Monica Bellucci, model en actrice

Monica Bellucci, model en actrice Dat Monica Bellucci meer dan alleen een fraaie actrice is, heeft ze in de loop der jaren wel laten zien. In 1988 begon ze met modellenwerk om in 1992 te starten als actrice bij niemand minder dan Francis Ford Coppola’s Dracula.

Persoonlijk

Bellucci werd op 30 september 1964 geboren in het Italiaanse Citta di Castello. Ze is de dochter van schilderes Maria en eigenaar van een vrachtwagenbedrijf Luigi Bellucci. Ze wilde als meisje advocaat worden en volgde de Universiteit van Perugia, maar omdat het modellenwerk – waar ze op haar 14e mee begon – teveel tijd vergde, stopte ze met haar studie. Haar talen beheerst ze wel als de beste, want naast Italiaans spreekt ze vloeiend Frans en Engels en Spaans spreekt ze redelijk.

Ze heeft sinds 1999 een relatie met acteur Vincent Cassel en in 2004 kreeg ze een dochter.

Carrière

Model

Met het modellenwerk begon ze in 1988 en enig moment was ze dan ook genoodzaakt om naar Milaan te verhuizen en tekende ze in bij Elite Model Management. Ze maakte snel naam en als model stond ze in Parijs, New York, poseerde ze o.a. voor D&G en Elle.
Ze heeft op lijsten met de mooiste vrouwen ter wereld gestaan en is nog steeds actief als model. Ze is o.a. “het gezicht” van Dior.

Actrice

Hoewel ze het modellenwerk nooit opzij geschoven heeft stapte ze in 1992 wel in de rol van een van de vrouwen van Dracula in de gelijknamige film van Francis Ford Coppola. Een echte vuurdoop, want het was een grote sterrencast met Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins en Keanu Reeves. De jaren daarna maakte ze meer films als Joseph in 1995, L’Appertement in 1996 en Under Suspicion in 1998.

Mogelijk is ze het meest bekend van haar rol in de Matrix Trilogie (1999 - 2003), daar speelde ze de rol van gehaaide Persephone en overhandigde hoofdspolspeler Keanu “Neo” Reeves de essentiële “sleutelmaker”. Datzelfde jaar maakte ze ook The Passion of the Christ waar ze Maria Magdalena speelde en Tears of the Sun waar ze een dokter in Nigeria speelt.

De films die daarna kwamen hadden allemaal iets minder om het lijf (She Hate me, the Stone Council, Shoot 'em up) , hoewel het verhaal van de gebroeders Grimm daar wel weer een positieve uitzondering op was. Recentelijker in 2009 maakte ze onderdeel uit van sterrencast van the Private Lives of Pippa Lee. Ze speelt in het verhaal van Rebecca Miller een rol naast Robin Wright Penn, Alan Arkin, Julianne Moore en opnieuw Wynona Ryder en Keanu Reeves.

Voor de toekomst staat er nog meer op de rol, maar alles te combineren met het modellenwerk. Geen enorm bekende actrice in Hollywood, maar ze heeft zeker aardige rollen op haar naam gezet en daarmee ontstijgt ze de rol van “het model die ook wil gaan acteren”.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie Dracula (miniserie van Roger Young)recensieFilmrecensie Dracula (miniserie van Roger Young)Ik vermeld de versie er maar bij, want Bram Stokers verhaal, wat bewerkt werd door ondermeer regisseur Roger Young, laat…
Vampirisme nog altijd actueelEr zijn gevallen opgetekend die erop wijzen dat ook heden het vampirisme nog actueel is. Het bestaat op zijn minst in de…
Bram Stoker's DraculaBram Stoker's DraculaDracula is een boek dat uitgekomen is in 1897, het behoort dus tot de negentiende-eeuwse literatuur. Het is inmiddels me…
Filmrecensie Van HelsingrecensieFilmrecensie Van HelsingIn 2004 maakte regisseur Stephen Sommers de thriller/horror/sf-film over de Nederlandse vampierjager Abraham van Helsing…

Natuurtalent River PhoenixNatuurtalent River PhoenixZoals velen voor hem verdwijnen er nogal eens natuurtalenten – op wat voor vlak dan ook – te vroeg van de aardbodem. Riv…
Julianne Moore, weinig zichtbaarJulianne Moore, weinig zichtbaarActrice Julianne Moore is al vanaf 1983 actief in Hollywood, eerst op televisie en begin jaren 90 overgestapt naar het w…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Monica Bellucci, model en actrice"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 30-07-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!