InfoNu.nl > Muziek en Film > Filmsterren > Winnaars van de Golden Globe prijzen voor films in 2014

Winnaars van de Golden Globe prijzen voor films in 2014

Winnaars van de Golden Globe prijzen voor films in 2014 Een keer per jaar deelt de Hollywood Foreign Press Association de Golden Globes uit. De meest recente uitreiking van de Golden Globes was op 12 januari 2014, in het Beverly Hilton Hotel in Californië. De Golden Globes worden sinds 1944 uitgereikt aan de beste acteurs en actrices. Naast prijzen voor de beste hoofdrolspelers worden er ook prijzen uitgereikt voor de beste bijrol en voor onder andere de beste film, beste filmmuziek en beste regisseur. Er worden altijd een aantal mensen per prijs genomineerd. Vervolgens worden uit deze genomineerden de winnaars voor de verschillende categorieën gekozen. In het onderstaande overzicht worden van elke filmcategorie de genomineerden en de winnaars benoemd.

Golden Globe voor beste film

Er zijn vier Golden Globe prijzen voor de beste film, één voor de beste drama, één voor de beste musical of comedy, één voor de beste animatiefilm en één voor de beste buitenlandse film. De film 12 years a slave kreeg dit jaar de prijs voor beste dramafilm. De andere genomineerden waren Captain Phillips, Gravity, Philomena en Rush. De prijs voor beste comedy/musical ging naar American Hustle. De overige genomineerden waren Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska en The Wolf of Wall Street. De beste animatiefilm was Frozen. Ook The Croods en Despicable Me 2 waren genomineerd. De prijs voor beste buitenlandse film ging naar The Great Beauty uit Italië. De overige genomineerden waren de Franse film Blue is the Warmest Colour, de Deense film The Hunt, The past uit Iran, en The Wind Rises uit Japan.

Golden Globe voor beste acteur en actrice in een drama

Matthew McConaughey heeft dit jaar de Golden Globe voor beste acteur in een dramafilm in de wacht gesleept voor zijn rol in de film Dallas Buyers Club. Hij versloeg hiermee Chiwetel Ejiofor, Idris Elba, Tom Hanks en Robert Redford, die allen ook genomineerd waren voor deze prijs. Bij de vrouwen won Cate Blanchett voor haar rol in Blue Jasmin. De andere genomineerden waren Sandra Bullock, Judi Dench, Emma Thompson en Kate Winslet.

Golden Globe voor beste acteur en actrice in een comedy of musical

Leonardo DiCaprio ontving dit jaar de prijs voor beste acteur in een comedy of musical voor zijn rol in The Wolf of Wall Street. Christian Bale, Bruce Dern, Oscar Isaac en Joaquin Phoenix waren ook genomineerd maar zagen dit jaar de prijs aan zich voorbijgaan. Voor haar rol in American Hustle kreeg Amy Adams de prijs voor beste actrice. De overige genomineerden waren Julie Delpy, Greta Gerwig, Julia Louis-Dreyfus en Meryl Streep.

Golden Globe voor beste bijrol

Jared Leto had de beste bijrol in de film Dallas Buyers Club. Barkhad Abdi, Daniël Brühl, Bradley Cooper en Michael Fassbender waren ook genomineerd. Jennifer Lawrence won de prijs voor beste vrouwelijke bijrol, met haar rol in de film American Hustle.Sally Hawkins, Lupita Nyong'o, Julia Roberts en June Squibb waren genomineerd maar kregen geen prijs.

Golden Globe voor beste regiseur

Paul Greengrass, Steve McQueen, Alexander Payne en David O. Russel waren allen genomineerd maar zagen de prijs aan zich voorbijgaan toen de vijfde genomineerde, Alfonso Cuarón de Golden Globe kreeg voor zijn film Gravity.

Golden Globe voor beste filmmuziek

U2 en Danger Mouse wonnen dit jaar de prijs voor beste filmmuziek voor hun nummer Ordinary Love uit de film Mandela: Long Walk to Freedom. De overige genomineerden waren:
  • Coldplay met het nummer Atlas
  • Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez met het nummer Let It Go
  • Ed Rush, George Cromarty, T Bone Burnett,Justin Timberlake, Joel Coen en Ethan Coen met het nummer Please Mr.Kennedy
  • Taylor Swift en Jack Antonoff met het nummer Sweeter Than Fiction
© 2014 - 2018 J1989, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sarah Jessica ParkerSarah Jessica Parker is geboren op 25 maart 1965 te Ohio in Amerika. Haar grootste bekendheid heeft ze verworven met de…
Genomineerden en winnaars van Spiel des Jahres 2014Genomineerden en winnaars van Spiel des Jahres 2014Het Spiel des Jahres, in het Nederlands spel van het jaar, is een prestigieuze prijs die jaarlijks te Hamburg uitgereikt…
Kredietkaart: KBC Mastercard globe (BE)Kredietkaart: KBC Mastercard globe (BE)Banken hebben tegenwoordig een groot aanbod aan bank- en kredietkaarten. KBC heeft de MasterCard Globe, een wereldwijd a…
Brad Pitt, filmacteur en producentWilliam Bradley (Brad) Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18 december 1963) is een Amerikaans filmacteur en -producent. Hij kreeg…
Actrice: Nicole KidmanNicole Kidman was aanvankelijk vooral bekend als de vrouw van Tom Cruise. Maar Kidman heeft inmiddels bewezen dat ze vee…
Bronnen en referenties
  • http://www.goldenglobes.com/

Reageer op het artikel "Winnaars van de Golden Globe prijzen voor films in 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: J1989
Gepubliceerd: 16-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!