InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > This Means War met Reese Witherspoon en Chris Pine

This Means War met Reese Witherspoon en Chris Pine

This Means War met Reese Witherspoon en Chris Pine De film This Means War gaat over twee CIA-spionnen die erg succesvol zijn in hun werd, maar die het privé minder goed voor elkaar hebbe. Ze komen tot de ontdekking dat ze beide daten met dezelfde vrouw. Al snel worden de vrienden elkaars grootste vijanden. Hoofdrollen worden gespeeld door Reese Witherspoon, Chris Pine en Tom Hardy. De film is vanaf 23 februari 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Over de film

De film This Means War gaat over twee CIA-agenten FDR en Tuck. Beide hebben een totaal verschillende manier van werken, maar beide zijn succesvol. In hun privéleven is dit alleen net even iets anders. Daar zijn ze minder succesvol. Via een datingsite komt Tuck in contact met Lauren. Ze is testers van consumentenproducten. Ook zij lijkt in haar werd zeer succesvol, vooral omdat ze zo kritisch is. Dit zorgt er alleen wel voor dat het vinden van de ware niet echt lijkt te lukken. Toevallig komt Lauren niet alleen in contact met Tuck, maar ook met zijn collega en vriend FDR. Als snel komen ze erachter dat ze met dezelfde vrouw daten. In harmonie besluiten ze de keuze aan Lauren over te laten. Alleen laten ze dit niet zomaar gebeuren. Ze gooien alles in de strijd om elkaar af te troeven. Hun CIA-technieken worden hierbij niet gespaard. Hun speciale vaardigheden en uitgebreide netwerken met contacten worden aangewend om ervoor te zorgen dat ze er beter uitkomen dat de concurrent. Al snel worden de vrienden elkaars grootste vijanden.

In eerste instantie zou Bradley Cooper een van de rollen in deze film op zich nemen. Ook Seth Rogan trok zich terug uit het project. De film heeft lange tijd de titel Spy vs. Spy gedragen, voordat het slechts een paar maanden voor de release werd verandert in This Means War. Deze romantisch comedy actiefilm is vanaf februari 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Cast en Crew

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon speelt de rol van consumentenproducten tester Lauren. Veel bekendheid verwierf ze door de vertolking van Elle Woods in de films Legally Blonde en Legally Blonde 2. Voor haar rol van June Cart Cash in Walk the line ontving ze een Academy Award. De film gaat over het leven van Johnny Cash. Ze was ook te zien in onder andere American Psycho, Election en Just like heaven.

Chris Pine

Chris Pine is in This Means War te zien als CIA-agent. Hiervoor speelde hij in meerdere andere films, waaronder The Princess Diaries 2, Unstoppable en Star Trek. Hij zal ook te zien zijn in de vervolg film van Star Trek. Hij was in verschillende series te zien, zoals ER, CSI: Miami en Six Feet Under.

Tom Hardy

Tom Hardy speelt de rol van CIA-agent in de film. Hij speelde in korte tijd in veel verschillende films en series. De meest bekende hieruit zijn onder andere Inception, Warrior, Bronson en Star Trek. In 2004 werd hij genomineerd voor een Laurence Olivier Award voor meest belovende nieuwkomer.

McG

McG (McGinty) neemt de regie van de film op zich. Hij regisseerde en produceerde eerder onder andere Supernaturel, Nikita, Charlie’s Angels en We Are Marshall. Hij bracht de film Terminator Salvation uit en was producent van het programma’s The Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll en Pussycat Dolls Present: Girlicious.

Naast Reese Witherspoon, Chris Pine en Tom Hardy zijn ook Til Schweiger (Inglourious Basterds) als FBI-agent, Chelsea Handler als Trish en Laura Vandervoort (Smallville) als Britt te zien in de film.

Kritieken

Veronica Magazine schreef over de film:
"De altijd guitige Reese Witherspoon moet kiezen tussen de smooth player FDR (Chris Pine) en de ruwe bolster met blanke pit Tuck (Tom Hardy). Dat levert een paar hilarische momenten op, maar het gekunstelde misdaadverhaaltje dat de film van wat explosieve actiescènes moet voorzien, leidt eigenlijk alleen maar af. Ratelende machinegeweren en boeven die van grote hoogte te pletter vallen doen afbreuk aan de chemie tussen de drie hoofdrolspelers. Dat is natuurlijk een wat makkelijke manier om ook eens wat mannelijk publiek naar een romcom te trekken, maar het moet gezegd: zowel de bromance als de liefdesdriehoek doet zijn werk prima – het eerste zelfs nog effectiever dan het tweede."
© 2012 - 2018 Blackshadow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
Hollywood beautygeheimenOntdek de beautygeheimen van Hollywood actrices als Demi Moore, Reese Witherspoon, Catherine Zeta-Jones, Jessica Alba, e…
Films maken met Windows Live Movie MakerFilms maken met Windows Live Movie MakerWindows Live Movie Maker is een standaard programma op uw computer of laptop. Met dit programma kunt u films maken, zoal…
Bronnen en referenties
  • www.imdb.com

Reageer op het artikel "This Means War met Reese Witherspoon en Chris Pine"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Blackshadow
Gepubliceerd: 17-02-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!