Actrice Carrie Ann Moss

Actrice Carrie Ann Moss Een actrice die al weer de nodige jaren meedraait in de filmwereld van Hollywood, maar eigenlijk maar door een enkele rol bekend is. Deze dame die jaar privacy hoog in het vaandel heeft, heeft toch wel meerdere aardige rollen op haar naam staan.

Persoonijk

De vriendelijke Carrie Ann Moss, die genoemd is naar het nummer van The Hollies met de zelfde naam, werd op 21 augustus 1967 geboren in Burnaby, British Columbia (Canada). Ze heeft een oudere broer en ze leefde alleen met hun moeder. Op jonge leeftijd speelt ze al in musicals mee en gaat met dit gezelschap zelfs op tournee (o.a. door Europa). Na de middelbare school gaat ze een theateropleiding doen en in 1985 verlaat ze haar woonplaats om in Toronto model te worden. Zo kwam ze zoal in Japan en Spanje terecht.

Ze is in 1999 getrouwd met acteur Steven Roy en heeft 2 zonen (uit 2003 en 2005). Ze schermt haar gezin erg af van de buitenwereld en behalve dat Owen de naam van haar oudste zoon is, heeft ze verder nooit iets naar buiten gebracht.

Carrière

Gek genoeg begint haar carrière eigenlijk in Spanje. In de tv serie Dark Justice krijgt ze een rol en ze verhuisd in 1992 van Barcelona naar Los Angeles. Daarna krijgt ze een rol in een spin off van Melrose Place, genaamd Models Inc. en speelt een rol in Baywatch.

The Matrix

Haar doorbraak en grootste succes komt echter pas in 1999 als ze Trinity in The Matrix speelt. Samen met Keanu Reeves en Laurence Fishburne speelt ze daar een hoofdrol in (evenals de 2 vervolgfilms uit 2003). De voorbereidingen voor deze film waren enorm, want voor de eerste film is 8 maanden aan voorbereiding vooraf gegaan en voor deel 2 en 3 maar liefst 2 jaar. De opnames waren vnl. in australie. Carrie Ann heeft heeft eerder aangegeven dat het het naast een enorme ervaring ook een erg zware periode is geweest. Dit megaproject, inclusief animatie en games leverde totaal zo'n 1,6 biljoen dollar op.

Overige speelfilms en televisie

Tussen deze films door speelt ze in 2000 samen met Burt Reynolds en Richard Dreyfuss in de comedy ‘The Crew’ en maakt ze in 2000 samen met Val Kilmer de science fiction film ‘Red Planet’. Naast Judi Dench en Johnny Depp speelt ze ook nog in de succesvolle ‘Chocolat’ (deze film leverde maar liefst 153 miljoen dollar op) en haar rol in de film ‘Memento’ (ook 2000) werd hoog aangeschreven. Het werd echter geen kaskraker.

Door 2 zwangerschappen is het even iets rustiger maar in 2006 maakt ze de comedy ‘Fido’, ‘Snow Cake’ en ‘Mini’s First Time’. In 2007 komt daar bij ‘Disturbia’, met Shia LaBeouf en een aardig succes in de bioscoop. Datzelfde jaar maakt ze ook ‘Normal’ en in 2008 ‘Fireflies’ in the Garden, met o.a. Julia Roberts.

Heden

Aardige films, maar de hoofdrol zoals ze die neerzette in The Matrix, heeft ze tot op heden niet echt meer gehaald. Ze blijft tv en speelfilms combineren en voor 2009 staan er al weer nieuwe projecten op de rol (o.a. de film 'Love hurts' en de thriller Unthinkable met o.a. Samuel L. Jackson).

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Monica Bellucci, model en actriceMonica Bellucci, model en actriceDat Monica Bellucci meer dan alleen een fraaie actrice is, heeft ze in de loop der jaren wel laten zien. In 1988 begon z…
Veelzijdige Will SmithVeelzijdige Will SmithWe kennen Will Smith allemaal van zijn films, films die hem voor de Hollywoodbazen de acteur die het meest opbrengt maak…
Trendsetter HollywoodTrendsetter HollywoodEr is een lijn te herleiden uit de trendsetters van pakweg de afgelopen eeuw. We kopiëren met het grootste gemak wat Hol…
Speelfilm Sweet novemberrecensieSpeelfilm Sweet novemberSweet november is een romantische comedy aangevuld met een komische noot. Deze remake uit 2001 is een minder geslaagde v…

Acteur, regisseur en producer Denzel WashingtonActeur, regisseur en producer Denzel WashingtonDenzel Washington is de 30 jaar in het vak al weer even gepasseerd en op allerlei vlakken in Hollywood actief. Wat hij a…
Antonio BanderasAntonio Banderas heeft heel wat films op zijn naam staan. Met Desperado en The Legend Of Zorro heeft hij in de jaren neg…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tobler56, Wikimedia Commons (Publiek domein)

Reageer op het artikel "Actrice Carrie Ann Moss"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 26-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!