Acteursfamilie Baldwin

Acteursfamilie Baldwin De 4 Baldwin broers zijn samen goed voor heel wat speelfilms en televisieseries en hebben afzonderlijk van elkaar naam op weten te bouwen.

De broers

De broers Alec, geboren op 3 april 1958, Daniel, geboren op 5 oktober 1960, William, geboren op 21 februari 1963 en Stephan, geboren op 12 mei 1966.

Ze groeiden op in Massapequa, New York en zijn zonen van Carolyn Newcomb en Alexander Baldwin Jr., leraar op een high school.

Alec

De oudste uit het gezin ging naar de Alfred G Berner High School in Massapequa (Long Island). Hij werkte als busboy (afwasser, tafels aankleden en andere assistente klusjes) in de Disco Studio 54 en ging aansluitend naar de George Washington University en de New York University en tenslotte om acteur te worden de Lee Strasberg Theatre Institute. In 1994 keerde hij terug om af te studeren.

Hij debuteerde op Broadway op 1986 in Joe Orton’s Loot, maar deze voorstelling sloot helaas al na enkele maanden. Hij speelde aansluitend in enkele andere stukken, maar voor Stanley Kowalski in A streetcar named Desire kreeg hij een Tony Award. Voor de televisieversie werd hij genomineerd voor een Emmy. In 1998 speelde hij in Macbeth met niemand minder dan Angela Bassett en de musical South Pacific.

Voor televisie en film begon het in 1980 in the Doctors (2 seizoenen) en enkele jaren later speelde hij in Dress Gray. Twee jaar later speelde hij in She’s Having a Baby, Beetlejuice en Working Girl en in 1990 speelde hij Jack Ryan in The Hunt for Red October. Een jaar later speelt hij in de film The Marrying Man met Kim Basinger, wat later zijn vrouw zal worden.
The Shadow zou een flop worden of aansluitend met Anthony Hopkins in The Edge en in The Juror met Demi Moore.
In Friends speelt hij mee in een van de vele afleveringen, net zoals in 30 Rock.

Zijn stem leent hij ook uit bijvoorbeeld aan The Royal Tenenbaums en Thomas the Tank Engine and Friends.
Tussen 1993 en 2002 is hij getrouwd met actrice Kim Bassinger en ze hebben een dochter.

Daniel

Daniel is de enige die naast acteur ook producer en regisseur is. Hij volgt dezelfde school als zijn oudere broer, maar zijn acteerprestaties zijn niet zo indrukwekkend als die van zijn ouder broer.

Life on the Street, Family of Cops en Sydney waren voor televisie aardige rollen en in de bekende speelfilm Born on the Fourth of July, met Tom Cruise, speelde hij ook een rol. Maar de meeste speelfilms liepen niet zoals gepland en meer televisieseries vielen hem ten deel, zoals:
 • Anonymous Rex
 • Our Fathers
 • The Sopranos
 • Eastsiders
Als regisseur maakt hij de weinigzeggende Tunnel, Fall en in 2001 Dan.

Zijn persoonlijk leven is wat kleurrijker als dat van zijn oudere broer. Hij is meerdere keren getrouwd. Met een voormalige vriendin heeft hij een dochter Kahlea en met Elizabeth Baldwin is hij getrouwd geweest en ook daar is een dochter uit geboren, Alexandra. Met actrice Isabelle Hofman heeft hij een zoon Atticus. Momenteel is hij getrouwd met Joanne Smith en ook daar heeft hij een dochter mee, Avis.
Hij is verslaafd geweest aan cocaïne en enkele jaren geleden is hij gearresteerd, omdat hij een ongeluk veroorzaakte.

William

Ook William volgde dezelfde school, maar hij week even af van het acteerpad door modellenwerk te doen. Hij speelde naast Cindy Crafford in de rampzalige Fair Game en vanaf dat moment ging ook hij voor televise en film aan de slag. Momenteel speelt hij al enkele seizoenen naast Donald Sutherland in Dirty Sexy Money. Eerder speelde hij voor televisie in Brotherhood of Murder, RUSH en Waterfront.

Enkele bekende films als Flatliners uit 1990 en Backdraft uit 1991 leverde heb de nodige bekendheid. Begin deze eeuw speelde hij in enkele films die niet meteen ‘the top of the bill’ zouden zijn, zoals:
 • Primery Suspect
 • Double Bang
 • Say Nothing
 • Red Rover
 • Art Heist
 • Park
 • American Fork
 • Noise

Sinds 1995 is hij getrouwd met Chynne Phillips (dochter van John en Michelle Phillips), ze hebben 3 kinderen.

Stephan

De jongste van de Baldwin broers en ook hij volgende in de voetsporen van de broers qua opleiding en beroep. Stephan is naast acteur ook zanger (opera). Zijn acteercarrière voerde echter de boventoon en hij was te zien in o.a.
Kate and Allie, Family Ties en in 1998 in de speelfilm The Beast of War en de televisieserie The Young Riders.
Tijdens opnames voor de televisiefilm Ty Murray's Celebrity Bull Riding Challenge kwam hij lelijk ten val en brak zijn schouderblad en enkele ribben. Vanaf begin 2008 speelt hij in Celebrity Apprentive en in 2009 staat hij in de NBC show I’m a Celebrity … Get me out Here.

Hij heeft in 2006 een boek uitgebracht en vertelt daarin veel over zichzelf, zijn carrière, drugsgebruik en het feit dat hij God weer gevonden heeft. Verder is hij een overtuigde republikein en is hij sinds 1990 met zijn vrouw Kennya samen en heeft 2 dochters.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilmrecensieThe Boss Baby, een Amerikaanse computeranimatiefilmThe Boss Baby is een Amerikaanse computeranimatiefilm. Het is losjes gebaseerd op het prentenboek The Boss Baby van Marl…
Stamvader Martin Sheen, een rijke acteursfamilieStamvader Martin Sheen, een rijke acteursfamilieDe familie Sheen in Hollywood start met vader Martin. Inmiddels zijn zijn kinderen ook actief en niet zonder succes. Je…
De Oscarwinnaars 2009De Oscarwinnaars 2009De Academy Awards van het jaar 2009. De beste films van dit jaar waren The hurt locker, Avatar, Crazy hearts, The blind…
De ambulance dronenieuws uitgelichtDe ambulance droneEen student van de Technische Universiteit van Delft heeft de ambulance drone ontworpen. Met deze drone is het de bedoel…

Veelzijdig talent Whoopi GoldbergVeelzijdig talent Whoopi GoldbergWhoopi Goldberg draait al weer een flink aantal jaren succesvol mee in Hollywood. Deed veelzijdige talent heeft al versc…
Audrey Tautou, Franse actriceAudrey Tautou, Franse actriceAudrey Tautou breekt in 2001 als Franse actrice internationaal door met haar hoofdrol in de film 'Le Fabuleux Destin d'A…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Acteursfamilie Baldwin"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 12-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!