InfoNu.nl > Muziek en Film > Filmsterren > Alles Over Anna Nicole Smith

Alles Over Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith was een amerikaans fotomodel en actrice die internationale bekendheid kreeg toen ze in 1994 op 26-jarige leeftijd met een toen 89-jarige miljardair trouwde.

WIE WAS ANNA NICOLE SMITH ?

Anna Nicole Smith wiens echte naam Vicky Lynn Hogan was werd geboren op 28 november 1967 in Houston te Texas. Haar vader Donald Eugene Hogan liet z'n gezin in de steek toen ze amper 1 jaar oud was. Ze kende een vrij onbezorgde jeugd,doch maakte haar middenschool niet af en ging werken op 17 jarige leeftijd. Toen ze als serveerster werkte in Jim's Krispy Fried Chicken maakte ze kennis met Billy Wayne Smith die kok was in het restaurant. Op 4 april 1985 trouwden ze. Zij was 17 en hij was slechts 16 jaar. Het jaar daarop werd hun zoon Daniel Wayne Smith geboren en nog een jaar later gingen ze uit elkaar. Het zou echter nog tot 1993 duren eer ze officieel gescheiden waren. Anna Nicole werkte na dat zij en Billy Wayne uit elkaar waren een tijdje bij de keten Wal-Mart en opnieuw als serveerster bij de keten Red Lobster. Geen van de baantjes bracht genoeg geld in het laatje en zo werd Anna Nicole Smith uiteindelijk stripster. In 1991 begon ze met lessen om model te worden en verbale expressie. In oktober van datzelfde jaar zag ze in een krant een advertentie waarin modellen gezocht werden voor Playboy.

HAAR CARRIERE BIJ PLAYBOY

Playboy baas Hugh Hefner zette haar in maart 1992 op de cover van z'n bekende blootblad. Ze had toen nog de naam Vickie Smith. Zelf zei ze dat ze een tweede Marylin Monroe wilde worden. Dat lukte aardig want ze werd al snel één van Playboy's favoriete modellen. Ze liet haar borsten vergroten en dat wierp z'n vruchten af want in 1993 werd ze verkozen tot Playmate van het jaar. Vanaf toen ging ze ook door het leven als Anna Nicole Smith.

VERDERE MODELLENCARRIERE

Door haar populariteit slaagde ze er in om een contract te bemachtigen bij het jeans merk Guess waar ze de plaats in nam van Claudia Schiffer. Ook in 1993 was ze model voor de Zweedse kledinggigant Hennes & Mauritz (H&M) en was ze te zien in ondergoed op gigantische posters in Zweden,Noorwegen en later ook in de rest van Europa waaronder ook in België en Nederland. In 1994 werd een foto van Anna Nicole Smith gebruikt in het augustus nummer van New York Magazine. Ze begon een rechtszaak tegen het blad en eiste 5.000.000$ schadevergoeding wegens het onrechtmatig gebruiken van een foto en het niet nakomen van afspraken.

DE PLOTSE DOOD VAN ANNA NICOLE SMITH

Op 8 februari 2007 om iets voor 2 uur in de namiddag liep bij de centrale van 911 van Hollywood in Florida (niet te verwarren met Hollywood in Californië) een telefoontje binnen waarbij de security van het Hard Rock Hotel om assistentie vroeg van een ziekenwagen. De exacte woorden waren :

'We need assistance to Room 607 at the Hard Rock. It's in reference to a white female. She's not breathing and not responsive...actually, it's Anna Nicole Smith.'

Omstreeks 13:38 had haar bodyguard Anna Nicole bewusteloos aangetroffen in haar hotelkamer. De man heeft nog gepoogd om haar te reanimeren waarna ze naar het Memorial Regional Hospital werd overgebracht door de hulpdiensten. Daar kwam ze omstreeks 14:10 aan en werd er opnieuw gepoogd haar te reanimeren. Toen zelfs intubatie en electroshocks niet meer hielpen werd ze omstreeks 14:49 dood verklaard. Haar man Howard K. Stern was niet aanwezig maar verklaarde later wel dat Anna Nicole de avond daarvoor koorts had en dat ze zich al een paar dagen grieperig voelde. Volgens getuigen in de bar van het hotel was ze tijdens haar verblijf geregeld dronken in die mate dat ze zelfs niet meer op haar benen kon staan en naar haar kamer moest begeleid worden. De officiële doodsoorzaak is momenteel nog onbekend maar het hoofd van de politie verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat er een misdaad in het spel is. De juiste doodsoorzaak heeft men tot op heden nog niet bekend gemaakt. Ondanks dat haar moeder via juridische weg geprobeerd heeft om haar dochter in Texas te laten begraven werd Anna Nicole Smith (conform aan haar eigen laatste wens) op 2 maart 2007 begraven naast het graf van haar zoon op de bahama's.

HAAR FEL OMSTREDEN 2DE HUWELIJK

Toen ze in 1991 optrad in de stripclub Gigi's in Houston ontmoete ze de bejaarde olie-miljardair J. Howard Marshall met wie ze een relatie begon. Hij gaf haar ontzettend veel geschenken en vroeg haar verschillende keren om met hem te trouwen. Op 27 juni 1994 toen ze 26 jaar was en J. Howard Marshall de gezegende leeftijd van 89 jaar had bereikt stapten ze in het huwelijksbootje. Deze gebeurtenis zorgde natuurlijk voor een gigantische waterval van roddels. Waarom zou een 26-jarige Playmate met een man trouwen die meer dan 3 keer zo oud was als zijzelf ? Voor het geld misschien ? Ze heeft ook nooit met hem samengewoond en ook nooit sex gehad met de man naar eigen zeggen. Amper 13 maanden na het huwelijk ruilde J. Howard Marshall het tijdelijke met het eeuwige. Anna Nicole Smith erfde de helft van zijn fortuin dat 1,6 milard dollar bedroeg,maar dat werd juridisch aangevochten door J. Howard Marshall's zoon E. Pierce Marshall. Anna Nicole beweerde dat haar overleden man haar mondeling de helft van z'n fortuin had beloofd als ze met hem trouwde. In september 2000 kende een rechter haar de som van 449.754.134$ toe,doch juli 2001 werd dit vonnis door een rechtbank in Houston teniet gedaan en Anna Nicole Smith moest opdraaien voor de gerechtskosten die meer dan 1 miljoen dollar bedroegen. In hoger beroep kwam er in 2002 weer een andere beslissing. Deze keer kreeg Anna Nicole Smith de som van 88 miljoen dollar toegewezen. Weer volgde een beroepsprocedure en in mei 2006 oordeelde het U.S. Supreme Court in het voordeel van Anna Nicole Smith en gaf haar gelijk dat ze een deel van het fortuin van haar voormalige echtgenoot mocht opeisen via de rechtbank. Op 20 juni 2006 overleed E. Pierce Marshall op 67 jarige leeftijd en zijn weduwe Elaine T. Marshall zette de strijd verder. Met de dood van Anna Nicole Smith is het nu een hele resem advocaten die in naam van haar op 7 september 2006 geboren dochtertje de jacht op het geld verder zetten.

VAN WIE IS HET DOCHTERTJE VAN ANNA NICOLE SMITH ?

Op 1 juni 2006 kondigde Anna Nicole Smith aan via een clipje op haar website dat ze zwanger was. Na deze openlijke verklaring die gefilmd werd terwijl ze in een opblaasbootje in haar zwembad ronddobberde hulde ze zich in stilzwijgen,vooral over wie de vader was. De toen nog advocaat van Anna Nicole Smith, Howard K. Stern zei in een interview bij Larry King Live op CNN wel dat hij al jarenlang een geheime relatie met haar had en dus zo goed als zeker de vader is. Al vlug kwam er echter een ex-vriendje op de proppen. De fotojournalist Larry Birkhead beweerde dat hij de vader was en begon een rechtszaak om die stelling te bewijzen. Het meisje kreeg uiteindelijk de naam Dannielynn Hope Marshall Stern en op de geboorteakte staat Howard K. Stern als vader vermeld. Een rechter heeft ondertussen beslist dat er een DNA test zal gedaan worden om te bepalen wie de biologische vader van Dannielynn is. Met de dood van Anna Nicole Smith heeft de advocaat van Larry Birkhead gevraagd om een spoedprocedure te starten waarbij DNA van het lichaam van Anna Nicole Smith gebruikt mag worden. Dit verzoek werd geweigerd door de rechter. Het verhaal over wie de vader zou kunnen zijn,gaat echter nog verder. Zo staat in een interview met Donna Hogan,de jongere zuster van Anna Nicole te lezen dat Anna Nicole sperma van J. Howard Marshall heeft laten invriezen voor diens dood en dat ze zelfs aan haar familie heeft toegegeven dat diens zaad gebruikt werd. Zo zou ze door middel van kunstmatige bevruchting zijn kind gebaard hebben. Dit verhaal werd achteraf door Donna Hogan dan weer plots ontkend. Om de soap compleet te maken dook op 9 februari 2007 (één dag na haar dood - vreemd, zeer vreemd) ene Frédéric Prinz von Anhalt de man van Zsa Zsa Gabor op. Die beweerde op zijn beurt dat hij al heel lang een geheime relatie met Anna Nicole had en daarbij ook menige keren haar tuintje besproeid had en dus ook wel eens de vader van Dannielynn kon zijn. En achter deur nummer drie...ehh deur nummer 5 eigenlijk hebben we dan nog Alexander Denk een voormalige bodyguard die volgens eigen zeggen ook 'vuil manieren' gedaan heeft met zijn werkgeefster en deze man beweerd dat hij ook wel eens de vader zou kunnen zijn. Het is het nog niet afgelopen want als kers op de taart is er ook nog Mark "Hollywood" Hatten die beweert de vader te zijn want hij heeft 2 jaar samengewoond met Anna Nicole. Momenteel zit deze brave jongen op hotel...op kosten van de staat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

DE DOOD VAN HAAR ZOON

Op 10 september 2006 stierf de zoon van Anna Nicole in mysterieuze omstandigheden op de hospitaalkamer van zijn moeder terwijl hij haar en z'n pasgeboren zuster bezocht. Daniel Smith zou overleden zijn aan een dodelijke injectie van Zoloft,Lexapro en methadon. Vooral dat laatste is vreemd,want dat is enkel op voorschrift verkrijgbaar voor mensen die een heroïne of morfine verslaving hebben en er vanaf proberen te raken. Volgens Anna Nicole gebruikte haar zoon echter geen drugs. Zelf liet ze nog een tweede autopsie uitvoeren naast de officiële maar ook dat bracht geen uitsluitsel omtrent de dood van Daniel Smith. Hij werd begraven op de Bahamas waar hij samen met zijn moeder en Howard K. Stern woonde bijna 6 weken na z'n overlijden. Het mysterie zal dus wel altijd blijven bestaan. Twee weken na de dood van haar zoon trouwde Anna Nicole Smith wel nog even snel met Howard K. Stern. De foto's van de huwelijksplechtigheid werden al even snel verpatst aan People Magazine voor de ronde som van 1.000.000$.

EN VERDER...???

Met dit alles zouden we nog bijna vergeten dat Anna Nicole Smith ook te zien was in een aantal films en televisiereeksen. Erg spectaculair is het allemaal niet. Het mooiste beeld van Anna Nicole Smith krijg je door de documentaire Anna Nicole Smith : Exposed uit 1998 waar je een blik in het privéleven van het voormalige naaktmodel krijgt.

FILMOGRAFIE

 • 1994 : The Hudsucker Proxy (Za-Za)
 • 1994 : Naked Gun 33 1/3 : The Final Insult (Tanya Peters)
 • 1995 : To the Limit (Colette Dubois/Vickie Linn)
 • 1997 : Skyscraper (Carrie Wisk)
 • 1998 : Anna Nicole Smith : Exposed (Zichzelf)
 • 2003 : Wasabi Tuna (Zichzelf)
 • 2005 : Be Cool (Zichzelf)
 • 2006 : Illegal Aliens (Lucy)

TELEVISIEWERK

 • 1995 : The Naked Truth (1 aflevering als zichzelf)
 • 1998 : Sin City Spectacular
 • 1999 : Veronica's Closet (1 aflevering)
 • 1999 : Ally McBeal (1 aflevering als Myra Jacobs)
 • 2000 : N.Y.U.K. (Dr. Anita Hugg
 • 2002-2004 : The Anna Nicole Show (Zichzelf)

VIDEOCLIPS

 • 1993 : Bryan Ferry's Will You Love Me Tomorrow.
 • 2004 : Kanye West's The New Workout Plan.

ANNA NICOLE SMITH IN PLAYBOY

 • 1992 : Playboy cover van Maart
 • 1993 : Playboy's More to Love Playmate Vol. 9 Juni 1993 - cover
 • 1993 : Playboy's Nudes December 1993 - pagina 4
 • 1994 : Playboy's Bathing Beauties Maart 1994 - Stephen Wayda pagina 5

WAT JE MISSCHIEN NOG NIET WIST OVER ANNA NICOLE SMITH

 • De advertentie-campagne van H&M en de posters die daar bijhoorden waren zo populair in heel Europa dat er verschillende auto-ongelukken gebeurden van chauffeurs die hun aandacht op de weg verloren. In Vlaanderen werd het glas van bushokjes stukgeslagen om de poster te bemachtigen waarop H&M ingreep en in verschillende filialen van hun kledingketen een x aantal posters ter beschikking stelde op een bepaalde dag. Er stonden die dag enorme rijen mensen aan te schuiven nog voor de winkel openging en 5 minuten na opening waren alle posters reeds weg.
 • Het personage 'Hanna Nicola Smythe' in de soapreeks 'Passions' uit 1999 is gebasseerd op Anna Nicole Smith.
 • Haar moeder Virgie Hart werkt als hulpsheriff.

UITSPRAKEN VAN ANNA NICOLE SMITH

 • Ik ben het beu dat men mij beschuldigd van op geld uit te zijn. Het is nu eenmaal zo,dat ik opgewonden raak van levervlekken.
 • Ik had geen vriendjes,het is moeilijk om vriendjes te hebben als he thuis zit waar niemand je kent.
 • Ik wil de nieuwe Marylin Monroe worden en m'n eigen Clark Gable tegenkomen.
 • Ik moet nu dringend naar huis om te masturberen (in The Anna Nicole Show,na een dagje shoppen)
© 2007 - 2018 Ghostwriter, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Populaire en mooie meisjesnamen die beginnen met de letter ABen je op zoek naar een mooie naam voor je baby? Of gewoon benieuwd welke meisjesnamen die beginnen met de letter A in N…
Nicole Kidman in The OthersrecensieNicole Kidman in The OthersDat Nicole Kidman een goed actrice is bewijst ze o.a. in Australia, maar ze heeft meer mooie films op haar naam staan. T…
Nagellak Nicole by O.P.IEchte liefhebbers van nagellak kennen het merk O.P.I. wel, maar O.P.I. heeft ook nog een andere serie nagellak, deze hee…
Hendrik VIII en zijn 4e vrouw Anna van KleefHendrik VIII en zijn 4e vrouw Anna van KleefDe 4e vrouw van Hendrik de VIII was Anna van Kleef. Deze Duitse dochter van een hertog was zo lelijk dat Hendrik niet ee…
WK allround schaatsen 2010: 19, 20 en 21 maart 2010Het WK Allround van 2010 vindt wat later plaats in het jaar dan we gewend zijn, dit door de Olympische Spelen die in feb…

Reageer op het artikel "Alles Over Anna Nicole Smith"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ghostwriter
Gepubliceerd: 27-02-2007
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Schrijf mee!