Actrice Marisa Tomei

Actrice Marisa Tomei Marisa Tomei is niet een naam die je direct aan Hollywood koppelt en toch draait Marisa Tomei al jaren mee als veelgevraagd actrice. Ze heeft al een flink aantal prijzen op haar naam mogen zetten.

Persoonlijk

Marisa Tomei wordt op 4 december 1964 geboren in Brooklyn New York. Haar moeder is een lerares Engels en haar vader advocaat. Ze heeft nog een jongere broer die ook in het vak is gestapt en ze zijn grotendeels opgevoed door de grootouders van vaderskant. Ze groeiden op in Midwood, een buurt in Brooklyn en daar kwam ze voor het eerst in aanraking met Broadway. Ze mocht met haar ouders naar voorstellingen en na haar opleiding studeerde ze nog een jaar aan de Boston University en aansluitend de New York University en kreeg toen een rol aangeboden in de soap As The World Turns. Haar studie hing ze aan de wilgen.

Tomei heeft relaties met acteurs Robert Downey Jr., Dana Ashbrook en Logan Marshall Green gehad. Met deze laatste heeft ze nog steeds een relatie.

Carrière

Na haar start in een soap kreeg ze een rol in de comedy A different World. Ze kreeg voor haar rol in My Cousin Vinny (1992) een Oscar als beste vrouwelijke bijrol. De prijzenregen ging door, want ook voor Unhook the Stars mocht ze een prijs in ontvangst nemen en een nominatie voor Slums of Beverly Hills en What Women Want.

In 1998 speelde verder nog in Happy Accidents samen met Vincent D’Onofrio (Law and Order, Criminal Intent) en in The Watcher speelde ze de psycholoog die James Spader weer helder moet krijgen omdat hij seriemoordenaar Keanu Reeves in moet rekenen. Deze film zou nog een relletje opleveren, want Reeves die bevriend was met de regisseur van deze film, zou als vriendendienst een kleine rol spelen in de film en werd vervolgens naar een hoofdrol geschreven. Financieel nog steeds als vriendendienst, maar met Spader en Tomei in kleinere rollen maar met veel grotere gages. Reeves heeft hier nooit openlijk over gesproken, maar is toch in de pers terecht gekomen. Betreffende regisseur onthield zich voor de camera van ieder commentaar.

Voor TV speelde ze een gastrol in Seinfeld en The Simpsons en ging door met nominaties, dit keer voor In The Bedroom uit 2001 van Todd Field. In 2003 verscheen ze in Anger Management en speelde daar met Jack Nicholson.

In 2005 maakte ze met veel bekende acteurs de speelfilm Loverboy. Een film van Kevin Bacon als regisseur, producer en acteur en verder met Sandra Bullock en Matt Dillon. Om een jaar later weer een uitstapje naar de TV te maken in Rescue Me, waar ze opnieuw een prijs, de Gracie Allen Award, won. In 2008 zou ze met John Travolta en Tim allen in Wild Hogs spelen en dit werd een grote hit in de bioscopen. In datzelfde jaar speelde ze ook nog in de bekende Wrestler met Mickey Rourke, deze laatste won er zo’n beetje alle prijzen voor inclusief de Oscar. Zelf kwam ze helaas niet verder als een flink aantal nominaties.

Marisa Tomei een dame die niet altijd als eerste naam op de affiches zal staan, maar zeker een dame om rekening mee te houden.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recensie speelfilm "The Watcher", de seriemoordenaarrecensieRecensie speelfilm "The Watcher", de seriemoordenaarSpeelfilm The Watcher van regisseur Joe Charbanic is een ietwat afwijkende film als het gaat om de standaard seriemoorde…
The Lake House: Sandra Bullock Keanu Reeves & van AmmelrooyThe Lake House is een romantische film met Sandra Bullock, Keanu Reeves én de Nederlandse Willeke van Ammelrooij. Het hu…
Something’s Gotta GiveSomething’s Gotta GiveEen romantische komedie met Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves! Een leuke komedie die zeker niet past in het r…
De hoogstandjes van acteur Jack NicholsonDe hoogstandjes van acteur Jack NicholsonHollywood kent vele namen en slechts enkele van deze namen betreft acteurs/actrices die net dat beetje extra aan een rol…

Actrice Katie Holmes op televisie en in de bioscoopActrice Katie Holmes op televisie en in de bioscoopActrice Katie Holmes heeft mooie rollen op haar naam staan, maar is in haar filmkeuze beduidend terughoudender geworden…
Actrice Patricia ArquetteActrice Patricia ArquettePatricia is al vele jaren actief als actrice in speelfilms, als ze in 2005 start met de televisieserie Medium. Het lijkt…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Actrice Marisa Tomei"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: April 2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!