InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Starsky & Hutch
recensie

Filmrecensie: Starsky & Hutch

Filmrecensie: Starsky & Hutch De speelfilm uit 2004 is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. De speelfilm is nagenoeg een-op-een gekopieerd met alleen andere spelers en werd geregisseerd door Todd Phillips.

Het verhaal

Straf

Het verhaal speelt zich af in een periode dat Dave Starsky, gespeeld door Ben Stiller, moet gaan samenwerken met Ken Hutchinson bijnaam Hutch, gespeeld door Owen Wilson. Hun baas Captain Doby, gespeeld door Fred Williamson, heeft ze min of meer als straf bij elkaar gezet om een moord op te lossen.

Moord

Er is een lijk aangespoeld en dit blijkt om een moord te gaan van een honkballer. De mannen komen, door hun onorthodoxe en soms lompe wijze, in aanraking met de cheerleaders van het team en brengen daar vervolgens ook nog een leuke tijd mee door. Niet helemaal wat Doby in gedachten had. De cheerleaders Stacey, gespeeld door Carmen Electra, en Holly, gespeeld door Amy Smart, brengen hun tijd graag met de mannen door.

Hoewel ze in de goede richting aan het zoeken zijn, merken ze ook dat er nauwelijks wordt gesproken. Alleen ene Bill Earl, gespeeld door Will Ferrell, kan ze informatie geven. Deze is echter erg gesteld op mannen en de mannen moeten allerlei standjes aannemen om de man aan het praten te krijgen. Dit wordt uiteraard gefilmd … met alle gevolgen van dien voor de mannen.

Huggy Bear

Hun “spion” Huggy Bear, gespeeld door Snoop Dogg, heeft zo zijn net om te helpen en uiteindelijk de moordenaar voor de honkballer te vinden. De typsiche auto van Starsky belandt bij de laatste poging om de man en vrouw – die op een boot vluchten – te pakken, in de plomp. Huggy Bear zorgt er uiteindelijk voor dat ze hen toch in kunnen rekenen, maar Starsky is nog ontdaan over het verlies van zijn auto. Als de oorspronkelijke Starsky en Hutch zijn “nieuwe” auto komen brengen, is het wel oke. Dit blijkt de oorspronkelijke auto uit de serie te zijn.

De recensie

Achter de schermen

De film is gedateerd uit 2004 en geregisseerd door Todd Phillips en geproduceerd door William Blinn, Stuart Cornfeld, Akiva Goldsman, Tony Ludwig en Alan Riche. Ze hadden een budget van zo’n 60 miljoen dollar en de film zou ruim 170 miljoen dollar opbrengen. Warner Bros bracht de film uit en zou een redelijk succes genoemd kunnen worden. Een hoogstandje op actiefilm, misdaadfilm of komische film, is het niet.

De acteurs en het verhaal

Ondanks dat het een zwak verhaal bleek en de komische talenten van de hoofdrolspelers Stiller en Wilson niet goed tot uiting komen, is de film toch goed bezocht in de bioscopen en doet deze het nog steeds goed op DVD. Snoop Dogg speelt zijn rol overigens wel meer dan prima.

Er wordt niet gepretendeerd dat het hoogstaand spel is, alleen had de komische noot wel wat nadrukkelijker gemogen en anders het actiegedeelte. Maar met deze mannen als hoofdrolspelers, zeker omdat ze vaker samen gespeeld hebben, verwacht je meer goede komische momenten.

Voor de liefhebber van simpel komisch werk wel een leuke film om te huren op DVD, maar de kwaliteit is zeer matig.

Lees verder

© 2010 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Beroemde auto's uit films en seriesBeroemde auto's uit films en seriesFilms en auto's gaan heel goed samen. In sommige gevallen is de auto uit de film nog bekender dan de acteur of actrice d…
Monique van de Ven, een van de populairste filmactricesMonique van de Ven, een van de populairste filmactricesMonique van de Ven, voluit Monica Maria Theresia (Monique) van de Ven werd in Zeeland, Noord-Brabant geboren, op 28 juli…

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Starsky & Hutch"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 17-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Thrillers
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!