Actrice Patricia Arquette

Actrice Patricia Arquette Patricia is al vele jaren actief als actrice in speelfilms, als ze in 2005 start met de televisieserie Medium. Het lijkt alsof ze dan pas echt bekend wordt bij het grote publiek. De serie die met veel succes tot 2011 draaide en haar een Emmy opleverde, maakte een veelgevraagde actrice van haar. Zowel in filmrollen, als in televisieseries blijft deze actrice graag gezien.

Persoonlijk

Kunstzinnige familie

Patricia werd geboren op 8 april 1968 in Chicago en groeide op in verschillende plaatsen in de staten Virginia en Californie. Ze komt uit een kunstzinnig gezin met moeder Mardi, een actrice, leraar drama en ze schreef gedichten, en vader Lewis, acteur. Ook haar grootvader zat in de business, dus was het niet vreemd dat Patricia in de voetsporenzou treden van haar grootvader. Dit geldt evenals voor haar broers en zussen Rosanna, Alexis, Richmond en de meest bekende David. Deze laatste is weer getrouwd met actrice Courteney Cox, wel bekend van Friends en Dirty.

Omdat haar moeder aan borstkanker is overleden doet Patricia veel voor dit fonds. Met haar bekendheid weet ze veel geld te genereren voor het kankerfonds.

Gezin

In 1989 kreeg ze met haar toenmalige vriend Paul Rossi een zoon, Enzo en in 1995 trouwde ze met acteur Nicolas Cage. Dit huwelijk hield niet lang stand, maar voor de buitenwereld bleven ze nog een jaar 5 getrouwd. In 2000 werd de scheiding echter definitief gemaakt. In 2002 kwam Patricia acteur Thomas Jane tegen en in 2006 trouwde ze. Samen kregen ze een dochter, Harlow Olivia. Begin 2009 is Patricia gescheiden van Thomas Jane.

Carrière

Van TV naar speelfilm

Op haar 18e startte haar carrière met Pretty Smart (1986) en haar volgende rol zou haar meteen meer bekendheid opleveren, t.w. Nightmare on Elm Street 3/Dream Warriors. Ze maakte aansluitend wat minder bekende films als:
  • Far North uit 1988
  • Prayer of the Rollerboys uit 1990
  • The Indian Runner uit 1991

Om in 1991 ook Wildflower te maken, een rol waar ze een prijs voor won. Met Tony Scott maakte ze in 1993 True Romance. Daarna werd het stil rond Patricia en waren de betere rollen niet aan haar besteed, althans zo leek het. Zoals:
  • Ethan Frond
  • Stigmata
  • Beyond Rangoon
  • Holes

Overigens geldt voor Stigmata dat deze donkere film het in de bioscopen wel goed heeft gedaan. Dit geldt ook voor de verkoop en verhuur van deze speelfilm.

Terug naar TV en soms een speelfilm

In 1995 kwam ze terug, maar dan op televisie. In de televisieserie Medium speelt ze een paranormaal begaafde vrouw die met haar dromen moorden weet op te lossen. Ze speelt de moeder van een normaal gezin en haar dochters lijken haar gave ook te hebben. Met deze rol won ze al een Emmy en is inmiddels meerdere keren genomineerd voor de Golden Globe. De serie is gestopt in seizoen 2011. Vervolgens speelde ze in afleveringen van Law & Order en CSI. 2 seizoenen had ze de lead in de serie CSI Cyber.

Helemaal vervreemd van de speelfilms is ze niet. Boyhood een film waar men in 2002 aan begonnen is, volgt het verhaal van de gescheiden ouders Ethan Hawke en Patricia Arquette en hun zoon Ellar Salmon. Deze film is in 2013 uitgekomen. In 2017 is The Wannabe uitgekomen waar Patricia een hoofdrol in speelt.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelfilm The RockrecensieSpeelfilm The RockDeze uit 1996 afkomstige ongecompliceerde speelfilm - met grote namen als Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris - wist…
Overeenkomsten tussen Tweelingen en MaagdOvereenkomsten tussen Tweelingen en MaagdEen spetterende relatie tussen Tweelingen en Maagd zit er niet in omdat deze twee sterrentekens volkomen tegengesteld aa…
Oscars 2015 - nominaties en winnaarsOscars 2015 - nominaties en winnaarsDe 87e editie van de uitreiking van de Academy Awards (de Oscars) vindt plaats op zondag 22 februari 2015. De show wordt…
De Oscarwinnaars 1995De Oscarwinnaars 1995De Academy Awards van het jaar 1995. De beste films van dit jaar waren Braveheart, Apollo 13 en The usual suspects. De O…

Actrice Marisa TomeiActrice Marisa TomeiMarisa Tomei is niet een naam die je direct aan Hollywood koppelt en toch draait Marisa Tomei al jaren mee als veelgevra…
Bekende onbekende actrice Diane KeatonBekende onbekende actrice Diane KeatonDiane Keaton draait al weer jaren mee in Hollywood en naast wat regierollen is ze m.n. bekend als actrice in komische ro…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ibsan73, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Patricia_Arquette

Reageer op het artikel "Actrice Patricia Arquette"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 29-06-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!