InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Filmrecensie: Fair game
recensie

Filmrecensie: Fair game

Filmrecensie: Fair game Regisseur Andrew Sipes verfilmde het boek van Paula Gosling Fair Game in 1995. Het is Craffords speelfilmdebuut en waarschijnlijk ook haar afscheid worden. Deze actiefilm had weliswaar de juiste ingrediënten, maar kwam niet uit de verf. Waarbij Crawford het met name voor de kiezen kreeg.

De film / het verhaal

Uitgangspunten verhaal

Het verhaal draait om advocate Kate McQueen, gespeeld door Cindy Crawford, en politieman Max Kirkpatrick, gespeeld door William Baldwin. Een van McQueens zaken dreigt te escaleren als ze de alimentatie voor een cliënte probeert binnen te halen. Hier lijken andere partijen achter te zitten als ze thuis letterlijk uit haar huis geblazen wordt. Kirkpatrick geloofd dat er meer achter zit en neemt haar mee naar een ‘safehouse’. Maar door haar gebruik van de creditcard komt de vijand ook hier achter haar verblijfplaats.

Op de vlucht

Een aantal van Kirkpatricks politievrienden sterven tijdens deze aanval en Kikpatrick heeft zich nu tot doel gesteld dit op te lossen en McQueen er levend af te laten komen. Hij weet haar door een aantal aanvallen te loodsen en komt er dankzij haar onder handen zijnde zaken achter dat het om de KGB gaat en daarmee snapt hij ook dat ze hen continu wisten te vinden. De geavanceerde apparatuur van de achtervolgers is hen steeds een stap voor.

Transactie

Tot ze echt contact krijgen en er uitgesproken wordt wat ze van elkaar willen. De boot die linkt naar een van haar klanten is ‘the place to be’ en waar de transactie plaats moet vinden. Kirkpatrick bedenkt iets waar hij hoopt dat ze inlopen, alleen wordt McQueen intussen gevangen genomen en lijkt het erop alsof de vijand wint.

Vlak voor de financiële transactie gebeurt er echter iets wat alles weer de andere kant heel laat gaan en zoals het in de film hoort, de goede overwinnen.

De recensie

Achter de schermen

De film won in 1995 prijzen in de Razzie Awards, wat staat voor heel erg slecht. Regisseur Andrew Sipes en bekend producer Joel Silver, die meesterwerkjes als the Matrix op zijn nam schreef, konden geen succes maken van de film. Hoewel de film de juiste ingrediënten heeft, actie, mooie vrouwen en een stoere redder, was het verhaal mager en acteerwerk ronduit slecht. Screenplayschrijver Fletcher wist het oorspronkelijke boek niet om te buigen naar een pakkend verhaal. De film kostte grofweg zo’n 50 miljoen dollar en bracht nog geen 12 miljoen dollar op. Warner Bros bracht de film uit en werd deels opgenomen in de studio van producer Silver.

De acteurs en het verhaal

Het begint al met het feit dat er geen goed samenspel tussen acteurs Baldwin en Crawford is, het is geen duo en er spat niets van het scherm. Dit is gedurende de hele film goed zichtbaar. De grappige Salma Hayek die het ex vriendinnetje van Baldwin speelt is in het begin nog wel amusant, maar verder is het een routinematige film.

Het verhaal is plat geschreven, weinig verrassends en vooral geschreven naar snelheid. Wat op zich niet erg hoeft te zijn, als het verhaal pakkend blijft en er verrassende elementen in verwerkt zijn. Aangezien het juist daaraan ontbreekt, is het een saaie speelfilm geworden met slecht acteerwerk en een mager verhaal. Om die reden kruipt de film voorbij.

Naast Baldwin, Crawford en Hayek spelen ook Steven Berkoff, Chris McDonald, Miquel Sandoval en Johann Carlo een belangrijke rol. De film is de koop en te huur op DVD, maar zeker geen aanrader.

Lees verder

© 2011 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fair Trade: eerlijke handel, eerlijke productenFair Trade: eerlijke handel, eerlijke productenFair Trade, te term zien we steeds meer opduiken op producten in winkels en tijdschriften, maar wat is Fair Trade?
Acteursfamilie BaldwinActeursfamilie BaldwinDe 4 Baldwin broers zijn samen goed voor heel wat speelfilms en televisieseries en hebben afzonderlijk van elkaar naam o…
Filmrecensie: 800 Leagues down the AmazonrecensieFilmrecensie: 800 Leagues down the AmazonJules Verne heeft nogal wat op zijn naam staan, een daarvan is bovenstaande titel. Luis Llosa regisseerde de versie van…
Fair Play, code onder sportersFair Play, code onder sportersHoe sportief is de sport? Er is veel aangedaan om de sportiviteit weer terug te krijgen en het lijkt redelijk succesvol.…

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Fair game"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 14-02-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Thrillers
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!