Acteur: Joe Manganiello

Joe Manganiello is een Amerikaanse acteur, geboren op 28 december 1976 in Pittsburgh, Pennsylvania. Hij is sinds 1999 professioneel acteur. Zijn eerste grote rol was als Eugene "Flash" Thompson in Spiderman uit 2002. Zijn grote doorbraak kwam echter pas in 2010 met zijn rol als Alcide Herveaux in de televisieserie True Blood.

Privé leven

Biografie

Joseph Micheal Manganiello werd geboren op 28 december 1976 in Pittsburgh, Pennsylvania. Zijn ouders zijn Charles John en Susan Manganiello. Zijn vader is van Italiaanse en zijn moeder van Armeense, Kroatische en Duitse afkomst. Hij heeft ook nog een jongere broer, Nicholas. Joe was een student aan de St. Bernard School, een Rooms-katholieke school in Mt. Lebanon. Daarna is hij naar Mt. Lebanon High School gegaan, waar hij in 1995 afstudeerde. Tevens won hij in 2011 de Great Alumni Award van diezelfde high school. Na zijn high schoolperiode nam hij deel aan vele sportactiviteiten. Hij werd aanvoerder van zijn voetbal-, basketbal- en volleybalteam. Alle sporten beoefende hij allemaal op hoog niveau. In het laatste jaar van high school heeft hij rollen gespeeld in verschillende toneelstukken. Ook was hij betrokken bij de televisiestudio van de school. Hij leende toen spullen om films te maken met vrienden. Dit heeft hem ertoe aangezet om een betere filmmaker te worden.

Na een aantal sportblessures waardoor het voor hem onmogelijk werd gemaakt om sport op hoog niveau te beoefenen, schreef hij zich in voor de Carnegie Mellon School of Drama. Deze school is gespecialiseerd in het opleiden van acteurs, actrices en muzikanten. Hij werd echter afgewezen en daarom schreef hij zich in voor de universiteit van Pittsburgh. Hier werkte hij in het theater en volgde hij alle theaterlessen die er werden gegeven. Dit deed hij met de ambitie om alsnog toe gelaten te worden op de School of Drama. Een jaar later probeerde hij het nog een keer en werd hij vervolgens als 1 van de 17 studenten alsnog toegelaten op de School of Drama. Hij kreeg veel rollen in theaterproducties en hij speelde ook een rol in een studentenfilm met de titel Out of Courage 2: Out of Vengeance, die hij tevens schreef en produceerde. In 2000 studeerde hij af en ging hij naar Los Angelos en New York, waar hij tijdens zijn studententijd een netwerk had opgebouwd.

Joe's liefdesleven

Er is niet veel bekend over zijn liefdesleven. Wel is bekend dat hij in juli 2014 bekend heeft gemaakt dat hij date met Sofia Vergara, de ster uit de serie Modern Family.

Carrière

In zijn studententijd heeft hij in meerdere theaterproducties gespeeld. Dit waren onder andere When We Dead Awaken en The Merchant of Venice. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Los Angeles. Daar schreef hij zich in bij een agentschap en die bezorgde hem drie dagen later een auditie als Peter Parker in Spider-Man uit 2002. Hij kreeg uiteindelijk de rol van Eugene "Flash" Thompson, de pestkop van Peter Parker. De jaren daarna heeft hij geen rol toebedeeld gekregen. Hij raakte namelijk aan de drank en verkeerde in de waan dat hij zijn succes had bereikt met de rol als Flash. Hij is af gaan kicken en tijdelijk in de bouw gaan werken om zijn leven weer op te pakken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In 2006 kreeg hij namelijk een rol in So Notorious, een televisieserie. Daarnaast kreeg hij nog in datzelfde jaar kleine gastrollen in Las Vegas, Jake in Progress en Close to Home.

In 2007 verscheen hij in een aflevering van Scrubs, American Heiress en ER. Hij speelde de hoofdrol als Leo Belraggio, een jazzmuzikant uit New York, in Unusual Acts of Devotion in juni 2009. Ook kreeg hij in datzelfde jaar een gastrol in de bekende komedieserie How I Met Your Mother. Een jaar eerder kreeg hij in het vijfde seizoen van One Tree Hill de rol van de bartender Owen Morello. Hij speelde deze rol tevens in het zesde en zevende seizoen van de serie. Ook heeft hij zijn opwachting gemaakt in de serie 'Til Death voor twee afleveringen, die te zien is op de televisiezender Fox. Joe moest voor de hoofdrol in Behind Enemy Lines: Colombia in 2009, waarin hij een marinier speelde, flink trainen. Hij deed dit meerdere maanden achter elkaar en huurde zelfs een ex-marinier in om hem hierbij te helpen. Zijn echte doorbraak kwam bij de rol als weerwolf Alcide Herveaux in het derde seizoen in de beroemde serie True Blood. Hiervoor kreeg hij vele awards toebedeeld die voornamelijk te danken waren aan zijn gespierde uiterlijk. Oorspronkelijk had hij een auditie gedaan voor de rol van een andere weerwolf in de serie, maar hij kreeg uiteindelijk de rol van Alcide aangeboden. Ook hiervoor trainde hij vijf maanden om spieren te kweken. Daarnaast liet hij zijn baard groeien en zorgde hij voor een bruin kleurtje voor deze rol.

Verrassend is het feit dat Joe gevraagd was voor de rol als Superman in Man of Steel. Echter door problemen met zijn schema, mede door zijn rol in True Blood, was hij gedwongen om dit af te wijzen. Ze hadden zelfs al de maten van Joe opgemeten voor het Supermanpak. Na het vierde seizoen van True Blood speelde hij een rol in de boekverfilming van What To Expect When You're Expecting. Uiteraard mocht hij met zijn gespierde lichaam ook niet ontbreken in de film Magic Mike. Hierin speelde hij een stripper. Na Magic Mike heeft hij naast Arnold Schwarzennegger in de film Sabotage een rol mogen vertolken.
© 2014 - 2020 Kevin701, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mike - De kip die 18 maanden zonder kop leefdeBent u in de stemming voor een macaber maar waargebeurd verhaal? Dan laten we u graag kennismaken met Mike, the Headless…
Filmrecensie: The Legend of HerculesrecensieFilmrecensie: The Legend of HerculesHercules is een klassieke figuur uit de Griekse mythologie waar al heel wat films aan gewijd zijn. In de film The Legend…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Afpersing van het bedrijfsleven: hoe werkt het?Afpersing van het bedrijfsleven: hoe werkt het?Naalden in broodjes die een vliegmaatschappij serveert, een anonieme brief op het huisadres van de directeur, intimidere…
Al Pacino: Amerikaanse acteur van grote klasseAl Pacino: Amerikaanse acteur van grote klasseAl Pacino (New York, 25 april 1940) is een van de beroemdste filmacteurs van de afgelopen eeuw. Hij schitterde in The Go…
Bronnen en referenties
  • http://www.imdb.com/name/nm0542133/

Reageer op het artikel "Acteur: Joe Manganiello"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kevin701
Gepubliceerd: 20-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!