InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Film Het Bombardement met Jan Smit, Hendrickx, Cox, Weerts

Film Het Bombardement met Jan Smit, Hendrickx, Cox, Weerts

Film Het Bombardement met Jan Smit, Hendrickx, Cox, Weerts Het Bombardement is een Nederlandse speelfilm met in de hoofdrol Jan Smit als de bokser Vincent en Noortje Herlaar als Eva. Tussen hen ontstaan een liefde die zich afspeelt in het Rotterdam van mei 1940. De periode waarin Nederland wordt bezet en Het Bombardement in Rotterdam plaatsvindt. Jan Smit neemt tevens de titelsong voor zijn rekening. Naast Jan Smit Monic Hendrickx, Gerard Cox en Mike Weerts. De film verschijnt eind 2012 of begin 2013 in de Nederlandse bioscopen. Ate de Jong regisseert de film.

Verhaal

De film Het Bombardement gaat over de aanval van Duitsland op Rotterdam in mei 1940. De film speelt zich af tussen 10 mei 1940 en 14 mei 1940, de dag van Het bombardement in Rotterdam. Uiteindelijk leidde deze aanval tot de overgave van Rotterdam. Op dreiging dat ook andere Nederlandse steden zouden worden aangevallen, gaf Nederland zich over aan de Duitsers. Hiermee begon een bezetting die vijf jaar zou duren.

Een onmogelijk liefdesverhaal speelt zich af tijdens de vijf dagen voor de bezetting. Eva komt naar Rotterdam om te trouwen, om hiermee haar familie te redden. De inval van de Duitser verandert echter alles in een klap. Ze loopt Vincent, een jonge bokser, tegen het lijf. Hij is degene die haar redt tijdens de inval. Vlak daarna trouwt ze met Dirk, maar dan beginnen de eerste bommen te vallen. Zal het Vincent opnieuw lukken om Eva, het Duitse meisje waar bij verliefd op is geworden, te redden?

Cast & crew

Jan Smit speelt Vincent de Graaf
Jan Smit is een Nederlandse zanger die zijn carriere begon met het liedje Ik zing dit lied voor jou alleen. Het werd meteen een nummer één hit. Daarna volgende hits als Als de morgen is gekomen, Cupido, Mi Rowsu en Op weg naar geluk. Hij was niet eerder in een film te zien. Hij maakt met deze film zijn acteerdebuut. Naast de rol van Vincent, zal Jan Smit ook de titelsong voor zijn rekening nemen.

Noortje Herlaar speelt Eva
Noortje Herlaar is vooral bekend geworden door de zoektocht Op zoek naar Mary Poppins. Ze won dit programma en stond anderhalf jaar op de planken als Mary Poppins in de gelijknamige musical. Daarna was ze te zien in de musicals De Producers en Saturday Night Fever. Op televisie was ze daarnaast te zien in verschillende reclames en in onder andere ít Spaanse Schaep en ít Schaep met de vijf poten. Ze was niet eerder in een film te zien en beleeft net als Jan Smit in Het Bombardement haar speelfilmdebuut.
Update: Inmiddels is bekend geworden dat Noortje Herlaar zich heeft teruggetrokken uit de film. Mede omdat de financiering van de film nog niet rond was en omdat ze de kans kreeg een rol te gaan spelen in de serie Moeder, ik wil bij de revue. Of de film doorgaat en wie de rol van Herlaar overneemt is tot op heden nog niet bekend.

Roos van Erkel speelt Eva
Roos van Erkel zal de rol overnemen van Noortje Herlaar. Ze speelde niet eerder in een bioscoopfilm. Wel was ze te zien in het theater in het toneelstuk Hoe overleef ik (zonder) liefde?.

Naast Jan Smit zal Gerard Cox in de huid kruipen van de eigenaar van een Rotterdams hotel waar Eva vanuit Duitsland arriveert. Hendrickx speelt Eva's moeder en Mike Weerts neemt de rol van Vincents broer Chris op zich.

Ate de Jong regisseur
Ate de Jong is producent en regisseur. Hij regisseerde onder andere de films Brandende liefde, Alle dagen feest, Highway to Hell en Fogbound. Voor de film Het Bombardement vervangt hij Mike van Diem, die in eerste instantie aan de film was verbonden.

Paul Ruven producent
Paul Ruven richtte het bedrijf Talented United op. Een onderneming die film, tv en andere media ontwikkelt en produceert. In 2012 kwam Paul Ruvenís film Gangsterboys uit en in datzelfde jaar nam hij Me & Mr Jones op in Aruba. Een film over de verdwijning van Natalee Holloway.
© 2012 - 2019 Blackshadow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De 10 grootste bombardementen op NederlandWanneer er gedacht wordt aan bombardementen op Nederland, komt uiteraard Rotterdam naar voren. Maar dat is niet de enige…
Biografie van zanger: Jan SmitJan Smit is een Nederlandse zanger uit het beroemde vissersdorp Volendam. Hij is getrouwd met Liza Plat en samen heeft h…
Het bombardement op RotterdamHet bombardement op RotterdamSlechts dertien minuten duurde het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. In die tijd gooiden Duitse bommenwerpers 97…
WO II: Het bombardement op MiddelburgWO II: Het bombardement op MiddelburgHet meest bekende bombardement aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Nederland is het bombardement op Rotterdam. N…
Beleggen in filmsBeleggen in filmsHet beleggen in films kan veel geld opleveren, maar is ook risicovol. Er zijn verschillende Nederlandse films geweest wa…
Bronnen en referenties
  • www.bombardementdefilm.nl

Reageer op het artikel "Film Het Bombardement met Jan Smit, Hendrickx, Cox, Weerts"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Blackshadow
Laatste update: 08-05-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!