). Hij heeft niet meer mogen meemaken hoe zijn Millenni…
Wie is de man (of vrouw) achter de Millennium-triologie?Wie is de man (of vrouw) achter de Millennium-triologie?Hij schreef de bekendste triologie van de afgelopen jaren en iedereen hoorde wel al eens van Stieg Larsson. Maar wie was…
recensieStieg Larsson en 'De vrouw die met vuur speelde'‘De vrouw die met vuur speelde’ is het tweede boek uit de Millennium-triologie van de Zweedse auteur Stieg Larsson. Het…
Gerechtigheid van Stieg LarssonDe veel te jong overleden Zweedse schrijver Stieg Larsson schreef een Millennium trilogie die overal ter wereld hoge oge…
recensieMannen die vrouwen haten – Stieg LarssonHet eerste boek uit de millennium reeks van Stieg Larsson heeft de titel “Mannen die vrouwen haten”meegekregen. Deze tit…
Bronnen en referenties
  • Moviemeter
  • IMDb

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Flickan Som Lekte Med Elden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Laatste update: 20-05-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!