Actrice Katie Holmes op televisie en in de bioscoop

Actrice Katie Holmes op televisie en in de bioscoop Actrice Katie Holmes heeft mooie rollen op haar naam staan, maar is in haar filmkeuze beduidend terughoudender geworden in de periode dat ze getrouwd was met acteur Tom Cruise. Nadat ze haar relatie met Cruise verbroken had, is de 'oude' Holmes echter weer meer terug. Ze is zowel op televisie als in de bioscoop te zien. Enkele highlights uit haar carrière laten zien dat het een goed actrice is, die wellicht enigszins ondergewaardeerd wordt in Hollywood.

Persoonlijk

Katherine Noelle Holmes, zoals ze officieel heet, werd op 18 december 1978 geboren in het Amerikaanse Toledo (Ohio). Ze is de jongste van vijf kinderen. Haar vader was advocaat en Katie heeft van de nonnen les gehad op de Notre Dame Academy.

Invloed Tom Cruise

Katie Holmes heeft een relatie gehad met acteurs Joshua Jackson en aansluitend met Chris Klein. Twee maanden nadat ze de veel oudere Tom Cruise had leren kennen, verloofde ze zich met hem. In 2006 werd dochter Suri geboren. Datzelfde jaar trouwde ze met Cruise. Er werd veel gespeculeerd over haar rol naast Cruise in de scientology church. Cruise is een belangrijke speler binnen scientology. In 2012 besloot ze te scheiden van Cruise.

Carrière

Hoe haar carrière op gang kwam

Hoewel Holmes relatief gezien nog niet eens zoveel jaar actief is als actrice, heeft ze al een aardig aantal rollen op haar naam staan. Ze begon haar carrière in The Ice Storm met Kevin Kline, Sigourney Weaver en Joan Allen. Deze film werd geen groot succes. Haar volgende rol in Disturbing Behavior baarde enige opzien door de liefdes scènes. Een hoofdrol was weg gelegd in de TV serie Dawson’s Creek en leverde haar de grote bekendheid op. Ze speelde in deze serie van 1998 tot 2003.

The Muppets

De Muppets waren op televisie jaren (van 1976 tot 1981) een succes. Iedere leeftijd wist er wel iets uit te halen. In 1999 werd het concept weer afgestoft en ontstond er een speelfilm. Katie Holmes speelde hier een hoofdrol in. Echter, Muppets from Space speelfilm werd geen groot succes en er kwam dus al helemaal geen vervolg meer.

Haar grote filmrol had ze dat jaar te pakken met Teaching Mrs. Tingle. Deze zwarte comedy bracht haar helaas niet het grote succes, de film werd maar magertjes ontvangen door het publiek.

Enkele highlights

The Gift

In 2000 baarde ze opzien in The Gift met een prachtige hoofdrol van Cate Blanchett. Katie Holmes speelt een frivool typetje dat vermoord wordt op het grondgebied van een man met losse handjes, gespeeld door Keanu Reeves. Deze laatste lijkt voor de moord op te draaien, maar Cate Blanchett weet met haar gave het ware verhaal te ontrafelen. Katie Holmes speelt hier een korte maar mooie rol en in de flashbacks is ze topless te zien.

Phone Booth

In 2002 maakte ze eerste de minder succesvolle Abandon, maar de thriller Phone Booth met Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker werd wel een groot succes dat jaar. Het lijkt in eerste instantie een ietwat bizarre film, want een man wordt op afstand onder schot wordt gehouden in een telefooncel en hij wordt geconfronteerd met zijn oneerlijke leven. Als er een onschuldig slachtoffer valt, lijkt de onder schot gehouden man het slachtoffer te hebben beschoten. Katie Holmes speelt de vrouw die via de telefoon een soort relatie heeft met Colin Farrell. Een verhaal waar je met je hoofd bij moet blijven, anders mis je de opbouw. De film werd voor zo'n dertien miljoen dollar gemaakt en leverde bijna honderd miljoen dollar op.

Batman Begins

Na enkele mindere rollen gespeeld te hebben, speelde ze in 2005 in de bekende Batman Begins, met o.a. Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson en Gary Oldman. Iedereen kan zich een voorstelling maken van Batman, maar de serie werkt met veel special effects en is goed gemaakt. De persoonlijke noot zit er onder meer in voor Katie Holmes. Op een zachte, ietwat terughoudende wijze zet ze haar rol neer en legt hem het verschil uit tussen wraak en gerechtigheid.

Het verloop van haar carrière

In 2010 maakte ze met Guy Pearce Don't Be Afraid of the Dark, een donkere horrorfilm. Hoewel de film uiteindelijk zo'n tien miljoen dollar winst maakte, is de film niet heel enthousiast ontvangen. Vanaf 2013 speelt ze ook zo nu in dan in televisiefilms zoals Untitled Richard LaGravenese Project. Woman in Gold uit 2014 gaat over de strijd om het Joods familiebezit (schilderijen) terug te krijgen wat hen in de tweede wereld oorlog is afgenomen. Deze film leverde de maatschappij zo'n vijftig miljoen dollar op en werd goed bekeken vanwege de bekende namen, de verfilming van het verhaal kon echter op nogal wat kritiek rekenen.

Zo blijft de carrière van Holmes grillig, qua rollen, qua succes en qua verloop. Toch is het een actrice die regelmatig in mooie rollen opduikt.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hollywood beautysecrets - VermagerenHeb je zin om minimum 5 tot 10 kilo te vermageren op slechts enkele weken tijd, maar weet je niet hoe? Wil je slank en f…
Acteur en producer Tom CruiseActeur en producer Tom CruiseTom Cruise draait al weer de nodige jaren mee in Hollywood en naast een aantal zeer succesvolle films, produceert hij in…
De diëten van celebrities zoals: Lady Gaga en Kylie MinogueDe diëten van celebrities zoals: Lady Gaga en Kylie MinogueIedereen wil snel afvallen en snel succes boeken. Om succes te boeken gaan we opzoek naar het juiste dieet. We lezen art…
Moderne Religie: ScientologyIedereen heeft wel eens gehoord van de Scientology Kerk, maar wat is dat nou precies voor een kerk? Veel beroemde mensen…

Actrice Catherine Zeta-JonesActrice Catherine Zeta-JonesDe actrice is al vanaf 1984 actief maar voor het grote publiek pas sinds haar rol tegenover Antonio Banderas en Anthony…
Actrice Marisa TomeiActrice Marisa TomeiMarisa Tomei is niet een naam die je direct aan Hollywood koppelt en toch draait Marisa Tomei al jaren mee als veelgevra…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Actrice Katie Holmes op televisie en in de bioscoop"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 15-07-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!