Bekende onbekende actrice Diane Keaton

Bekende onbekende actrice Diane Keaton Diane Keaton draait al weer jaren mee in Hollywood en naast wat regierollen is ze m.n. bekend als actrice in komische rollen. Ze staat garant - naast haar komische talent voor – kwalitatief goed spel.

Persoonlijk

Diane Keaton wordt op 5 januari 1946 geboren in Los Angeles als oudste van vier kinderen. Haar ouders waren Jack Hall, ingenieur weg en waterbouw, en Dorothe Keaton, huisvrouw en amateurfotografe.
Diane studeerde drama, maar maakte haar studie niet af en vertrok het laatste jaar van haar studie naar New York. Om bij de bond ingeschreven te zijn moest ze haar naam veranderen, Diane Hall stond al geregistreerd, en het werd haar moeders naam.

Ze is nooit getrouwd. Tijdens de periode van ‘Play it again, Sam’ had Diane Keaton een relatie met Woody Allen. Aansluitend had ze een relatie met Warren Beatty.

Carrière

Even was ze zangeres, maar met wat lessen van de theaterschool op zak kreeg ze in 1968 een bijrol in de Broadwayversie ‘Hair’. Een jaar later vroeg Woody Allen haar voor het toneelstuk ‘Play it again, Sam’ en blijkbaar was ze inmiddels in Hollywood opgevallen en kreeg ze in 1970 een rol in de komedie ‘Lovers and other strangers’.

Echt bekend werd ze overigens met haar rol in The Godfather en ze speelde de rol van Kay Adams ook in de opvolgende delen.
De filmversie van ‘Play it again, Sam’ nam ze ook voor haar rekening. Woody Allen bleef, ondanks dat ze geen relatie meer hadden, toch met haar samenwerken voor komische projecten.
  • Sleeper
  • Love and Death
  • Interiors
  • Annie Hall
  • Manhattan

Voor Annie Hall – dit zou autobiografisch zijn - won ze een Oscar.

Ook serieuze rollen

Ze speelde veel komische rollen maar wilde ook als serieus actrice te boek staan en eind jaren zeventig maakte ze ‘Looking for Mr. Goodbar’. Het leverde haar een Golden globe nominatie op. Vervolgens maakte ze enkele serieuze films die weinig succesvol zouden worden, maar de komedie deed het opnieuw goed.

De komische film ‘Baby Boom’ in 1987 werd een groot succes, om het vervolgens weer af te wisselen met minder succesvolle films als ‘The good mother’ en ‘Radio Days’.

Regie

Ze ging regisseren, zowel videoclips als voor televisie. ‘Unstrung Heroes’ was haar eerste speelfilm. Een mooie film over een moeder die haar zoon aan een ziekte verliest.

Toch weer komische

De komische momenten deden in 1995 weer hun intrede door samen met Steve Martin in “Father of the bride’ te spelen en een jaar later ‘The First Wives Club’ met Goldie Hawn en Bette Midler. Zeer succesvol in de bioscoop. En ook dit werd weer afgewisseld met minder succesvolle films.

In 2003 had ze weer een komische hit te pakken met ‘Something gotta give’ samen met Jack Nickelson en Keanu Reeves. Haar filmrelatie met Jack Nickelson, ook al op leeftijd en Keanu Reeves beduidend jonger was gewaagd, maar in de bioscopen deed de film het goed.

Inmiddels heeft ze ‘Because i said so’ en ‘Mama’s boy’ nog op haar naam gezet en ondanks dat de 60 jaar ruimschoots gepasseerd is, is ze nog volop bezig.
© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Something’s Gotta GiveSomething’s Gotta GiveEen romantische komedie met Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves! Een leuke komedie die zeker niet past in het r…
De hoogstandjes van acteur Jack NicholsonDe hoogstandjes van acteur Jack NicholsonHollywood kent vele namen en slechts enkele van deze namen betreft acteurs/actrices die net dat beetje extra aan een rol…
Keanu Reeves zijn pieken en dalen als acteurKeanu Reeves zijn pieken en dalen als acteurActeur Keanu Reeves heeft naast een aantal meesterwerken ook een aantal rampzalige filmkeuzes op zijn naam staan, althan…
Filmrecensie “Hardball”recensieFilmrecensie “Hardball”Hardball is de uit 2001 daterende speelfilm van Brian Robbins, over een groep randjongeren in een van de achterbuurten v…

Actrice Patricia ArquetteActrice Patricia ArquettePatricia is al vele jaren actief als actrice in speelfilms, als ze in 2005 start met de televisieserie Medium. Het lijkt…
Acteur, regisseur en producer Denzel WashingtonActeur, regisseur en producer Denzel WashingtonDenzel Washington is de 30 jaar in het vak al weer even gepasseerd en op allerlei vlakken in Hollywood actief. Wat hij a…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Bekende onbekende actrice Diane Keaton"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 31-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!