InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Films Stephen King

Films Stephen King

Films Stephen King De wereldberoemde "master of Horror" Stephen King heeft een groot aantal bestsellers op zijn naam staan. Veel van zijn boeken zijn verfilmd als televisiereeks of bioscoopfilm. In dit artikel: de bekendste films van Stephen King en een beknopte beschrijving van de inhoud.

IT - Stephen King

Dertig jaar geleden werd het stadje Derry geteisterd door mysterieuze verdwijningen van kinderen. Zeven kinderen zweerden destijds om wraak te nemen op de moordenaar, een bovennatuurlijke clown. Dertig jaar later begint het moorden opnieuw en de inmiddels volwassen geworden kinderen van toen ontmoeten elkaar om voorgoed het kwaad uit te roeien.

Dreamcatcher - Stephen King

De vriendschap van Josney, Henry, Pete en Beaver wordt op de proef gesteld door een gruwelijk wezen. Enkelen zullen sterven en enkelen zullen de wereld redden van bedreiging.

Secret Window - Stephen King

De succesvolle schrijver Morton Rainey (Johnny Depp) heeft zich teruggetrokken in zijn huisje aan de oevers van Tashmore Lake. Op een dag staat een vreemde man voor zijn deur. Hij stelt zich voor als John Shooter en beweert dat Morton zijn verhaal heeft gestolen. Morton probeert het tegendeel te bewijzen door het originele verhaal te vinden, maar de bedreigingen van John Shooter worden steeds heftiger. Dan probeert Morton te herhalen wie John werkelijk is.

Christine - Stephen King

Christine is een oldtimer uit 1958 met een duivelse wil. De tiener Arnie is op slag verliefd als hij de auto voor het eerst ziet. Hij steekt al zijn tijd en energie in het opknappen van de wagen. Hij gaat zich steeds merkwaardiger gedragen, merkt ook zijn vriendin. Degene die tussen hem en Christine komt, wordt het slachtoffer van Christine's wraak..

The Mist- Stephen King

De inwoners van een klein stadje worden geconfronteerd met een dichte mist. In de mist bevinden zich monsterlijke wezens die mensen verslinden. David Drayton en zijn zoontje zitten vast in de lokale supermarkt, met nog een aantal mensen. Alleen door samenwerking kunnen zij overleven en uit de klauwen blijven van de gruwelijke wezens uit de mist. Maar al snel valt de groep uiteen. Mrs. Camody is ervan overtuigd dat het eind der tijden nabij is en zij stelt een krankzinnige oplossing voor, waar veel mensen zich in kunnen vinden. David weet niet voor wie hij meer angst heeft: de monsters buiten of de "monsters" binnen.

Silver Bullet - Stephen King

Een stadje, Main, wordt geteisterd door een weerwolf die iedere maand actief wordt met volle maan. Marty, een gehandicapte jongen, probeert de weerwolf te stoppen.
© 2011 - 2018 Rebeccahoogers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieSchrijfboek: Stephen King Over leven en schrijven`Over leven en schrijven' is het schrijfboek van Stephen King. In dit boek geeft hij tips voor mensen die ook graag boek…
De bekende schrijver Stephen KingStephen King is geboren op 21 september 1947 in Portland. Hij is bekend geworden door zijn vele horrorverhalen. Zijn boe…
Stephen King's ITrecensieStephen King's ITAlles waar je ooit bang van hebt gehad blijkt een reden te hebben. Soms is die reden iets dat teruggaat naar je jeugd.
recensieBoekrecensie: De vervloeking - Stephen KingDe vervloeking is een roman van Stephen King uit 1985 over de wraak van een zigeuner. Oorspronkelijk werd de roman uitge…

Reageer op het artikel "Films Stephen King"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rebeccahoogers
Laatste update: 07-01-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Schrijf mee!