InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Sint: de film van Dick Maas - Recensie
recensie

Sint: de film van Dick Maas - Recensie

Dick Maas komt met de nieuwe Nederlandse horrorkomedie, Sint, weer in opspraak. Toch overtreft de film de verwachtingen en trekt het volle zalen in de bioscopen. Nederland mag trots zijn op een film als deze, effectief, schrikmomenten en spanning. Hier een korte recentie van de film.

Gouden Duo

Huub Stapel en Dick Maas lijken een gouden duo. Eerder maakten ze De Lift, Amsterdamned en Flodder en na jaren eindelijk een nieuwe film. Hoewel de enige regel die Huub Stapel had, weggeknipt is, is hij uitstekend geknipt voor de rol als slechte Sint.

Dick Maas componeerde zijn eigen muziek, heeft zijn eigen productiemaatschappij en bracht de film uit. De filmposter zorgde voor nogal wat commotie, omdat men bang was dat het kinderen af zou schrikken (dit zal niemand ontgaan zijn). Toch zorgde dit ook voor de nodige publiciteit voor de film.

Hoofdrol

Ondanks dat Huub Stapel ca. 5 minuten herkenbaar in beeld wordt gebracht en zijn enige tekst uit de film geknipt is, heeft hij de hoofdrol naast alle minder bekende acteurs. De demonpieten hoor je niet in de film en zorgen voor de bloederige taferelen, waarbij goede make-up is gebruikt en zeer goede special effects.

De andere spelers zijn onbekender, maar zetten, zoals het bij dit soort films hoort, leuke personages neer die een voor een afgeslacht lijken te worden.

Het verhaal en achtergrond

De film begint met het verhaal over de slechte Sint Nikolas die met zijn helpers door de steden trekt om te roven. Maar hij wordt vermoord en keert later, eens in de 23 jaar bij volle maan op 5 december, als demon terug naar Amsterdam om wraak te nemen. Het leuk bedachte concept wordt op goede wijze uitgevoerd, met een spannende ontknoping.

Een leuk verhaal die voor Nederlanders net zoveel effect heeft als de Amerikaanse horrorfilms over de Kerstman. Nederland had een film als deze nodig en uiteraard heeft Dick Maas er alles aan gedaan om de effectief te laten zijn.

Special effects

De film is niet ergens echt eng, maar door de vele schrikeffecten, droge humor en het vele bloed kunnen we niet anders zeggen dan dat de film zijn werk doet zoals het bedoeld is. Groot meester Dick Maas heeft weer vele spectaculaire achtervolgingen, schrikmomenten en veel special effects in zijn film gestopt.

Voor een leuk avondje uit, een echte aanrader.
© 2010 - 2019 Edwin666, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: SintrecensieFilmrecensie: SintDick Maas staat garant voor actie en horror. Meestal met de botte bijl … soms letterlijk en dat is wat hij ook met Sint…
Theaterrecensie: One Man Show van Huub StapelrecensieTheaterrecensie: One Man Show van Huub Stapel“Mannen komen van mars, vrouwen komen van venus” zoals Huub Stapel zijn one man show heet en inmiddels alle theaters in…
5 december en de pakjespieten5 december en de pakjespietenIeder jaar is het op vijf december pakjesavond en komt de Sint bij veel kinderen op bezoek met zijn Pieten om cadeautjes…

Reageer op het artikel "Sint: de film van Dick Maas - Recensie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Edwin666
Gepubliceerd: 18-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!