InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Julia Roberts in Eat Pray Love
recensie

Julia Roberts in Eat Pray Love

De Amerikaanse filmactrice Julia Roberts speelt de hoofdrol in de Hollywood film Eat Pray Love, naar de beroemde bestseller Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert, die vanaf 7 Oktober 2010 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Inmiddels is de super ster moeder en haar kinderen betekenen alles voor Julia Roberts. Hoe combineert de actrice haar priveleven versus filmen? Stopt ze met werken? Hoe denkt Julia Roberts zelf over de film Eat Pray Love? Een overzicht:

Het verhaal

Het boek Eten, Beminnen, Bidden van Elizabeth Gilbert vertelt het verhaal van een vrouw van eind 30 die haar veilige thuishaven opgeeft om op zoek te gaan naar haarzelf.
Liz Gilbert (Julia Roberts) leidt het droomleven van een moderne vrouw. Ze heeft werkelijk alles wat je als vrouw maar kan wensen: een echtgenoot, een huis én een succesvolle carrière. Maar zoals vele anderen, blijft Liz op zoek naar datgene wat ze echt wil. Wat wil ze nou in het leven? Net gescheiden en op een echt keerpunt in haar leven, laat ze haar luxe- leventje voor wat het is. Ze besluit om een nieuwe start te nemen.
In het kort in 3 regels bevat het verhaal het volgende:
  • In Italië leert Liz weer van het leven te genieten,
  • In India vindt Liz innerlijke rust,
  • Op Bali herondekt Liz de liefde.

Herkenbaar

Een reden waarom het boek van Elizabeth Gilbert een bestseller is, is dat het verhaal herkenbaar is voor velen die het verhaal hebben gelezen.

Levensvragen

Iedereen kent wel een moment in zijn leven om ertussenuit te gaan om op zoek te gaan naar antwoorden. Antwoorden op levensvragen die velen van ons bezighouden. Antwoorden op levensvragen dat herkenbaar in de film Eat Pray Love gebracht worden en prachtig beschreven worden in het boek.

Script

Julia Roberts heeft heel veel bewondering voor Elizabeth Gilbert omdat deze vrouw het aandurfde haar veilige en vertrouwde thuishaven op te geven om op zoek te gaan naar de meerwaarde van het leven. De meeste mensen durven dat niet, ze dromen er wel over, maar durven uiteindelijk niet de stap te wagen. Na het lezen van de film script stemde Julia Roberts in om de hoofdrol te spelen. Op voorwaarde dat haar gezin, 3 kleine kinderen, mee konden reizen.

Priveleven

Julia Roberts, voluit Julia Fiona Roberts, geboren in Atlanta op 28 Oktober 1967, is inmiddels moeder van een 5 jarige tweeling en van een 3 jarig zoontje. Haar gezin is haar alles. Regelmatig duiken geruchten op dat Julia Roberts gaat stoppen met acteren om full time moeder te zijn.

Perfecte balans

Aan stoppen met filmen moet Julia Roberts niet aan denken. Wat ze wil is het perfecte balans vinden tussen werk en het moederschap. Voor Julia Roberts is het perfecte balans: Een film per jaar maken en het resterende gedeelte van het jaar vrij zijn om bij haar kinderen te zijn.

Beroemde actrice

Julia Roberts voelt niet de druk voor Eat Pray Love om een grote bioscoophit te scoren, waarin ze toch de grote filmster is. Eerdere gemaakte films met Julia Roberts zoals:
  • Valentine´s day,
  • Duplicity,
  • Fireflies in de Garden,
  • Charlie Wilson´s War.
werden geen van allen bioscoophits.

Mooie film

Over Eat Pray Love vertelt Julia Roberts: "Het is een mooie film. Na de opnames moet ik het loslaten, maar ik hoop dat vrouwen deze film als inspiratie zien en er kracht uit kunnen putten."
Eat Love Pray draait vanaf 7 Oktober in de Nederlandse bioscopen. In België is de bioscoop release een dag eerder op 06 Oktober 2010.
© 2010 - 2018 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Amerikaanse filmactrice Meryl StreepFilmactrice Meryl Streep is zomer 2009 60 jaar geworden. Een gemiddelde filmactrice kan na haar 40ste verjaardag een hoo…
De mooiste vrouwen van 2014Het magazine FHM brengt elk jaar een lijst uit met de mooiste vrouwen van de wereld. Iedereen heeft natuurlijk zijn of h…
Biografie: Ellen PageEllen Page is een stoere actrice die op jonge leeftijd begon met acteren. In 2002 na het acteren in de film Marion Bridg…
Actrice Jennifer Aniston, Friends en de jaren daarnaActrice Jennifer Aniston, Friends en de jaren daarnaJe hebt actrices die ‘top of the bill’ zijn en dit sec vanwege hun acteerkwaliteiten en actrices die absoluut aardig act…
Biografie van actrice Cameron DiazBiografie van actrice Cameron DiazCameron Diaz doet menig mannenhart sneller kloppen. In dit artikel lees je een kleine biografie van haar en vind je teve…
Bronnen en referenties
  • Glossy magazine, nr 9 17 Aug - 13 Sept 2010 - Interview Jull Waas http://nl.wikipedia.org/wiki/Julia_Roberts http://filmfreak.be/index.php?module=filmfreak&func=viewpub&tid=1&pid=10085&title=Eat.Pray.Love

Reageer op het artikel "Julia Roberts in Eat Pray Love"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Roberta
Gepubliceerd: 06-09-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!